‘Kontrolsüz diyabet düşüğe zemin hazırlayabilir’
‘Kontrolsüz diyabet düşüğe zemin hazırlayabilir’Düşük riskini artıran faktörlere dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Alp Öztürk, “Gebelerin kontrolsüz diyabet, hipertansiyon, tiroit ve hormonal bozukluklar gibi devam eden bir sağlık sorunları varsa, düşük yapma riski artmaktadır. ‘Yetersiz serviks’ olarak da adlandırılan bazı rahim rahatsızlıkları veya zayıf rahim ağzı dokuları, düşük yapma olasılığını artırabilir. Sigara içen kişilerin düşük yapma riski sigara içmeyenlere göre daha yüksektir. Kafein veya alkolün yoğun kullanımı da riski artırır” dedi.
11.10.2024Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Aşırı üzüntü, duygusal yeme bozukluğu sebebi
Uzmanı uyardı: Aşırı üzüntü, duygusal yeme bozukluğu sebebiKaygı, stres, sevinç, üzüntü gibi duyguların çok yoğun hissedildiği durumlarla başa çıkabilmek için yemek yeme ihtiyacı olarak tanımlanan duygusal yeme bozukluğunun sağlık açısından önemli sorunlar oluşturabileceğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Bireyler öfkelendiklerinde ya da kendilerini baskı altında hissettiklerinde normalden daha fazla yiyecek tüketebilirler. Bu yiyecek tüketiminin yapıldığı yeme problemlerinden biri de duygusal yeme olarak tanımlanan, olumsuz duygulara karşı gelişen aşırı yeme eğilimini anlatan bir yeme bozukluğudur” dedi.
23.06.2023Sağlık-Yaşam
Beslenme uzmanı uyardı: Açlık durumunuzun nedeni duygusal olabilir
Beslenme uzmanı uyardı: Açlık durumunuzun nedeni duygusal olabilirDuygusal açlığın mutluluk, sinir, öfke, stres, yalnızlık veya can sıkıntısı gibi duygulardan dolayı oluşan yapay bir açlık durumu olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet uzmanı Elif Sena Ay, “Mideniz dolu olduğu halde kendinizi sürekli aç hissediyorsanız, yeme bozukluğu olarak adlandırılan duygusal açlık durumunu yaşıyor olabilirsiniz’’ dedi.
18.08.2022Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

duygusalyiyecekzamanyemebozukluk