Son dakika hamburger haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamburger gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamburger haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 143 hamburger haberi bulunmuştur.
‘Obeziteyi tetikleyen unsurların başında fast food geliyor’Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yaşar Özdenkaya, obezite ve sağlıklı beslenmeye yönelik bilgi verdi. Özellikle gençlerin obeziteye daha yatkın olduklarını dile getiren Doç. Dr. Özdenkaya, “Gençler arasında fast food alışkanlığı ve düzensiz beslenme her geçen gün yayılıyor. Bu da obeziteyi tetikleyen unsurların başında geliyor” dedi.
Dönerin bin yıllık tarihi, belgelerle Avrupa Komisyonu’na sunulduTürkiye'nin meşhur lezzeti döneri tescilletmek için bin yıllık belgelerle bilimsel bir makale hazırlanarak Avrupa Komisyonu’na sunuldu. ‘Türkiye’nin dünyaca ünlü lezzeti: Döner’ adlı makale Selçuklular ve Osmanlı döneminde döner ile ilgili çalışmaları içeriyor. Tarihi belge, gravür, fotoğraf ve dokümanlardan oluşan çalışmada Takiyeddin Efendi’nin (1521-1585) döner için yaptığı mekanizmanın çizimleri de bulunuyor. Akademik çalışmayla dönerin hangi kültüre ait olduğuna dair tartışmalara son verilmesi amaçlanıyor.
Ticaret Bakanlığı'ndan 'fahiş fiyat' denetimiTicaret Bakanlığı ekipleri, Ankara'da fahiş fiyata yönelik market ve fırınlar ile döner, iskender ve hamburger ürünlerinin satışında, menüde gramaj bilgisi verme zorunluluğu getirilen işletmelerde denetim yaptı.
ABD’de hamburgerlerde ortaya çıkan koli basili salgını sona erdiABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ünlü bir fast food markasının restoranlarında üretilen hamburgerlerde tespit edilen koli basili (E.Coli) bakterisi salgınının sona erdiğini duyurdu.
Otomobilin çarptığı 2 kadından 1'i öldü; geriye bir gün önceki görüntüleri kaldıBatman'da yolun karşına geçerken otomobilin çarptığı 2 kadından Fikriye Çetin (65) hayatını kaybederken, Fidan Özerdem ise ağır yaralandı. Çetin’den geriye Fidan Özerdem ile kazadan bir gün önce sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklara yardım ettikleri ve onlarla dans ettikleri görüntüler kaldı.
İstanbul'da döner ve hamburgere gramaj denetimiTicaret Bakanlığı'nca döner, iskender ve hamburgerlerde menüde gramaj bilgisi verme zorunluluğu getirildi. İstanbul'da bu kapsamda 27 ilçede denetim yapıldı.
Döner, iskender ve hamburger için gramaj denetimiTicaret Bakanlığı tarafından, döner, iskender ve hamburger ürünlerinin satışında menüde gramaj bilgisi verme zorunluluğu getirilmesinin ardından bu işletmelere yönelik denetim başlatıldı. Ankara'da yapılan denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen iş yerlerine idari yaptırım uygulandı.
Ataşehir’de Ata Kafe’nin 4’üncü şubesi açıldıAtaşehir'de Ata Kafe’nin 4’üncü şubesi açıldı. Her sabah saat 8’de kapılarını açan işletmeler günde ortalama bin 200 kişiye hizmet veriyor. Çay, kahve, sandviç ve tatlı çeşitlerinin yanı sıra tost, hamburger ve köfte gibi lezzetlerin müşterilere uygun fiyatla sunulduğu kafelerde çay ise 10 liraya servis ediliyor. Ata Kafelerde ayrıca ödüllü kahveler, günlük üretilen pasta ve sandviçler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, "Bu zor ekonomik süreçte sosyal belediyecilik anlayışımızı güçlendiriyor, siz değerli komşularımıza nefes alabileceğiniz alanlar, mekanlar ve hizmetler sunmak için çalışıyoruz" dedi.
