Geri Dön
Sağlık-Yaşam‘Rinoplastinin tek sebebi estetik kaygılar değil’

‘Rinoplastinin tek sebebi estetik kaygılar değil’

Dünya genelinde binlerce kişi estetik arzularına kavuşmak için ameliyat masasına yatarken, rinoplasti için tek sebebin güzellik kaygısı olmadığını, nefes sorunlarının da bu operasyon esnasında düzeltilebileceğini belirten ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi Kurucu Ortağı Op. Dr. Denizhan Özkaya, “Burun şeklinden memnun olmayan kişiler, daha dengeli ve estetik bir görünüme kavuşmak için rinoplastiye başvuruyor. Bu gibi estetik kaygılar, rinoplastinin asıl nedenleri arasında yer alsa da burun ameliyatlarının başka itici güçleri de bulunuyor. Rinoplastinin tek sebebi estetik kaygılar değil” dedi.

‘Rinoplastinin tek sebebi estetik kaygılar değil’

Estetik/Kozmetik Prosedürler Küresel Araştırması’ndan edinilen bilgilere göre, 2023’te plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilen 15,8 milyondan fazla uygulamanın yüzde 15,8’ini oluşturan rinoplastiye talep giderek artıyor. Bunun perde arkasında yalnızca güzellik kaygısının bulunmadığını, nefes alma sorunlarının da burun ameliyatları için geçerli bir sebep olduğunu belirten ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi Kurucu Ortağı Op. Dr. Denizhan Özkaya, rinoplastiye dair detayları açıkladı.

‘BURUN, YÜZÜN MERKEZİNDE YER ALDIĞI İÇİN GENEL GÖRÜNÜMÜ BÜYÜK ÖLÇÜDE ETKİLİYOR’

Op. Dr. Denizhan Özkaya, “Toplumsal güzellik algılarının değişmesiyle birlikte, insanlar fiziksel görünümlerine daha fazla önem vermeye başladı. Burun, yüzün merkezinde yer aldığı için genel görünümü büyük ölçüde etkiliyor. Burun şeklinden memnun olmayan kişiler, daha dengeli ve estetik bir görünüme kavuşmak için rinoplastiye başvuruyor. Bu gibi estetik kaygılar, rinoplastinin asıl nedenleri arasında yer alsa da burun ameliyatlarının başka itici güçleri de bulunuyor. Örneğin, nefes alma zorluklarını gidermek isteyenler de rinoplasti yaptırabiliyor. Bazı hastalar, estetik arzularını bu kapsama dahil ederek iki işlemi birlikte gerçekleştirebiliyor” dedi.

‘ŞU ANA KADAR 5 BİN BURUN ESTETİĞİ OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRDİM’

Özkaya, “Nefes alma zorluğu çeken ve aynı zamanda burun şeklinden memnun olmayan kişiler için, tek bir operasyonla hem estetik kaygılarını gidermek hem de sağlık sorunlarını çözmek büyük bir avantaj sağlıyor. Bu sayede hem daha güzel bir görünüme kavuşulabiliyor hem de nefes almada yaşanan zorluklar ortadan kaldırılarak yaşam kalitesi yükseltilebiliyor. Ben de 30 yıllık tecrübemden hareketle, kurucularından olduğum tıp merkezinde bana başvuran hastalarım için son teknoloji ekipmanlarımla her iki işlemi de bir arada sunuyorum” diye konuştu.

“Yurt içi ve yurt dışından bana başvuran yüzlerce hastama estetik ve fonksiyonel burun cerrahisini bir arada sunarak, hastaların hem görsel hem de sağlık açısından tam memnuniyet elde etmesini sağlıyorum” diyen Özkaya sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun yanı sıra, üst göz kapağı estetiği, kepçe kulak ameliyatı gibi yüz estetiği operasyonları da gerçekleştiriyorum. Şu ana kadar 5 binin üzerinde burun estetiği, bin 500’ü aşkın da diğer estetik alanlarında başarılı operasyonlara imza attım. Hastalarımın yüzde 99’undan aldığım olumlu geribildirimlerle alarak onların beklentilerini kusursuz bir şekilde karşıladığımı görmekten mutluluk duyuyorum.”

‘HER BİREYİN ANATOMİSİ VE BEKLENTİLERİ FARKLI PLANLAMA GEREKTİRİYOR’

Estetik tedavilerin baştan sona titizlikle ilerletilmesi gereken bir süreç olduğunun altını çizen Özkaya, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu süreçte, sadece fiziksel görünüm değil, aynı zamanda psikolojik sağlık da etkileniyor. Dolayısıyla, doktor ile yakın iletişim kurabilmek oldukça önemli. Bu farkındalıkla birlikte operasyon öncesi ve sonrasında, hastalarım tüm sorularını ayrıntılı bir şekilde cevaplıyor, tüm süreci şeffafllık ve güven odağında yürütüyorum. Her bireyin anatomisi ve beklentileri farklı olduğundan, tedavi planlarını da kişiye özel olarak oluşturuyorum. Bu sayede, hastalarımın hayal ettikleri görünüme kavuşmalarını sağlarken merkezimizden mutlu bir şekilde ayrılmalarını mümkün kılıyorum.”