Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Beyoğlu'nda 18 yaşındaki Zuhal'in vurulma anı ortaya çıktı

BeyoÄŸlu'nda 'dur' ihtarına uymayan şüphelilere açılan ateÅŸ sırasında 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız'ın sırtından vurularak hayatını kaybetmesine iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturmada olay anına iliÅŸkin görüntüler ortaya çıktı. Olaya iliÅŸkin hazırlanan iddianamede polis memuru A.D.'nin "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor.Â

BeyoÄŸlu'nda geçtiÄŸimiz yıl 11 Aralık'ta 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız, evine döndüÄŸü esnada yaÄŸma ÅŸüphelileri ile polisin arasında kaldı. Polisin silahından çıkan kurÅŸunun, genç kızın sırtına isabet ettiÄŸi ve ölümüne neden olduÄŸu olaya iliÅŸkin iddianame hazırlandı. 

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede yaÄŸma suçundan haklarında yakalama kararı bulunan 2 ÅŸüphelinin motosikletle kaçtıkları, polis memuru olan A.D. ve H.B.'nin arkalarından ateÅŸ açtıkları anlatıldı. O sırada olay yerinden yaya olarak geçmekte olan Zuhal Ebrar Yıldız`ın sırt kısmına bir adet mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiÄŸi belirtildi. Zuhal Ebrar Yıldız`ın vücudundan çıkarılan merminin A.D.'ye ait olduÄŸu tespit edildi.  

KAMERA ÇÖZÜMÜ Ä°DDÄ°ANAMEDE YER ALDI 

Kamera görüntülerinin çözümünün de yer aldığı iddianamede Zuhal Ebrar Yıldız saat 19.04 sıralarında kamera açısına girdi. Genç kız farkında olmadan polis tarafından aranan ÅŸüphelilerin kaçış istikametine doÄŸru yürüdü. A.D. beylik tabancası ile motosiklet ile kaçan ÅŸüphelilerin lastiÄŸine, yani yere doÄŸru ateÅŸ etti. O kurÅŸunlardan biri Zuhal'in sırtına isabet etti. Kaçarken Zuhal Ebrar Yıldız'ın yanından geçtiÄŸi esnada ÅŸüpheli, Yıldız'a motosiklet ile temas etti. 

"KARANLIK BÄ°R YOLDU ÖLEN ÅžAHSIN GEÇTİĞİNÄ° HÄ°Ç GÖRMEDÄ°M"

Savunmasında 10 yıldır polis memuru olarak Ä°stanbul'da görev yaptığını belirten ÅŸüpheli A.D., "Yakalamak istediÄŸimiz ÅŸüphelilerden biri elini beline doÄŸru götürdü. Ardından iki ÅŸahıs da motosikleti çalıştırarak üzerime doÄŸru sürmeye baÅŸladılar. Kendilerine "dur polis" ihtarında bulundum. Ancak durmamaları silahın bana doÄŸrultulduÄŸunu düÅŸündüÄŸüm için motosikletin teker kısmına doÄŸru ateÅŸ etmeye baÅŸladım. Åžahısların gittikleri yol site içerisinde kaldırımlı ve karanlık bir yoldu. Bu yolda giden motosikletlerden baÅŸka ne ölen ÅŸahsı ne de baÅŸka bir kiÅŸinin geçtiÄŸini görmedim. Åžahıslar motosiklet ile bu yoldan uzaklaşırken beyaz motosikleti kullanan ÅŸüphelinin bir ÅŸahsa çarptığını gördüm. Ben ilk baÅŸta çarpma sonucunda bu ÅŸahsın düÅŸtüÄŸünü zannettim. Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurulduÄŸunu hastanede öÄŸrendim. Benim kesinlikle ne ÅŸahısları ne de olay yerinde bulunan baÅŸka vatandaÅŸları vurmak gibi bir kastım söz konusu deÄŸildi "dedi. 

9 YILA KADAR HAPSÄ° Ä°STENDÄ° 

Ä°ddianameye göre; polis memuru A.D., kaçan ÅŸüphelilerin arkasından yere doÄŸru üç el ateÅŸ etti.Bu atışlardan bir tanesi yerden sekerek Yıldız'a denk geldi ve ölümüne neden oldu. Ä°ddianamede ÅŸüpheli polis memuru A.D.'nin mesleÄŸi gereÄŸi sahip olduÄŸu bilgi, tecrübe ve eÄŸitimi göz önünde bulundurarak eyleminin sonuçlarını istemese de öngörebilecek durumda olduÄŸu belirtildi.  A.D.'nin "Bilinçli Taksirle Öldürme" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsi talep edildi.

Ä°STANBUL DHA- 

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER