Seçim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda
Seçim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'ndaTBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanvekili Celal Adan ve partilerin grup başkanvekilleri konuşma yaptı. Grup önerilerinin oylamasında CHP, İYİ Parti ve HDP'nin önerileri reddedilirken, AK Parti'nin çalışma saatleri ve gündemle ilgili grup önerisi kabul edildi. Milletvekili Seçim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören yasa teklifi gündemin başına alındı ve görüşülmeye başlandı.
29.03.2022Politika
AK Parti'li Yazıcı: Seçim Kanunu teklifine eleştirileri haklı kılacak hiçbir taraf yok
AK Parti'li Yazıcı: Seçim Kanunu teklifine eleştirileri haklı kılacak hiçbir taraf yokAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,  Seçim Kanunu teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edilmesine ilişkin, "2018‘den önceki düzenlemeye uygun bir düzenleme getiriyoruz. Objektif olarak baktığımız zaman eleştirileri haklı kılacak hiçbir taraf söz konusu değil. Barajı 5'e de indirirseniz, 'Niye 3 değil de 5 ' diye herkes bir şey söyleyebilir. İlerde ihtiyaçlara göre düzenlenebilir" dedi.
25.03.2022Politika
Seçim barajını yüzde 7'ye düşüren yasa teklifi komisyondan geçti
Seçim barajını yüzde 7'ye düşüren yasa teklifi komisyondan geçtiSeçim barajının yüzde 7'ye indirilmesini de içeren seçim kanunu teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda 17 saat süren mesainin ardından kabul edildi.�
24.03.2022Politika