Fibromiyalji

Fibromiyalji

Son dakika fibromiyalji haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fibromiyalji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fibromiyalji haber sayfamızda...

Fibromiyalji

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 46 fibromiyalji haberi bulunmuştur.
Dijital çağın psikolojik sorunlarından korunmanın yolları
Dijital çağın psikolojik sorunlarından korunmanın yollarıDijital çağın getirdiği yalnızlık duygusunun yeni psikolojik sorunları da beraberinde getirdiğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Gizem Konuş, “Dijital çağın getirdiği yeni sorunlarla baş etmenin birinci kuralı insan ilişkilerini ve günlük yaşam aktivitelerini kaybetmemek. İnsanların çekinmesi ve dikkatli olması gereken asıl nokta; yapay zekanın insanlaşması değil, insanların robotlaşması” dedi.
“Ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor”
“Ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor”Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurten Korkmaz, “Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde destek olarak yararlanılan ozon tedavisi vücut direncini artırmaktadır. Kontrollü bir şekilde vücuda verildiğinde antioksidan sistemi devreye sokarak immün sistemi güçlendirir. Ozon tedavisi her geçen gün daha da yaygın olarak kullanılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve insan bünyesine direnç veren bir yapıda olan ozon terapi en etkili tedavi yöntemlerinden biridir” dedi.
19.09.2023Sağlık-Yaşam
“Ani hava değişiklikleri romatizmal hastalıkları artırabilir”
“Ani hava değişiklikleri romatizmal hastalıkları artırabilir”Hava koşullarındaki ani değişikliklerin, sağlık problemlerine neden olabileceğini ifade eden Romatoloji Uzmanı Dr. Fulya Dörtbaş, “Bir sıcak bir soğuk seyreden ani hava değişiklikleri romatizmal hastalıkları artırabilir ve semptomları tetikleyebilir” dedi.
31.05.2023Sağlık-Yaşam
Taklitçi hastalık Lyme: Semptomların belirsizliği teşhisi zorlaştırıyor
Taklitçi hastalık Lyme: Semptomların belirsizliği teşhisi zorlaştırıyorBahar ve yaz aylarında kene vakalarının artış gösterdiğine ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, “Kene ısırmalarına yazın sıkça rastlanır ve bu durum ciddi sağlık problemlerine davetiye çıkarabilir. Hastalığın belirtileri birçok hastalıkla karıştırılabilir. Lyme hastalığı sadece kenelerden insanlara bulaşır ve genellikle belirsiz semptomlarla doğru teşhis koymayı zorlaştırır. Ülkemizde Lyme hastalığı tanısı almış hasta sayısı çok değil. Fakat kronik şikayetleri olan ve tanı konulmamış hastalarda dikkatli olmakta fayda var” diye konuştu.
22.05.2023Sağlık-Yaşam
Uzmanından fibromiyalji sendromlarına karşı 11 öneri
Uzmanından fibromiyalji sendromlarına karşı 11 öneriDünya nüfusun yaklaşık yüzde 5’ini etkilediği bilinen fibromiyalji sendromunun özellikle 20 ila 55 yaş arası kadınlarda yaygın kas-iskelet sistemi ağrısının en yaygın nedeni olarak gösterildiğinin ve nedeninin tam olarak bilinmediğini ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Kurt Oktay, "Hastalığın semptomlarının kişinin günlük aktivitelerini ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Bu nedenle, fibromiyalji sendromuna sahip kişilerin hem semptomlarının azaltılması hem de diğer sağlık sorunlarını önlemek için zaman kaybetmeden bir uzmana başvurmaları gerekir” dedi.
12.05.2023Sağlık-Yaşam
"Bahar yorgunluğu kıyı bölgelerde yaşayanları daha fazla etkiliyor"
"Bahar yorgunluğu kıyı bölgelerde yaşayanları daha fazla etkiliyor"Kış aylarından bahar aylarına geçiş dönemlerinde kişilerin kendini halsiz ve yorgun hissedebileceğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadriye Pulak, “Kış boyu insan vücudu soğuk havaya alışıyor. Bahar aylarına geçiş döneminde havaların birden ısınması ile oluşan yüksek nem halsiz ve yorgun hissedilmesine neden olabilir. Yine de her yorgunluğun bahar yorgunluğu ile karıştırılmaması gerekir” dedi. Pulak, kıyı kesimlerde nem oranı daha yüksek olduğundan, buralarda yaşayan kişilerde bahar yorgunluğu belirtilerinin daha fazla görülebileceğini ifade etti.
11.05.2023Sağlık-Yaşam
Beslenme alışkınlıkları bahar yorgunluğunu tetikliyor
Beslenme alışkınlıkları bahar yorgunluğunu tetikliyorBahar yorgunluğunun etkilerini hafifletmek, zinde ve dinç kalabilmenin temel yolunun düzenli beslenme, düzenli egzersiz ve kaliteli bir uyku olduğunu belirten Uzm. Dr. Saydam,değişen yaşam koşulları, hareketsizlik, beslenme alışkanlıklarındaki olumsuz değişim, sigara ve alkol tüketimindeki artış, hava kirliliği, küresel ısınma, sanayileşme ve GDO’lu gıdalardaki artış gibi nedenlerden kaynaklı olarak bahar yorgunluğunun görülme sıklığının arttığını vurguladı.
10.05.2023Sağlık-Yaşam
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyor
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyorEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.
10.05.2023Sağlık-Yaşam
Prof. Dr. Karamehmetoğlu: Fibromiyalji çocuklarda da görülebilir
Prof. Dr. Karamehmetoğlu: Fibromiyalji çocuklarda da görülebilirFibromiyaljinin her yaşta görülebildiğini söyleyen Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, “Fibromiyalji nedeni tam olarak bilinmeyen kronik yaygın bir kas iskelet sistemi hastalığıdır. Her yaşta ve cinsiyette görülebilir” dedi.
11.04.2023Sağlık-Yaşam
“Görünmez engellilikte toplumsal farkındalık sağlanmalı”
“Görünmez engellilikte toplumsal farkındalık sağlanmalı”Bireylerin günlük yaşamında normal aktivitelere katılımını önemli ölçüde engelleyen “Görünmez Engellilik” kavramıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Aybüke Ersin, “Görünmez engellilik ile ilgili sosyal farkındalığın sağlanması ve toplumun bilinçlenmesi bireylerin günlük hayatlarında, iş yaşamlarında, okullarda ve diğer topluluklarda ek sorunlar yaşamaması için önemlidir” dedi. Ersin, görünmez engellerin görünür kılınması gerektiğini ifade ederek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
3.12.2022Gündem
Fibromiyalji ağrıları akupunktur tedavisiyle son buldu
Fibromiyalji ağrıları akupunktur tedavisiyle son bulduİstanbul’da yaşayan ve kendini tam bir “kedi sever, hayvan sever” olarak tanımlayan oyuncu Banu Fotocan fibromiyaljiye bağlı boyun ve sırt ağrıları nedeniyle hayat kalitesi düşmüş ve hareket etmekte zorlanmaya başlamıştı. Yaklaşık bir yıl boyunca yaşamının bir parçası haline gelen ağrıları akupunktur tedavisi sonrasında son buldu.
15.11.2022Sağlık-Yaşam
Prof. Dr. Attar: Endometriozis bazı kronik hastalıklarla beraber görülebilir
Prof. Dr. Attar: Endometriozis bazı kronik hastalıklarla beraber görülebilir Ağrı ve infertiliteyle seyreden endometriozisin üreme çağındaki her 10 kadından birini etkileyen ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, endometriozisin bazı kronik hastalıkların da habercisi olabileceğine işaret etti. “Bunun tersi de olabilir. Endometriozisle beraber sık görülen diğer hastalıklar varsa endometriozis de akla gelmelidir” diyen Prof. Dr. Attar, bu durumda hastayı bir bütün halinde değerlendirmek gerektiğine işaret etti. Endometriozis hastalarının gerek değerlendirilmesinin gerekse tedavisinin bu çağdaş yaklaşım doğrultusunda yapılması gerektiğinin, aksi taktirde hastaların verilen tedavilerden yeterince yararlanamayabileceğini belirtti.
