Terapi

Terapi

Son dakika terapi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan terapi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan terapi haber sayfamızda...

Terapi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 621 terapi haberi bulunmuştur.
Dr. Öğr. Üyesi Eker: Rüyalar kişinin kendisine yazdığı mektuplardır
Dr. Öğr. Üyesi Eker: Rüyalar kişinin kendisine yazdığı mektuplardırRüyaların beyni geliştirdiğine dikkat çeken ve hammaddesinin bellek olduğunu belirten Psikoloji Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Engin Eker, rüya analizinin özel teknikler gerektirdiğini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Eker, “Rüyalar kişinin kendisine yazdığı mektuplardır ama biraz farklı bir dilde yazılır o yüzden tek başına okunmaz” dedi.
13.04.2025Sağlık-Yaşam
Uzun yıllar migren ve vertigo ataklarıyla mücadele etti; Tedaviyle ağrılarından kurtuldu
Uzun yıllar migren ve vertigo ataklarıyla mücadele etti; Tedaviyle ağrılarından kurtulduİstanbul'da yaşayan 52 yaşındaki Melek Genç, uzun yıllar migren ve vertigo ataklarıyla mücadele etti. Şiddetli ağrılar, baş dönmesi ve istifra nedeniyle yaşam kalitesi düştü. Son çare olarak başvurduğu hastanede uygulanan nöral terapi sayesinde sağlığına kavuştu. Genç, “Bu yıl ilk kez atak yaşamadım, sabahları enerjik uyanıyorum. Hayat yeniden başladı” dedi.
13.04.2025Sağlık-Yaşam
80 yaşında resim yaparak hayata sarılıyor
80 yaşında resim yaparak hayata sarılıyorAlmanya'da yıllarca yaşadıktan sonra Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine dönen Hanife Uysal (80), hayata resim yaparak tutunuyor. Daha önce Almanya'da resim sergileri açan Uysal, "Ömrüm olduğu müddetçe resimlerimi yapacağım. Resim yapmak gerçekten insanı çok rahatlatıyor" dedi.
12.04.2025Video
Kanser tedavisinde terapi oldu; 6 yıldır parşömen işliyor
Kanser tedavisinde terapi oldu; 6 yıldır parşömen işliyorİzmir'de yaşayan Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ünvanına sahip Hazel Aymaz (40), 11 yıl önce yakalandığı tiroit kanseriyle mücadele sürecinde parşömene yöneldi. 5 yıllık tedavi süresince parşömene çizimler yapan Aymaz, 6 yıldır parşömen üretiyor. Hazal Aymaz, “Şifalandıktan sonra şu anda sağlıklı bir insanın bile zor yapabileceği bir işi yapmak beni motive ediyor” dedi.
30.03.2025Video
Kanser tedavisinde terapi oldu; 6 yıldır parşömen işliyor
Kanser tedavisinde terapi oldu; 6 yıldır parşömen işliyorİzmir'de yaşayan Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ünvanına sahip Hazel Aymaz (40), 11 yıl önce yakalandığı tiroit kanseriyle mücadele sürecinde parşömene yöneldi. 5 yıllık tedavi süresince parşömene çizimler yapan Aymaz, 6 yıldır parşömen üretiyor. Hazal Aymaz, “Şifalandıktan sonra şu anda sağlıklı bir insanın bile zor yapabileceği bir işi yapmak beni motive ediyor” dedi.
30.03.2025Foto Galeri
Kadınlar kahvesine erkeklerin girmesi yasak
Kadınlar kahvesine erkeklerin girmesi yasakBursa’da Filiz Günhan'ın (49) 2 ay önce açtığı 'Kadınlar Kahvehanesi' ilgi görüyor. Erkeklerin girmesinin yasak olduğu kahvehane kısa sürede müdavimlerini kazanırken, kadınlar iftar sofralarını topladıktan sonra buraya gelip sahura kadar sohbet edip, oyun oynuyor.
