'Konserve hazırlarken ölümcül bakteriden kurtulmak için basınçlı düdüklü tencere kullanın'Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, konserve hazırlarken oluşabilecek clostridium botulinum bakterisinin ölümcül olabileceğini belirterek, “Bundan kurtulabilmek için 121 derecede minimum 20 dakika boyunca sterilizasyon işlemini gerçekleştirip içerisindeki tüm mikroorganizmalardan kurtulduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Basınçlı düdüklü tencere, yani konserve için özel düdüklü tencereleri kullanmamız gerekiyor" dedi.
Düdüklü tencere bomba gibi patladıAğrı'da, mercimek çorbası yapan Sevil Öztaş (16), düdüklü tencerenin patlamasıyla hastanelik oldu. Boynunda ve yüzünde yanıklar oluşan Öztaş, yanık tedavi merkezinde tedaviye alındı.
Düdüklü tencere bomba gibi patladıAğrı'da, mercimek çorbası yapan Sevil Öztaş (16), düdüklü tencerenin patlamasıyla hastanelik oldu. Boynunda ve yüzünde yanıklar oluşan Öztaş, yanık tedavi merkezinde tedaviye alındı.
Bingöl'de düdüklü tencerelere yerleştirilmiş EYP bulunduBingöl'ün Genç ilçesi kırsalında mayın arama köpeğiyle yapılan aramada, toprak altındaki 2 düdüklü tencere içerisinde 40 kilo amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirildi.