Son dakika fizik tedavi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fizik tedavi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fizik tedavi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.381 fizik tedavi haberi bulunmuştur.
Kampanyayla umutlanan Berra, gen tedavisiyle ayağa kalktıİzmir'de yaşayan 5,5 yaşındaki Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası Berra Akyüz, 4 yıl önce aldığı gen tedavisinin ardından gelişimini sürdürüyor. Tedaviden önce başını tutmakta zorlanan Berra'nın destekle yürüyebilir duruma geldiğini söyleyen annesi Nuran Akyüz (36), "Yüzüne konan sineği bile kovalayamayacak durumdaydı. Çok yol katettik" dedi.
ALS hastası 4 kardeşe fizik tedavi desteği sağlandıAntalya'da yaşayan Acer çiftinin ALS hastası 4 çocuğu, maddi imkansızlık nedeniyle alamadığı fizik tedaviye, hayırseverlerin desteğiyle kavuştu. Çocukların evde alacakları fizik tedavinin 1 yıllık ücreti hayırseverler tarafından karşılanırken, kardeşlerin diğer eksikleri de tamamlandı.
ALS hastası 4 kardeşe fizik tedavi desteği sağlandıAntalya'da yaşayan Acer çiftinin ALS hastası 4 çocuğu, maddi imkansızlık nedeniyle alamadığı fizik tedaviye, hayırseverlerin desteğiyle kavuştu. Çocukların evde alacakları fizik tedavinin 1 yıllık ücreti hayırseverler tarafından karşılanırken, kardeşlerin diğer eksikleri de tamamlandı.
'Parkinson'un erken evre belirtileri koku duyusunda azalma, kabızlık, uykuda konuşma olabiliyor'Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen Parkinson hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar arasında en yaygınlarından biri olarak öne çıkıyor. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, "Yapılan araştırmalara göre, 65 yaş ve üzerindeki bireylerde görülme sıklığı yüzde 1 civarındayken, ileri yaşlarda bu oranın daha da yükseliyor. Türkiye'de ise yaklaşık 150 bin Parkinson hastası bulunuyor ve bu sayının giderek arttığı belirtiliyor" dedi. Dr. Dede, hastalığın erken teşhis edilmesi halinde yaşam kalitesinin önemli şekilde yükseldiğini belirterek Parkinson'un uyarıcı olabilecek işaretlerine dikkat çekti.
Gittiği kurslarla moral bulan omurilik felçli Sefa, EKPSS'de derece yaptıKayseri'de doğuştan Spina Bifida Myelomeningosel (omurilik felci) hastalığıyla dünyaya gelen Sefa Şahin (26), fizik tedavi, yüzme ve müzik kurslarıyla moral bularak girdiği EKPSS sınavından 96 puan alıp Türkiye 17'ncisi oldu. Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na memur olarak atanan Şahin, "Benim için zorlu bir süreç oldu. Başlamadan önce biraz, 'yapabilir miyim?' diye şüphelerim vardı. Çalıştıkça yapabileceğimi gördüm, her şey daha iyi oldu" dedi.
Gittiği kurslarla moral bulan omurilik felçli Sefa, EKPSS'de derece yaptıKayseri'de doğuştan Spina Bifida Myelomeningosel (omurilik felci) hastalığıyla dünyaya gelen Sefa Şahin (26), fizik tedavi, yüzme ve müzik kurslarıyla moral bularak girdiği EKPSS sınavından 96 puan alıp Türkiye 17'ncisi oldu. Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na memur olarak atanan Şahin, "Benim için zorlu bir süreç oldu. Başlamadan önce biraz, 'yapabilir miyim?' diye şüphelerim vardı. Çalıştıkça yapabileceğimi gördüm, her şey daha iyi oldu" dedi.
'Parkinson’da beyin pili, hayat kalitesinde iyileşme sağlıyor'Beyinde dopamin adı verilen maddenin azalmasıyla ortaya çıkan ve genellikle ileri yaşlarda görülen kronik ilerleyici bir hastalık olan parkinsonda, beyin pili sayesinde hastanın yaşam kalitesi iyileştiğini ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, ‘beyin pili’ olarak bilinen Derin Beyin Stimülasyonu ameliyatının uygun hastalar için en iyi tedavi yöntemi olduğunu söyledi.
Halterle gelen aşk, evlilikle taçlandıAntalya'da spor yaparken tanışıp aşık olan bedensel engelli milli halterciler Simge Elif Poyraz (29) ve Faruk Öztürk (27) dünyaevine girdi.