26.03.2025Video
‘Sosyal medyada tavsiyede bulunan herkes psikolog olmayabilir’
‘Sosyal medyada tavsiyede bulunan herkes psikolog olmayabilir’Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Sosyal medyanın da etkisiyle, son dönemde psikoloji bilimine karşı olan ilgi ve merak gözle görülür oranda artmıştır. Ancak sosyal mecrada birey kimi takip ediyor, takip ettiği kişi geçekten bir psikolog mu ya da etik bir prensiple mi hareket ediyor hususlarında bilinçli olunması gerekir” dedi.
14.03.2025Sağlık-Yaşam
'Öğrencisinin kolunu morartıp, karnına ayağıyla bastı' iddiasına inceleme
'Öğrencisinin kolunu morartıp, karnına ayağıyla bastı' iddiasına incelemeAntalya'nın Serik ilçesinde okulda arkadaşı ile tartışan 4'üncü sınıf öğrencisi A.Y.'nin (11) öğretmen H.E.C. tarafından darbedildiğini iddia eden aile, şikayetçi oldu. Anne Yaşar Yılmaz (34), oğlunun sol kolunda morarma olduğunu, öğretmenin çocuğun çenesini sıkıp, birkaç tokat vurduğunu, daha sonra yere yatırıp karnına ayağıyla bastırdığını öne sürdü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı.
7.03.2025Gündem
'Mistik saç ve cilt terapisi uygulaması binlerce yıllık bir geçmişe sahip'
'Mistik saç ve cilt terapisi uygulaması binlerce yıllık bir geçmişe sahip'Dünya çapında hızla popülerlik kazanan mistik saç ve cilt terapisi uygulamasını Türkiye’ye getirdiğini söyleyen sağlıklı yaşam eğitmeni Seda Bostancı, “Mistik saç ve cilt terapisi uygulaması binlerce yıllık bir geçmişe sahip. Negatif enerjinin saç diplerinden çekilerek insan vücudundan atıldığı ve bu sayede ruhsal arınma sağlandığı biliniyor. Aslında insanlar, yas gibi bazı olumsuz süreçlerde bilinçsizce saçlarını çekerek bu doğal arınma hareketini yapıyor. Bu terapi sırasında can yakmadan gerçekleştirilen minik saç çekme hareketleriyle vücut frekansının yükseltilmesi hedefleniyor. Bütünsel olarak rahatlatıcı etkisiyle, kişiyi zihinsel ve ruhsal olarak iyileştiriyor” dedi.
Beyin kanaması geçiren ABD’li Ousmane Diallo, kaybettiği konuşma yetisini Türkiye'de gördüğü tedavi ile yeniden kazandı
Beyin kanaması geçiren ABD’li Ousmane Diallo, kaybettiği konuşma yetisini Türkiye'de gördüğü tedavi ile yeniden kazandıÜniversite öğrencisi olan 22 yaşındaki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Ousmane Diallo, geçen yıl ülkesinde aniden bayılıp yere düştükten sonra beyin kanaması geçirdi. Konuşma ve hareket kabiliyetini neredeyse tamamen kaybeden genç, ABD’deki 9 aylık tedavisine rağmen istediği sonucu alamadı. Bunun üzerine gencin ailesi tedavi için araştırmalara başladı ve Türkiye’yi tercih etti. İstanbul’da bir hastanede robotik tedavi ve beyin uyarımı uygulanan Ousmane, bir yıl içerisinde yürüme dengesini büyük ölçüde geri kazanırken, beyin kanaması geçirmeden önce öğrendiği 4 dili tekrar konuşabilir hale geldi.
