Oran

Oran

Son dakika oran haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan oran gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan oran haber sayfamızda...

Oran

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.634 oran haberi bulunmuştur.
Bakan Memişoğlu: Görevimiz kötüleri ayıklamak ve gerekli cezayı vermektir
Bakan Memişoğlu: Görevimiz kötüleri ayıklamak ve gerekli cezayı vermektirSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Bugün baktığınız zaman 1,5 milyon Türkiye'deki sağlıkçı, Türkiye'nin yüz akıdır. Her meslekte olduğu gibi her grupta olduğu gibi çok az da olsa kötüler çıkacaktır. Bizim görevimiz bu kötüleri ayıklamak ve onlara gerekli cezayı vermektir" dedi.
21.11.2024Politika
6’ncı sınıf öğrencisi Orhan’dan alkollü araç kullanmayı önleyecek proje
6’ncı sınıf öğrencisi Orhan’dan alkollü araç kullanmayı önleyecek projeSamsun’da düzenlenen 7’nci Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde Adana Çukurova Bilim ve Sanat Merkezi 6’ncı sınıf öğrencisi Orhan Efe Aktaş'ın (11), alkollü araç kullanımını engelleyen ‘Trafik dostu Akıllı Marş Sistemi’ projesi ilgi gördü. Projede araçlar, alkollü veya emniyet kemeri takmayan sürücülerin trafiğe çıkmasına izin vermeyecek. Orhan Efe Aktaş, “Yaptığımız bu proje, alkol tüketen bir kişinin alkollüyken araç kullanmasını engelleyen bir projedir” dedi.
21.11.2024Video
BM: Kız çocuklarının yüzde 36’sı 18 yaşından önce, yüzde 10’u ise 15 yaşından önce evleniyor
BM: Kız çocuklarının yüzde 36’sı 18 yaşından önce, yüzde 10’u ise 15 yaşından önce evleniyorBirleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), çocuk evliliklerinin tüm yasal düzenlemelere rağmen, dünya genelinde yaygın bir sorun olmaya devam ettiğini belirtti. Küresel verilere göre, kız çocuklarının yüzde 36’sı 18 yaşından önce, yüzde 10’u ise 15 yaşından önce evleniyor.
20.11.2024Dünya
Prof. Dr. Karadeniz: Dünyada her yıl 3 milyon insan KOAH nedeniyle hayatını kaybediyor
Prof. Dr. Karadeniz: Dünyada her yıl 3 milyon insan KOAH nedeniyle hayatını kaybediyorSağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Prof. Dr. Gülistan Karadeniz, dünyada her yıl 3 milyon insanın KOAH nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Türkiye'de KOAH hastalığının kadınlarda oranı yüzde 7 ile 8 arasında daha düşük görülürken, erkeklerde bu oran yüzde 12 olmak üzere daha fazla. En önemli risk faktörü tütün kullanımı olmakla birlikte, bireyin anne karnından itibaren maruz kaldığı tüm çevresel ve genetik faktörler" dedi.
20.11.2024Sağlık-Yaşam
Bakan Işıkhan: İşsizlik oranında son 11 yılın en düşük seviyesine ulaştık
Bakan Işıkhan: İşsizlik oranında son 11 yılın en düşük seviyesine ulaştıkÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin işsizlik oranında son 11 yılın en düşük seviyesine ulaştığını açıkladı.
18.11.2024Ekonomi
TÜİK: İşsizlik oranı 3'üncü çeyrekte yüzde 0,1 azaldı
TÜİK: İşsizlik oranı 3'üncü çeyrekte yüzde 0,1 azaldıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı 3'üncü çeyreğinde işsizlik oranının bir önceki çeyreğe göre 0,1 puanlık azalış ile yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.
18.11.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: OECD ülkeleri arasında en düşük vergi yüküne sahip 3'üncü ülkeyiz
Bakan Şimşek: OECD ülkeleri arasında en düşük vergi yüküne sahip 3'üncü ülkeyizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ülkemizde vergi yükünün yüksek olduğu algısı gerçeği yansıtmıyor. Toplam vergi yükü sıralamasında yüzde 20,8 ile 38 OECD (Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü) ülkesi arasında en düşük vergi yüküne sahip 3'üncü ülkeyiz" dedi.
16.11.2024Ekonomi