SMA'lı Mihra Helin, tedaviden sonra adım atmaya başladıİzmir'de topuktan alınan kanla 9 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konulan 2,5 yaşındaki Mihra Helin Yenigün, Zolgensma gen tedavisinden faydalanmak için gittiği Dubai'den döndü. Kızı Mihra'nın, kardeşlerinin elinden tutarak yürümeye başladığını dile getiren Veysi Yenigün (31), "İstiyoruz ki kızımız başka bebeklere umut olsun. Bu süreç çok önemli. İnsanların duyarlı olması gerekir. SMA'lı bebeklerimizi hayatta tutmamız gerekiyor. Bunun için büyük mücadele veriyoruz" dedi.
Protez ayakla yürümeye başlayan gazi: Çifte bayram yaşayacağızTürk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki 'Pençe' operasyonlarında görev alan Sözleşmeli Er Salih Yakup Demiray (24), el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2023 yılında sol ayağını kaybetti. Tedavisi süren ve protez ayağıyla yürümeye başlayan Demiray, "Ayağımdaki test protezi ile tekrar hayata dönmek çok güzel bir duygu. Bayram sonrası takılacak asıl protez ile çifte bayram yaşayacağız" dedi.
ALS hastası 4 kardeş, fizik tedavi desteği bekliyorANTALYA'da 7 çocuklarından 4'üne ALS hastalığı teşhisi konulan Acer ailesi, bakım masrafı nedeniyle zor günler yaşıyor. Yetişkin çocukları fizik tedavi için götürmekte zorlanan aile, onların evde tedavi alabilmesi için yardım bekliyor.
ALS hastası 4 kardeş, fizik tedavi desteği bekliyorAntalya'da 7 çocuklarından 4'üne ALS hastalığı teşhisi konulan Acer ailesi, bakım masrafı nedeniyle zor günler yaşıyor. Yetişkin çocukları fizik tedavi için götürmekte zorlanan aile, onların evde tedavi alabilmesi için yardım bekliyor.
Vodafone’dan Nöroçeşitlilik Haftası’na özel etkinliklerVodafone, Nöroçeşitlilik Haftası kapsamında çalışanlarının farkındalıklarını artırmaya yönelik kurum içi etkinlikler düzenledi. Etkinliklerde çalışanlara nöroçeşitlilik, otizm, serebral palsi gibi konularda eğitimler verildi. Çeşitlilik ve Kapsayıcılık politikaları kapsamında nöroçeşitliliği bir odak alanı olarak konumlayan Vodafone, sağlık sigortası kapsamında çalışanlarının çocuklarına Zihinsel Engel ve Otizm Spektrum Desteği de sağlıyor.
‘Sosyal medyada yayılan egzersiz videoları omurga sağlığını tehdit ediyor’Sosyal medyada hızla yayılan egzersiz videolarını bilinçsiz şekilde uygulamanın omurga sağlığı açısından riskleri beraberinde getirdiğini belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, “Bilinçsizce yapılan hareketler sinir baskısına, kas yaralanmalarına ve ileri seviyede cerrahi müdahale gerektiren fıtıklara neden olabilir. Bu nedenle egzersiz öncesinde bireylerin omurga sağlık durumlarını değerlendirmeleri şarttır” dedi.
Engeli nedeniyle giyemediği ayakkabıları 30 yıldır tamir edip geçimini sağlıyorBursa’da 1 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık sonrası yapılan iğnenin sinirleri tahrip etmesiyle bacaklarının dizden aşağısı gelişmeyen ve tutmayan Burhan Kocabaş (51), 30 yıldır hiç giyemediği ayakkabıların tamirini yaparak geçimini sağlıyor.
Vatikan’dan Papa'nın sağlık durumuna ilişkin açıklamaKatoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un iyileşmesinin devam ettiği fakat hastane ortamında tıbbi tedaviye ihtiyaç duyduğu bildirildi.
Uzmanı açıkladı: Demans, erken yaşlarda görülebiliyorDemans hastalığının yalnızca yaşlılarda değil, erken yaşlarda da ortaya çıkabildiğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülay Kenangil, “Özellikle ailede birden fazla bireyde görülmesi durumunda hastalık erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Ayrıca yalnızca hafıza kaybına yol açan bir hastalık değil, aynı zamanda kişiliği, duyguları ve davranışları da kökten değiştirebiliyor” dedi.