'Bağımlılık tedavisi kişiye özel düzenlenmeli'
'Bağımlılık tedavisi kişiye özel düzenlenmeli'Fiziksel ve psikolojik olmak üzere ikiye ayrılan bağımlılık, toplumu tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olarak değerlendiriliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Zuhal Doğan Bektaş, kronik bir rahatsızlık olan bağımlılıkta kişinin ömür boyu bağımlılık riski olan madde ve davranışlardan uzak durması için bazı önlemler alması gerektiğine dikkat çekiyor. Tütün, alkol veya madde bağımlılıkları gibi fiziksel bağımlılıklar ile kumar ve oyun bağımlılığı gibi davranışsal bağımlılıklarda benzer şekilde beynin ödül merkezi olan dopamin sisteminin uyarıldığını belirten Bektaş, bağımlılık tedavisinin bireyin ihtiyaçlarına göre, kişiye özel olarak düzenlenmesi gerektiğini vurguluyor.
4,5 yaşındaki otizmli Lider'in piyano yeteneği
4,5 yaşındaki otizmli Lider'in piyano yeteneğiUrla Otizmle Yaşam Derneği'nin 6-12 yaş sınırı ile başlattığı sanat kurslarına ziyaretçi olarak gelen 4,5 yaşındaki otizmli Lider Şaşmaz, piyano ve müziğe ilgisi fark edilince kursa kabul edildi. Müzik Öğretmeni Sevil Şimşek, "Buraya gelir gelmez birçok seçenek arasından koşarak piyanoya geçti ve tanımaya başladı. Yaklaşık 10 dakika aralıksız odaklandı ve ilgilendi" dedi.
1.03.2025Video
Eda Erdem: Voleybolcu olmasaydım ortopedist ya da fizik tedavi uzmanı olmayı çok isterdim
Eda Erdem: Voleybolcu olmasaydım ortopedist ya da fizik tedavi uzmanı olmayı çok isterdimBahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından düzenlenen ‘BAU Spor Akademisi: Sahadan Tecrübeler Sempozyumu’ Türk doktorlar, fizyoterapistler, spor bilimcileri ve sporcuları bir araya getirdi. Sempozyuma rahatsızlığı nedeniyle görüntülü katılan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem, “Bu kadar yüksek bir yoğun tempodan sonra normal bir hayatın beni tatmin etmeyeceğini düşünüyorum. O yüzden muhtemelen sporun ve kadın hakları mücadelesinin içinde bulunarak devam edeceğim. Voleybolcu olmasaydım ortopedist ya da bir fizik tedavi uzmanı olmayı çok isterdim” dedi.
1.03.2025Spor
Romatem Almanya'da ilk kliniğini açtı
Romatem Almanya'da ilk kliniğini açtıRomatem Sağlık Grubu, Almanya'nın Neuss şehrinde ilk kliniğini açtığını duyurdu. Açılışı gerçekleştirilen Romatem Neuss Kliniği bölgedeki Türk ve diğer hastalar için ağırlıklı olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunacak.
24.02.2025Sağlık-Yaşam
Topladığı atıkları dönüştürüp hem hediye ediyor hem de geri dönüşüme katkı sağlıyor
Topladığı atıkları dönüştürüp hem hediye ediyor hem de geri dönüşüme katkı sağlıyorEdirne'de emekli Ayhan Çatalkaya (59), pandemi döneminde zaman geçirmek için çöpten topladığı plastik, cam, tahta ve kağıt atıklardan hediyelik eşya yapımını geliştirerek hobisi haline getirdi. 4 yıldır topladığı plastik, kağıt, cam ve tahta atıkları evinde işleyip, çevresine hediye eden Çatalkaya, "Hayatım geri dönüşüm benim. Evimden sadece çöpe girecek olan şey, evsel atıktır. Kesinlikle plastik ürün, cam ürün, tahta ürün, kağıt ürün atılmaz" dedi.
