3D yazıcı ile modellenen 'simülatör inek' üretildiErciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Dr. Öğretim üyesi İmdat Orhan, canlı inekleri 3D yazıcı ile modelleyerek 3 farklı simülatör inek üretti. İneklerden süt sağılıyor, damar içi enjeksiyon ve doğum simülatörü olarak kullanılıyor. Yurt dışında satış fiyatı 1 milyon 500 bin TL olan simülatör inekleri 150 bin TL'ye mal ettiklerini söyleyen Orhan, "Öğrenciler simülatör üzerinde deneme yaparak, canlı hayvanı tedavi ettiğinde başarı oranı daha yüksek oluyo, hayvanların canı da bu uygulama sayesinde daha az acımış oluyor. Türkiye’de inek simülatörlerini üreten tek fakülteyiz. Ürünlerimizin tamamı yüzde 100 yerli ve milli simülatörler" dedi.
Rusya’dan Akkuyu’ya analitik simülatör gönderildiRusya Nükleer Santrallerin İşletilmesi Araştırma Enstitüsü, (VNIIAES A.Ş) nükleer santral işletme personelinin eğitimi için Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) analitik simülatör gönderdi.
İTÜ'lü liseliler ilk taşınabilir köprü üstü simülatörü yaptıİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ilk kez taşınabilir köprü üstü simülatörü geliştirildi. Taşınabilir simülatörle, öğrencilerin sanal olarak boğazlara açılmasını, farklı limanlarda ve hava koşullarında deneyim kazanmasını sağlıyor. İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Öğretmeni olarak görev yapan Hakan Erkan, "Hocalarımız ve özel sektördeki ustalarımızla birlikte bu simülatörü, daha uygun fiyatla öğrencilerimizin derslerde kullanabileceği hale getirdik. Diğer simülatörlerde bir oda kurmak zorundasınız, taşınabilir özelliği yok, bu sistemle sanal gözlüğü her yere taşıyabilirsiniz. İkincisi birçok kişi, bu simülatöre uzaktan dahil olabiliyor. Şu an bizim dersimize Mersin'deki bir okul, Van'daki bir okul veya yurt dışından öğrenciler dahil olabiliyor" dedi.