‘Okul başarısında göz sağlığının önemi büyük’
‘Okul başarısında göz sağlığının önemi büyük’Türkiye’de her üç çocuktan birinde görme bozukluğu olduğunu ve bu durumun çocukların derslerindeki başarılarına doğrudan etki ettiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Osman Bulut Ocak çocukları okul çağında olan ailelere bazı önerilerde bulundu.
27.08.2024Sağlık-Yaşam
“Göz tembelliğinde derinlik hissi kaybolabilir”
“Göz tembelliğinde derinlik hissi kaybolabilir”Göz tembelliğinde bir gözün diğerine göre daha zayıf gördüğünü söyleyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Semih Urvasızoğlu, “Göz tembelliğinde yaşantımızda hayati önemi olan 3 boyutlu görme -derinlik hissi- ve cisimleri daha rahat ayırt etmemizi sağlayan ‘kontrast duyarlılık’ bozulur. Ayrıca el-göz koordinasyonu ve uzaysal konum algılaması gibi global hareket algılaması bozuklukları oluşabilir. Göz tembelliği hastalarının yetişkin hayatta derinlik hissi gerektiren pek çok işte başarılı olma şansı çok azdır” dedi.
Doç. Dr. Koban: Erken teşhis ile bebeklerde göz tembelliğinin önüne geçilebilir
Doç. Dr. Koban: Erken teşhis ile bebeklerde göz tembelliğinin önüne geçilebilir Yenidoğanlarda görme yetisinin bir erişkine göre çok düşük olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yaran Koban, “Bebeklerde erken teşhis ile göz tembelliğinin önüne geçilebilir” açıklamasında bulundu.
17.08.2022Sağlık-Yaşam
‘Göz tembelliği tedavi edilmezse görme kaybına neden olabilir’
‘Göz tembelliği tedavi edilmezse görme kaybına neden olabilir’Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nilay Akagün, göz tembelliği (ambliyopi) rahatsızlığının bebeklik ve erken çocukluk çağlarında başladığını söyleyerek, “Göz tembelliği yaşamın erken yaşlarında tespit edilir ve doğru şekilde tedavi edilirse, görme yeteneğinin azalması önlenebilir. Ancak tedavi edilmediğinde, göz tembelliği gözde kalıcı görme kaybına neden olabilir” dedi.