Yürüme mesafesinde kısalma yaşayanlar dikkat; spinal stenoz görülebilir
Yürüme mesafesinde kısalma yaşayanlar dikkat; spinal stenoz görülebilirİleri yaşla birlikte ortaya çıkan beldeki kanal daralması olarak bilinen spinal stenozun yürüme mesafesinde kısalmaya neden olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Çaçan “Bu hastalarda en önemli şikâyet yürüme mesafesinin kısalmasıdır. Bir süre yürüdükten sonra her iki bacakta ağrı, uyuşma, karıncalanma ve üşüme şikâyetleri oluşur. Bu şikâyetler gittikçe artar ve kişi artık yürüyemez hale gelip dinlenme ihtiyacı hisseder. Yokuş çıkmakla artan şikâyetler öne eğilmekle azalır. İleri derece darlık oluşursa idrar ve gaita kaçırma gibi şikâyetler de eklenebilir” dedi.
13.09.2023Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Yürürken güçsüzlük hissediyorsanız dikkat
Uzmanı uyardı: Yürürken güçsüzlük hissediyorsanız dikkatİnsanların büyük bir kısmı hayatlarının bir döneminde bel ağrısı şikâyeti yaşıyor. Bel ağrısının, kişilerin yaşam kalitesini azaltması, iş gücü kaybı ve ekonomik kayıplara yol açması ve yürürken güçsüzlük hissettirmesi nedeniyle önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu anlatan Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Umut Doğu Aktürk, “Aşırı kilo, orta ve ileri yaş, ağır fiziksel egzersiz, genetik özellikler, travma, sigara kullanımı, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların varlığı ve zayıf bel kasları gibi nedenler bel fıtığı oluşumundaki risk faktörleri arasında yer almaktadır” dedi.
16.05.2023Sağlık-Yaşam
Yürüme güçlüğü çeken depremzedeye tekerlekli sandalye hediye edildi
Yürüme güçlüğü çeken depremzedeye tekerlekli sandalye hediye edildiOsmaniye'deki evleri depremde ağır hasar görünce çocuklarıyla birlikte Ağrı'ya gelen yürüme güçlüğü çeken Fatma Var'a (80), hayırsever bir vatandaş tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.
15.03.2023Gündem
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeniden yürümeye başladılar
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeniden yürümeye başladılarAğrı’da, 'Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 18 engelliden çeşitli nedenlerle yürüyemeyen 12'si, fizyoterapi odasında tedaviye alındı. Fizyoterapist Sedat Can Çetinkaya ve merkez çalışanlarının 6 aylık çabasıyla 6 engelli, tekrar yürümeye başladı.
24.06.2022Foto Galeri