22.02.2025Video
'Ankilozan spondilit ile mücadelede, erken teşhis ve doğru tedavi hayati önem taşıyor'
'Ankilozan spondilit ile mücadelede, erken teşhis ve doğru tedavi hayati önem taşıyor'Ankilozan spondilit gibi kronik enflamatuar hastalıkların yönetiminde, romatoloji ve fizik tedavi uzmanlarının iş birliğinin önemine değinen Romatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Tuğrul Mert Kıvanç, ankilozan spondilit hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve omurga hareketliliğini korumak adına uyguladıkları multidisipliner tedavi modelini anlattı. Uzman Dr. Kıvanç, "Ankilozan spondilit ile mücadelede, erken teşhis ve doğru tedavi protokolleri hayati önem taşıyor. Geliştirilen tedavi modeli sayesinde, hastaların ağrıları kontrol altına alınabilir ve omurga hareketliliği korunarak yaşam kaliteleri artırılabilir. Hastalar, bireysel ihtiyaçlarına uygun olarak robotik rehabilitasyon, manuel terapi, hidroterapi ve özel egzersiz programları ile desteklenerek, uzun vadeli sağlıklı bir yaşam sürmeleri için teşvik edilmektedir" dedi.
21.02.2025Sağlık-Yaşam
'Dil ve Konuşma Terapisi, Asperger Sendromu'nda önemli role sahip'
'Dil ve Konuşma Terapisi, Asperger Sendromu'nda önemli role sahip'Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) kapsamında yer alan ve nörogelişimsel bir bozukluk olan Asperger Sendromu, bireyin sosyal etkileşim, dil kullanımı ve iletişim becerilerinde belirgin etkilere yol açıyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Merve Savaş, dil ve konuşma terapistlerinin (DKT), Asperger Sendromlu bireylerin iletişim becerilerini geliştirme sürecinde kritik bir rol üstlendiğini söyledi.
18.02.2025Sağlık-Yaşam
'Çöp gibi ölmemek için' geldiği merkezde hayata döndü
'Çöp gibi ölmemek için' geldiği merkezde hayata döndü11 yaşında alkolle tanıştı, yirmili yaşlara geldiğinde madde bağımlısıydı. Hayatının 28 yılını alkol ve madde bağımlılığı ile geçiren Zeynep Karlı (41), bir gün emekli maaşını almak için annesinin üzerine yürüdü, 9 yaşındaki yeğeninin sözüyle kendine geldi ve intihar etmek için köprüye gitmeyi düşünürken son kez hastaneye gitti. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından Bağımlı Hastalar Rehabilitasyon Merkezi (BAHAR) ile tanıştı. Hayatı baştan sona değişen Karlı, 2 yıldır bağımlılıktan uzak sürdürdüğü hayatında her şeye yeniden başladı. 28 yıllık bağımlılık hayatında yaşadıklarını ve bağımlılıktan nasıl kurtulduğunu anlatan Karlı, "Çöp gibi ölmemek için hastaneye geldim, 2 yıldır remisyondayım. Burası beni dışarıdaki yeni hayatıma hazırladı" dedi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sema Baykara, “Bağımlılık ciddi bir beyin hastalığı. İlaç vereyim kurtulsun, AMATEM'e yatırayım iyileşsin çıksın şeklinde bir hastalık değil. Biz BAHAR merkezlerimizle hastalarımızın hayat içerisinde yaşayabilecekleri zorluklarda her an nasıl hayata tutunabileceklerini, nereden destek alabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Aile eğitimlerimiz de oluyor" dedi. BAHAR Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Başak Ünübol ise “Arındırma sürecinden sonra kişinin rehabilitasyonla desteklenmesi gerekiyor. Bağımlılığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun bilinmesi gerekiyor" dedi.