Yürüyüşe çıkan profesör, köpeklerin saldırısında yaralandı
Yürüyüşe çıkan profesör, köpeklerin saldırısında yaralandıAnkara'da Prof. Dr. Meliha Yılmaz, yürüyüşten dönerken sokak köpeklerinin saldırısıyla yaralandı. Prof. Dr. Yılmaz, hastanedeki tedavisinden sonra taburcu edilirken, belediye ekipleri bölgede köpekleri toplamak için çalışma başlattı.
14.11.2024Video
Yürüyüşe çıkan profesör, köpeklerin saldırısında yaralandı
Yürüyüşe çıkan profesör, köpeklerin saldırısında yaralandıAnkara'da Prof. Dr. Meliha Yılmaz, yürüyüşten dönerken sokak köpeklerinin saldırısıyla yaralandı. Prof. Dr. Yılmaz, hastanedeki tedavisinden sonra taburcu edilirken, belediye ekipleri bölgede köpekleri toplamak için çalışma başlattı.
14.11.2024Gündem
‘Kalın bağırsak kanserini yüzde 90 oranında önlemek mümkün’
‘Kalın bağırsak kanserini yüzde 90 oranında önlemek mümkün’Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nihat Okçu, kalın bağırsakta oluşan poliplerin tespit edilmesi durumunda kanser riskinin yüzde 90 oranında önlenebildiğini söyledi. Prof. Dr. Okçu, “Kolon kanserlerinin riski 50 yaşından sonra artmaktadır. Bu nedenle kolonoskopi yaptırmayı ihmal etmeyin” dedi.
14.11.2024Sağlık-Yaşam
Bakan Işıkhan: Herkesin mutabık kalacağı bir asgari ücrette uzlaşılacağını ümit ediyoruz
Bakan Işıkhan: Herkesin mutabık kalacağı bir asgari ücrette uzlaşılacağını ümit ediyoruzÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Aralık ayında 2025 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
14.11.2024Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Cari açığın milli gelire oranının yüzde 1 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz
Cevdet Yılmaz: Cari açığın milli gelire oranının yüzde 1 civarında gerçekleşmesini bekliyoruzCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yıl sonunda cari işlemler açığının milli gelire oranının yüzde 1 civarında gerçekleşmesini beklediklerini açıkladı.
12.11.2024Ekonomi
SAP Dönüşüm Ödülleri 2024 sahiplerini buldu
SAP Dönüşüm Ödülleri 2024 sahiplerini bulduSAP Türkiye tarafından her yıl en başarılı dijital dönüşüm projelerine verilen ödüller, düzenlenen etkinlikle sahiplerini buldu. SAP’nin EMEA Bölgesi’nden üst düzey yöneticilerin de katıldığı etkinlikte gündem, bulut teknolojileri, yapay zeka ve verinin gücü oldu.
11.11.2024Ekonomi
TÜİK: Eylül ayında işsizlik oranı yüzde 8,6 oldu
TÜİK: Eylül ayında işsizlik oranı yüzde 8,6 olduTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında işsizlik oranının önceki aya göre değişim göstermeyerek yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.
11.11.2024Ekonomi
'Akciğer dokusunda ağrı duyusu olmadığından akciğer kanseri geç anlaşılıyor'
'Akciğer dokusunda ağrı duyusu olmadığından akciğer kanseri geç anlaşılıyor'AKCİĞER kanserinin geç teşhis edilmesinin ölüm riskini artırdığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Berivan Karatekin, “Akciğer dokusunda ağrı duyusu olmadığından, hastalığın erken evresinde semptom bulunmaması tanıda gecikmelere neden olmaktadır. Bu durum hastaların sağ kalım oranlarını düşürmektedir. Sıklıkla belirtiler geçmeyen öksürük, kanlı balgam, göğüs ağrısı, nefes darlığı, kilo kaybı ve halsizliktir” dedi.
11.11.2024Sağlık-Yaşam
Prof. Dr. Mustafa Sarı: Müsilajın Marmara'da yayılma ihtimali çok yüksek
Prof. Dr. Mustafa Sarı: Müsilajın Marmara'da yayılma ihtimali çok yüksekErdek Körfezi'nde dalış gerçekleştiren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Şimdi yeniden müsilaj ortaya çıktı. Umut edelim ki şu an ortaya çıkan müsilaj sadece Erdek Körfezi'nde sınırlı kalsın. 2 ila 3 hafta içerisinde Erdek Körfezi'nde ortaya çıkan müsilajın, Marmara Denizi'nin geri kalan kısımlarına yayılma ihtimali çok yüksek" dedi.
