Kahverengi kokarcaya hunili tuzak
Kahverengi kokarcaya hunili tuzakSamsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, kahverengi kokarca popülasyonunu izleme ve yok etme amaçlı 520 funnel (hunili) tuzağın kurulduğunu, önümüzdeki aylarda da alınacak olan tuzaklarla birlikte kahverengi kokarcayla mücadele edeceklerini söyledi.
12.09.2024Foto Galeri
Fındık bahçelerine zarar veren ‘kahverengi kokarca’ya şarkı yaptı
Fındık bahçelerine zarar veren ‘kahverengi kokarca’ya şarkı yaptıSamsun’un Çarşamba ilçesinde Murat Bulut (47), fındık tarlalarına zarar veren kahverengi kokarca böceğinin tehlikesine dikkat çekmek için şarkı yaptı. Bulut, "Fındığımız kokarcadan yüzde 80-90 oranında etkilendi. Bu yıl fındığımız yok denecek kadar az. Bu nedenle kokarcanın tehlikesine dikkat çekmek için şarkı yaptım" dedi.
10.09.2024Gündem
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan: Kahverengi kokarcada kışlak mücadelesi yapılması gerekiyor
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan: Kahverengi kokarcada kışlak mücadelesi yapılması gerekiyorTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu’daki kahverengi kokarca hasarı ile ilgili, “Bakanlığın desteğiyle beraber bütün tarım alanlarında bir kışlak mücadelesi yapılması gerekiyor” dedi.
30.08.2024Foto Galeri
Ordu Milletvekili Adıgüzel’den ‘kahverengi kokarca’ yürüyüşü
Ordu Milletvekili Adıgüzel’den ‘kahverengi kokarca’ yürüyüşüCHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu ve Karadeniz bölgesindeki fındık tarımı yapılan alanlarındaki kokarca tehlikesine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş başlattı. Gürgentepe ilçesinden 50 kilometre yürüyüp, Fatsa ilçesinde yolu yarılayan Adıgüzel, “Fındık da bizim, toprak da bizim. Karadan denize özgür Karadeniz, tam bağımsız Türkiye. Fındığın yolundan yürüyoruz. Yoldaki herkesi de bize katılmaya çağırıyoruz” dedi.
29.08.2024Politika
Fındıkta istilacı böceğe karşı 30 bin ‘samuray arı’ üretiliyor
Fındıkta istilacı böceğe karşı 30 bin ‘samuray arı’ üretiliyorKaradeniz'de dadandığı fındık bahçelerinde yapraklarını yiyip, suyunu emdiği bitkilerin kökünü kurutan 'kahverengi kokarca' adlı böcek türü için başlatılan biyolojik mücadelede Çin’den ithal edilen ‘samuray arı’lar, laboratuvar ortamında çoğaltılıyor. Bölgede haziranda kontrollü salınım sürecine geçilecek 30 bini aşkın ‘samuray arı', larvalarını yiyeceği istilacı böceğin yayılımını durduracak. Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Arslantürk, istilacı türün, bölge tarımında yıllık 5 milyar liralık zarara yol açtığını belirtti.
10.03.2023Foto Galeri