"Kronik pelvik ağrı sendromu kadında cinsel isteksizliğe yol açabilir"
"Kronik pelvik ağrı sendromu kadında cinsel isteksizliğe yol açabilir"Kronik pelvik ağrı sendromunun kadınların iş hayatının yanı sıra cinsel hayatını da olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Cihan Comba, “Bazı hastalar cinsel ilişki sırasında, idrar yaparken ve uzun süre oturduklarında şiddetli ağrılar yaşayabilir” dedi.
‘Görünmez hastalık’ fibromiyalji; belirti göstermeden ilerleyebilir
‘Görünmez hastalık’ fibromiyalji; belirti göstermeden ilerleyebilirKadınlarda erkeklere oranla iki kat daha fazla görülen, vücutta yaygın ağrı ve kronik yorgunluğa sebep olan fibromiyalji hakkında toplumda yeterince bilgi sahibi olunmadığına dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Zeynep İyigün, “Fibromiyalji, semptomlarının pek çok hastalık ile ortak olması nedeniyle ‘görünmez hastalık’ olarak nitelenir” dedi.
15.03.2022Sağlık-Yaşam
Hastasının darbettiği doktor: Üzerime oturup, boğmaya çalıştı, ölüyordum
Hastasının darbettiği doktor: Üzerime oturup, boğmaya çalıştı, ölüyordumAnkara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilacını yazmak için rapor istediği hastası tarafından darbedilen Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar, "Masaya, duvara her yere vurdu beni. Üzerime oturdu ve boğmaya çalıştı. Nefes alamadığım için ölüyordum. Şikayetçi oldum" dedi.
23.02.2022Gündem
'Mükemmeliyetçi yapı fibromiyaljiye davetiye çıkarıyor'
'Mükemmeliyetçi yapı fibromiyaljiye davetiye çıkarıyor'Kaslarda görülen yaygın ağrı, hassasiyet, tetik noktalarla ve genel yorgunluk ile karakterize kronik bir hastalık olan fibromiyalji yaşam kalitesinin ciddi oranda düşmesine yol açabiliyor. Fibromiyaljiyi tetikleyen önemli faktörlerden birinin kişilik yapısı olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog, Uzm. Dyt. Merve Öz, özellikle hassas ve mükemmeliyetçi yapıya sahip insanlarda fibromiyaljinin daha sık görüldüğünü vurguladı.
15.02.2022Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Kaplıcada yüzülmez
Uzmanı uyardı: Kaplıcada yüzülmezBalıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Serdar Demirci, termal kaplıca ve havuzlara gidecek olanlara uyarıda bulundu. 36 derecenin üzerindeki su sıcaklığında yüzme ve egzersiz faaliyetlerinden uzak durulması gerektiğini kaydeden Dr. Demirci, “Hamilelere, kanser hastalarına, inflamatuar hastalığı sahip olup alevlenme döneminde olanlara, aktif enfeksiyonu olanlara, açık yarası olanlara kesinlikle önermiyoruz” dedi.
14.01.2022Sağlık-Yaşam
“Eklem ve kas ağrısının önüne geçmenin yolu soğuktan korunmak”
“Eklem ve kas ağrısının önüne geçmenin yolu soğuktan korunmak”GÜVEN Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Aslı Turan, soğuk ve yağışlı havalarda genellikle eklem ve kas ağrılarında artış olduğunu belirterek, bu durumun önüne geçmek için önerilerde bulundu. Turan, "Kış aylarında eklem ve kas ağrılarından korunmak için mümkün olduğunca soğuğa maruziyet azaltılmalı ve uygun giysi seçimiyle vücut sıcak tutulmalıdır. Doğru ve sağlıklı beslenmeyle kilo kontrolü sağlanmalı, kış mevsiminde eklemlere yüklenmemeye daha da özen gösterilmelidir. Kış aylarında hareket azalır. Hareketsizlik eklemlerin kasılmasına ve sertleşmesine neden olur. Hareketsiz kalmamak ve uygun egzersizleri düzenli olarak yapmak oldukça önemlidir" dedi.