8.11.2024Video
Prof. Dr. Mustafa Sarı: Müsilajın Marmara'da yayılma ihtimali çok yüksek
Prof. Dr. Mustafa Sarı: Müsilajın Marmara'da yayılma ihtimali çok yüksekErdek Körfezi'nde dalış gerçekleştiren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Şimdi yeniden müsilaj ortaya çıktı. Umut edelim ki şu an ortaya çıkan müsilaj sadece Erdek Körfezi'nde sınırlı kalsın. 2 ila 3 hafta içerisinde Erdek Körfezi'nde ortaya çıkan müsilajın, Marmara Denizi'nin geri kalan kısımlarına yayılma ihtimali çok yüksek" dedi.
8.11.2024Gündem
Cevdet Yılmaz: Üye ülkeler arası ticaretin yüzde 25 olması için teşvik edici adımlar atmalıyız
Cevdet Yılmaz: Üye ülkeler arası ticaretin yüzde 25 olması için teşvik edici adımlar atmalıyızCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 40’ıncı Toplantısı kapanış programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Cevdet Yılmaz, "Üye ülkeler arasındaki ticaret hacmi ise 2023 yılı itibarıyle 951 milyar dolara ulaşarak toplam ticaretlerinin yüzde 19'una ulaşmıştır. 40 yıl önce yüzde 11,4 olan bu oran belirgin bir artış gösterse de, son 10 yılda çok fazla ilerleme kaydedilmemiştir. 2025 yılı sonunda hedeflediğimiz üye ülkeler arası ticaretin toplam ticaretin yüzde 25'i olması hedefine ulaşabilmek için daha fazla çalışmalı ve ticareti kolaylaştırıcı ve teşvik edici somut adımlar atmalıyız" dedi.
5.11.2024Politika
Prof. Dr. Yaşar'dan su seviyesi düşen Tahtalı Barajı için 'tehlike' uyarısı
Prof. Dr. Yaşar'dan su seviyesi düşen Tahtalı Barajı için 'tehlike' uyarısıTürkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir'in yüzde 30'luk su ihtiyacının karşılandığı Tahtalı Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 13,88'e düştüğünü belirterek, "Kasım ayı da kurak geçecek. Yüzde 10'ların altına düşebilir. Yapmamız gereken suyumuzu dikkatli kullanmak" dedi.
5.11.2024Video
‘Çocuklarda miyopi görülme oranı iki kat arttı’
‘Çocuklarda miyopi görülme oranı iki kat arttı’Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Acar, son 30 yılda çocuklarda miyopi görülme sıklığının iki kat arttığına dikkat çekerek, “Miyopi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel epidemi şeklinde değerlendirilmektedir. Güncel literatürde miyopi patlama olarak tanımlanmakta, genel olarak 5-17 yaş arası çocuklarda miyopi görülme sıklığı ise, yaklaşık yüzde 9 olarak görülmektedir” dedi.
Minik bedenleri yaşatabilmek için kendi hayatlarını unutuyorlar
Minik bedenleri yaşatabilmek için kendi hayatlarını unutuyorlarGöztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Fahri Ovalı, ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması sonrası kamuoyunda oluşan soru işaretleri ve geçen günlerde de bir hasta yakınının, odasına kilitleyerek yaraladığı çocuk yoğun bakım uzmanının yaşadığı şiddet üzerine tepkisini dile getirdi. 39 yıllık hekimlik hayatının 31 yılını yenidoğan uzmanı olarak geçirdiğini anlatan Prof. Dr. Ovalı, anne babalarının dokunmaya korktuğu 500-600 gramlık bebekleri yaşatmak için günlerce, hatta aylarca gece gündüz çaba sarf ettiklerini anlattı. Prof. Dr. Ovalı, bir gece bir bebeğin durumunun ağırlaşması üzerine o zamanlar 4,5 yaşında olan kendi kızını evde uyurken tek başına bırakmak zorunda kalıp hastaneye koştuğunu anlatırken gözyaşlarına da hakim olamadı. Kendisi dahil pek çok yenidoğan hekiminin acil durumlarda kaza geçirme pahasına hızla araç kullanarak hastaneye yetişmeye çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Ovalı, bir avuç yozlaşmış kişi yüzünden, gecesini gündüzüne katan tüm hekim ve hemşirelerin töhmet altında bırakılmasına tepki göstererek, “2000’li yılların başında her bin bebekten 22’si yenidoğan döneminde kaybedilirken, şimdi bu oran binde 9’lara kadar geriledi. Bu da yenidoğan hekim ve hemşireleri sayesinde oldu" dedi. Prof. Dr. Ovalı, bir hekimin yenidoğan uzmanı olabilmesi için tıp fakültesi sonrası iki kez ihtisas, üç kez de mecburi hizmet yapmak zorunda olduğunu, özel eğitimli hemşirelerin ise 7/24 bebeklerin başında bulunduğunu kaydetti.
