CHP'li Şahbaz'dan '14 Mart Tıp Bayramı' açıklamasıCHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, "14 Mart Tıp Bayramı artık sadece bir anma günü değil, aynı zamanda bir mücadele çağrısıdır. Bizler, sağlıkta özelleştirmeye karşı durarak halkımızın eşit, erişilebilir ve nitelikli sağlık hizmetine kavuşması için mücadele ediyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığı'ndan '14 Mart Tıp Bayramı' videosuSağlık Bakanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Tıbbiyeli Hikmet Boran'ın Milli Mücadele'deki rolünün anlatıldığı ve tıbbiyelilerin işgale karşı duruşunun canlandırıldığı bir video paylaştı.
Uzman çavuşu alkışlı protestoya katıldığı belirlenen 25 kişi ifade verecekMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, 14 Mart Tıp Bayramı'nda doktor Tahir Tarımer'i (26) darbetmediği belirlenen Uzman Çavuş Ali Aladağlı'yı (32), taburcu olurken alkışla protesto eden, aralarında doktorların da olduğu 25 kişiyi belirledi. İdari soruşturmada protestoya katıldıkları belirlenenlerin ifadelerinin alınacağı bildirildi.
Görüntüler ortaya çıktı; darbedildiği öne sürülen doktor hakkında soruşturma başlatıldıMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Uzman Çavuş A.A. (32) tarafından saldırıya uğradığını iddia edip, şikayetçi olan Dr. Tahir Tarımer (26) ile ilgili görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde; Dr. Tarımer'in A.A.'nın peşinden gidip, ittiğinin belirlenmesi üzerine hakkında idari soruşturma başlatılıp, suç duyurusunda bulunuldu.