16.02.2025Sağlık-Yaşam
Hipodrom.com ilk yılında 400 binin üzerinde üyeye ulaştı
Hipodrom.com ilk yılında 400 binin üzerinde üyeye ulaştıBirinci yılını kutlayan Hipodrom.com, düzenlediği basın toplantısında 400 binin üzerinde üyeye ulaştıklarını duyurdu. Toplantıda Hipodrom.com Genel Müdürü Ersin Erdem, Türk atçılığının köklü kurumu Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) sosyal sorumluluk vizyonuyla hayata geçirdiği Atla Terapi Merkezlerine destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
13.02.2025Spor
Hipodrom.com ilk yılında 400 binin üzerinde üyeye ulaştı
Hipodrom.com ilk yılında 400 binin üzerinde üyeye ulaştıBirinci yılını kutlayan Hipodrom.com, düzenlediği basın toplantısında 400 binin üzerinde üyeye ulaştıklarını duyurdu. Toplantıda Hipodrom.com Genel Müdürü Ersin Erdem, Türk atçılığının köklü kurumu Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) sosyal sorumluluk vizyonuyla hayata geçirdiği Atla Terapi Merkezlerine destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
13.02.2025Video
Şehir hayatından sıkılıp köyüne döndü, hayvancılığa başladı
Şehir hayatından sıkılıp köyüne döndü, hayvancılığa başladıElazığ’da ticaretle uğraşan Hüseyin Seçkin Ceylan (63), 12 yıl önce şehir hayatından sıkılıp, köyüne dönerek kurduğu tesiste hayvan yetiştiriciliği yapıyor. Ceylan, “Kırsalda yeri olan, bu işe hevesli olanlar korkmasın, çekinmesin. Üretmenin heyecanı, sevgisi, muhabbeti; üretmenin vermiş olduğu haz gerçekten de zorlukları unutturuyor insana” dedi.
9.02.2025Video
‘En az psikolojik destek alınan dönem yaşlılık’
‘En az psikolojik destek alınan dönem yaşlılık’TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 nüfus istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin 2007 ve 2024 yılı nüfus piramitlerinin yaşlı nüfusun arttığını gösterdiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Ece Naz Ermiş, “Yaşam döngüsünde yaşlılık genellikle yıkım olarak adlandırılıyor ancak buna rağmen en az psikolojik destek alınan dönem yaşlılık oluyor. Yaşlı nüfusun bu yıkımı en az derecede hissetmesi için ruhsal sağlık hizmetlerinden yararlanması çok önemli” dedi.
8.02.2025Eğitim
Osmanlı Dönemi’nde modern hapishanelerin kuruluş süreci kitap haline getirildi
Osmanlı Dönemi’nde modern hapishanelerin kuruluş süreci kitap haline getirildiTarihçi Doç. Dr. Ufuk Adak'ın Altınbaş Üniversitesi Yayınları'ndan çıkan The Politics of Punishment in the Late Ottoman Empire: Ottoman Prisons and Prisoners adlı kitabı, Osmanlı ceza sistemindeki dönüşümleri ve modern hapishanelerin kuruluş sürecini anlatıyor. Doç. Dr. Adak, Osmanlı İmparatorluğu'nda hapishanelerin tarihsel gelişimi üzerine yaptığı akademik çalışmasında, Osmanlı ceza infaz sistemini anlamanın, modern ceza infaz politikalarının kökenlerine ilişkin önemli ipuçları sunduğunu dile getirdi.
7.02.2025Eğitim
Mehmet Kara’dan kulüplere uyarı: Transfer başarısı için psikolojik analiz şart
Mehmet Kara’dan kulüplere uyarı: Transfer başarısı için psikolojik analiz şartFutbolda ara transfer dönemi devam ederken Klinik Psikolog Mehmet Kara’dan kulüplere uyarı geldi. Türk futbolunda transfer süreçlerinin yalnızca istatistikler ve teknik analizlere dayalı olmaması gerektiğini savunan Klinik Psikolog Mehmet Kara, “Transfer çalışmaları psikolojik boyutuyla da ele alınması gerekiyor, bu artık bir zorunluluktur” dedi .
6.02.2025Spor
‘Her an bir şey olacak hissi birçok kişinin hayatını olumsuz etkiliyor’
‘Her an bir şey olacak hissi birçok kişinin hayatını olumsuz etkiliyor’6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 2 yıl geçti. Klinik Psikolog Gözde Göktaş, ikincil travmanın etkilerine dikkat çekerek “Her an bir şey olacak hissi birçok kişinin hayatını olumsuz etkiliyor” dedi.

Benzer Haber Etiketleri

sağlıktedaviterapiizmirkanser

Terapi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.