'Yeni nesil helvayı, tahini, pekmezi bilmiyor'İzmir'in tarihi semti Basmane'de bulunan 96 yıllık dükkanlarında dede mesleği helvacılığı sürdüren İhsan Helvacı (77), mesleğinde 67 yılı geride bıraktı. Dükkanı gücü yettiğince yürüteceğini söyleyen Helvacı, "Yeni nesil helvayı, tahini, pekmezi bilmiyor. Daha çok yaşı, 30-45 arasında olanlar helva almaya geliyorlar. Bütün derdim yeni nesil. Maalesef şimdi yeni jenerasyon, yaşı 15-20 olanlar, pizza, hamburger gibi şeyler yiyorlar; ama bunlar yapay ve sağlıksız" dedi.
'Yeni nesil helvayı, tahini, pekmezi bilmiyor'İzmir'in tarihi semti Basmane'de bulunan 96 yıllık dükkanlarında dede mesleği helvacılığı sürdüren İhsan Helvacı (77), mesleğinde 67 yılı geride bıraktı. Dükkanı gücü yettiğince yürüteceğini söyleyen Helvacı, "Yeni nesil helvayı, tahini, pekmezi bilmiyor. Daha çok yaşı, 30-45 arasında olanlar helva almaya geliyorlar. Bütün derdim yeni nesil. Maalesef şimdi yeni jenerasyon, yaşı 15-20 olanlar, pizza, hamburger gibi şeyler yiyorlar; ama bunlar yapay ve sağlıksız" dedi.
Trendyol Yemek’ten çeyrek final için maç menüsüTrendyol Yemek, A Milli Futbol Takımı’nın 6 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’de oynayacağı UEFA EURO 2024 Hollanda-Türkiye çeyrek final maçı için kullanıcıları 23 farklı mutfak kategorisinden yüzlerce yemek seçeneği ile buluşturacak.
Yaz, kış boş kalmayan plajda tatilin günlük maliyeti 1500 liradan başlıyorBu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya'da tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği, yaz-kış boş kalmayan Konyaaltı Sahili'nde 1 günün maliyeti, 1500 liradan başlıyor. Loca tercih edilirse maliyet, bu rakamın 3 katını geçebiliyor.
İstanbul'da halk ekmeğe yüzde 60 zam; 250 gram ekmek 8 lira olduİstanbul'da Halk Ekmek büfelerinde satılan 250 gramlık ekmeğin fiyatı, yapılan yüzde 60 zamla birlikte 5 liradan 8 liraya yükseldi. Büfelerde satılan diğer ürünlere de ortalama yüzde 60 oranında zam uygulandı.
Bodrum'da özel plajlara giriş 500-3 bin TL, lahmacun 100- 1000 TLMuğla'nın Bodrum ilçesinde, deniz sezonu başlarken, özel plajlara giriş ücretleri 500 TL'den başlıyor, 3 bin TL'ye kadar çıkıyor. Özel plajlarda 1 lahmacun 100 ile 1000 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 450 ile 1000 TL arasında değişiyor.
Bodrum'da özel plajlara giriş 500-3 bin TL, lahmacun 100- 1000 TLMuğla'nın Bodrum ilçesinde, deniz sezonu başlarken, özel plajlara giriş ücretleri 500 TL'den başlıyor, 3 bin TL'ye kadar çıkıyor. Özel plajlarda 1 lahmacun 100 ile 1000 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 450 ile 1000 TL arasında değişiyor.
Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldiGASTRONOMİ ve müziği bir araya getiren Foodiefest etkinliği kapılarını açtı. ‘Önce yemek sonra müzik’ konseptiyle düzenlenen etkinlik ile katılımcılar hem müzik hem de gastronomi festivalini bir arada deneyimledi. Festivalde Cem Yenel, Melis Fis, Ayhan Sicimoğlu, Buray ve Köfn grubu sahne aldı.
Foodiefest kapılarını açtı: Müzik ve gastronomi bir araya geldiGASTRONOMİ ve müziği bir araya getiren Foodiefest etkinliği kapılarını açtı. ‘Önce yemek sonra müzik’ konseptiyle düzenlenen etkinlik ile katılımcılar hem müzik hem de gastronomi festivalini bir arada deneyimledi. Festivalde Cem Yenel, Melis Fis, Ayhan Sicimoğlu, Buray ve Köfn grubu sahne aldı.
Hamburger ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.