3.11.2024Video
Minik bedenleri yaşatabilmek için kendi hayatlarını unutuyorlar
Minik bedenleri yaşatabilmek için kendi hayatlarını unutuyorlarGöztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Fahri Ovalı, ‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması sonrası kamuoyunda oluşan soru işaretleri ve geçen günlerde de bir hasta yakınının, odasına kilitleyerek yaraladığı çocuk yoğun bakım uzmanının yaşadığı şiddet üzerine tepkisini dile getirdi. 39 yıllık hekimlik hayatının 31 yılını yenidoğan uzmanı olarak geçirdiğini anlatan Prof. Dr. Ovalı, anne babalarının dokunmaya korktuğu 500-600 gramlık bebekleri yaşatmak için günlerce, hatta aylarca gece gündüz çaba sarf ettiklerini anlattı. Prof. Dr. Ovalı, bir gece bir bebeğin durumunun ağırlaşması üzerine o zamanlar 4,5 yaşında olan kendi kızını evde uyurken tek başına bırakmak zorunda kalıp hastaneye koştuğunu anlatırken gözyaşlarına da hakim olamadı. Kendisi dahil pek çok yenidoğan hekiminin acil durumlarda kaza geçirme pahasına hızla araç kullanarak hastaneye yetişmeye çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Ovalı, bir avuç yozlaşmış kişi yüzünden, gecesini gündüzüne katan tüm hekim ve hemşirelerin töhmet altında bırakılmasına tepki göstererek, “2000’li yılların başında her bin bebekten 22’si yenidoğan döneminde kaybedilirken, şimdi bu oran binde 9’lara kadar geriledi. Bu da yenidoğan hekim ve hemşireleri sayesinde oldu" dedi. Prof. Dr. Ovalı, bir hekimin yenidoğan uzmanı olabilmesi için tıp fakültesi sonrası iki kez ihtisas, üç kez de mecburi hizmet yapmak zorunda olduğunu, özel eğitimli hemşirelerin ise 7/24 bebeklerin başında bulunduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Bayezid: Pandemi bağış oranlarını olumsuz etkiledi
Prof. Dr. Bayezid: Pandemi bağış oranlarını olumsuz etkilediTürkiye'de ilk yüz, çift kol ve dünyanın ilk kadavradan rahim naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Ömer Bayezid, “Covid-19 pandemisi bağışı oranlarını çok olumsuz etkiledi. Beyin ölümü olan hastaların yakınları daha önceleri yüzde 36 oranında bağışı kabul ediyordu. Covid sonrası bu oran yüzde 19'a geriledi" dedi.
3.11.2024Video
Prof. Dr. Bayezid: Pandemi bağış oranlarını olumsuz etkiledi
Prof. Dr. Bayezid: Pandemi bağış oranlarını olumsuz etkilediTürkiye'de ilk yüz, çift kol ve dünyanın ilk kadavradan rahim naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Ömer Bayezid, “Covid-19 pandemisi bağışı oranlarını çok olumsuz etkiledi. Beyin ölümü olan hastaların yakınları daha önceleri yüzde 36 oranında bağışı kabul ediyordu. Covid sonrası bu oran yüzde 19'a geriledi" dedi.
Karadeniz'de 'iklim değişikliği' etkisi; atmosferik afetlerde 2,5 kat artış
Karadeniz'de 'iklim değişikliği' etkisi; atmosferik afetlerde 2,5 kat artışKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Karadeniz'deki iklim değişikliğine dikkati çekip, "Karadeniz, bazı günler 29 dereceyi buldu. Bu buharlaşma, Karadeniz'deki dağlara orografik yağışları getiriyor. Bu da yağışların artmasına sebep oldu. Bu artışlarla bazen 1 aylık yağış birkaç günde yağmaya başladı. 2010 ile şimdiyi kıyaslarsak, atmosferik afetlerin yıkıcı etkisi neredeyse 2,5 kat arttı" dedi.
2.11.2024Video

Benzer Haber Etiketleri

İşsizlikorantüikyürüyüşköpek

Oran ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.