Sağlıkçı anneden DMD hastası oğlu Kerem için destek çağrısıAdana'da sağlık memuru Aydan Tepe (40), Duchenne Kas Distrofisi (DMD) hastalığı ile mücadele eden oğlu Kerem Yusuf Tepe (5) için valilik onaylı yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Tek gayemiz çocuğumuzun yaşaması. Tüm sağlık personeliyle birlikte yeri geldi Covid-19 pandemisinde, yeri geldi depremde hep birlikte el ele mücadele verdik. Türk halkına güveniyorum. Sağlık camiası ve Türk milletinden destek bekliyorum" dedi.
'İnme riskine karşı erken müdahale hayat kurtarıyor'İstanbul'da, inme nedeniyle tedavi görmüş hastalar ve yakınları için inme sonrası bakım, rehabilitasyon süreci, iyileşme süreci ve yaşam kalitesinin artırılmasını anlatmak amacıyla ‘İnme Okulu’ etkinliği düzenlendi. Beyin pıhtısı nedeniyle inme geçiren ve tedavi sürecini başarıyla tamamlayan hastalar ve yakınları ise bu süreçteki deneyimlerini anlatarak inmenin erken fark edilmesinin önemini vurguladı. İnme belirtilerinin fark edilmesi ve hemen müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, tedaviye erken başlandığında, hastaların hayatta kalma oranlarının arttığını ve tedavi sürecinin başarıyla sonuçlandığını belirtti. İnme Okulu'nda konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. Nermin Çalışır, "İnme belirtileri ortaya çıktığında, kişinin yakınında bulunan biri vakit kaybetmeden 112’yi aramalıdır. İlk 4,5 ila 6 saatlik süre, tedavinin etkili olabilmesi için kritik önem taşıyor. Güçlü tedavi seçeneklerimiz var ve bu tedavilerin uygulanabilmesi için hastanın 112 aracılığıyla en yakın inme merkezine hızla ulaştırılması gerekiyor" dedi.
'İnme riskine karşı erken müdahale hayat kurtarıyor'İstanbul'da, inme nedeniyle tedavi görmüş hastalar ve yakınları için inme sonrası bakım, rehabilitasyon süreci, iyileşme süreci ve yaşam kalitesinin artırılmasını anlatmak amacıyla ‘İnme Okulu’ etkinliği düzenlendi. Beyin pıhtısı nedeniyle inme geçiren ve tedavi sürecini başarıyla tamamlayan hastalar ve yakınları ise bu süreçteki deneyimlerini anlatarak inmenin erken fark edilmesinin önemini vurguladı. İnme belirtilerinin fark edilmesi ve hemen müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, tedaviye erken başlandığında, hastaların hayatta kalma oranlarının arttığını ve tedavi sürecinin başarıyla sonuçlandığını belirtti. İnme Okulu'nda konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. Nermin Çalışır, "İnme belirtileri ortaya çıktığında, kişinin yakınında bulunan biri vakit kaybetmeden 112’yi aramalıdır. İlk 4,5 ila 6 saatlik süre, tedavinin etkili olabilmesi için kritik önem taşıyor. Güçlü tedavi seçeneklerimiz var ve bu tedavilerin uygulanabilmesi için hastanın 112 aracılığıyla en yakın inme merkezine hızla ulaştırılması gerekiyor" dedi.
Balkondan düşen Metehan, iyileşip, okuluna ve arkadaşlarına kavuşmak istiyorAntalya'da 3’üncü kattaki evlerinin balkonundan düşüp ağır yaralanan Metehan Emek (14) 1 aylık yoğun bakım mücadelesini başarıyla atlattı. Kol, bacak ve kalçasında kırıklar olduğu için fizik tedaviye ihtiyaç duyan Emek, bir an önce iyileşip okuluna ve arkadaşlarına kavuşmak istiyor.
Balkondan düşen Metehan, iyileşip, okuluna ve arkadaşlarına kavuşmak istiyorAntalya'da 3’üncü kattaki evlerinin balkonundan düşüp ağır yaralanan Metehan Emek (14) 1 aylık yoğun bakım mücadelesini başarıyla atlattı. Kol, bacak ve kalçasında kırıklar olduğu için fizik tedaviye ihtiyaç duyan Emek, bir an önce iyileşip okuluna ve arkadaşlarına kavuşmak istiyor.
Fizik Tedavi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.