12.01.2022Sağlık-Yaşam
Sinir sistemi değişiklikleri ve stres ‘İrritabl Bağırsak Sendromu’na neden olabiliyor
Sinir sistemi değişiklikleri ve stres ‘İrritabl Bağırsak Sendromu’na neden olabiliyorİrritabl bağırsak sendromu ile ilgili bilgi veren, Medicana International İstanbul Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, “İrritabl bağırsak sendromu (İBS), karın ağrısı ve bağırsak alışkanlığında değişiklik ile karakterize fonksiyonel bağırsak hastalığıdır. Oldukça sık bir durum olup toplumun yüzde 5-10’unu etkiliyor. Sinir sistemi değişiklikleri ve stres irritabl bağırsak sendromuna neden olabiliyor” dedi.
23.11.2021Sağlık-Yaşam
Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir
Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilirMagnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
Epsom tuzu; kabızlık ve uykusuzluk tedavisinde kullanılıyor
Epsom tuzu; kabızlık ve uykusuzluk tedavisinde kullanılıyorMagnezyum sülfat olarak da bilinen Epsom tuzunun kimyasal yapısından dolayı tuz olarak adlandırıldığını söyleyen diyetisyen Eda Balcı, Epsom tuzunun kullanımı konusunda açıklamalarda bulundu. Epsom tuzunun çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığını belirten Balcı, “Bu tuz özellikle kabızlık ve uykusuzluk gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır” dedi.
27.10.2021Sağlık-Yaşam
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkat
Mevsimine uygun olmayan beslenme tarzına dikkatMevsiminde beslenmenin önemine dikkat çeken Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Önümüzdeki en ciddi problem mevsimi dışında yetiştirilen veya saklanma teknikleri ile fazla miktarda tüketilen mevsimine uygun olmayan beslenme tarzıdır. Yani kış döneminde yazlık gıdalar tüketilirken yaz döneminde ise kışlık gıdalar tüketilmeye başlandı. Sonuç olarak ciddi şekilde beslenme problemleri, hazımsızlık ve mide-bağırsak problemleri ile karşılaşmaktayız. Örneğin taze fasulyeyi yazın kuru fasulyeyi ise kışın tüketmeliyiz. Sağlık açısından daha doğru bir tercih olacaktır” dedi.
20.09.2021Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Aşırı ağrı kesici kullanımı baş ağrısı yapabilir
Uzmanı uyardı: Aşırı ağrı kesici kullanımı baş ağrısı yapabilirNüfusun yüzde 1-3’ünün her gün, yüzde 7’sinin ise en az haftada 1 gün ağrı kesici kullandığını belirten Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, “Geçmeyen ağrılarda ağrı kesici ilaçların aşırı kullanımına bağlı baş ağrısı da göz önünde bulundurulmalı” dedi.
Kronik yorgunluk sendromuna et, sarımsak, soğan ve maydanoz
Kronik yorgunluk sendromuna et, sarımsak, soğan ve maydanozVücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021Sağlık-Yaşam
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilirGlütenin başta çölyak olmak üzere birçok hastalıkla ilişkili olduğunu belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Çölyak dışı glüten duyarlılığının tek belirtisi olabilen ekstra-intestinal semptomlar baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, eklem ve kas ağrısı, bacak veya kollarda uyuşma, karıncalanma, alerji, depresyon, kaygı, demir eksikliği anemisi, folat eksikliği, astım, rinit, yeme bozuklukları veya otoimmün hastalıklar şeklinde karşımıza çıkabilir” dedi.

Benzer Haber Etiketleri

fibromiyaljitedavihastalymestres

Fibromiyalji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.