Bayburt'ta kuşburnu hasadı başladıBayburt'ta çiftçiler, ‘doğal vitamin deposu’ olarak bilinen kuşburnunu, sofralara ulaştırmak için hasada başladı. Yöre halkı, dikenli ağaçlardan topladıkları kuşburnu meyvelerini, kış aylarında tüketmek için tatlı çorba, reçel ve meyve suyuna dönüştürüyor.
Bayburt'ta kuşburnu hasadı başladıBayburt'ta çiftçiler, ‘doğal vitamin deposu’ olarak bilinen kuşburnunu, sofralara ulaştırmak için hasada başladı. Yöre halkı, dikenli ağaçlardan topladıkları kuşburnu meyvelerini, kış aylarında tüketmek için tatlı çorba, reçel ve meyve suyuna dönüştürüyor.
Edirne'de yaban mersini yetiştirip hasadını yaptıEdirne'de, halk arasında 'mavi yemiş' olarak bilinen yaban mersini yetiştiren emekli ziraat yüksek mühendisi Enver Kırımlı (60), tarlada hasadını yaptı. Ürüne yoğun ilginin olduğunu belirten Kırımlı, "Yaban mersini satışında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz şu anda hatta ürün yetiştiremiyoruz" dedi.
Adana’da turfanda karpuz hasadı başladı; tarlada kilosu 7 liraTürkiye’nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana’da turfanda karpuz hasadı başladı. Tarlada kilosu 7 liradan satılan karpuzlar, kamyonlara yüklenerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.