Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Samsung’un Habitat Derneğiyle hayata geçirdiği Solve for Tomorrow Programının kazananları ödüllerini aldı

Samsung’un Habitat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdiği, gençleri daha sürdürülebilir bir gelecek için bilim ve teknolojinin olanaklarıyla çözümler üretmeye teşvik etmeyi amaçlayan Solve for Tomorrow yarışmasında kazanan projeler belli oldu. Türkiye’nin birçok bölgesinden 263 proje başvurusunun alındığı yarışmada birincilik ödülünü “Yerli Malzemelerle Plazmit Üretimi” projesiyle PlazmiGenomix takımı alırken, ikinciliği Akana ve üçüncülüğü de NeuroAid_Innovators takımları aldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Samsung’un global çapta öğrenciler için düzenlediği, Türkiye’de de Habitat Derneği işbirliği ile gerçekleşen “Solve for Tomorrow” programı ödülleri sahiplerini buldu. Tasarım odaklı, inovatif ve yenilikçi düşünmeyi, yaratıcı problem çözmeyi ve ekip çalışmasını amaçlayan, 8. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin yarıştığı Solve for Tomorrow, Türkiye’deki gençleri toplumun ve gezegenimizin acil sorunları için ürettikleri projelerle çözüm önerilerinde bulunmaya teşvik ediyor. Program kapsamında proje sahibi takımlara ayrıca Tasarım Odaklı Düşünme eğitimlerinin yanı sıra mentorluk ve çeşitli konularda eğitim destekleri de sağlanıyor. Samsung Electronics’in düzenlediği Solve for Tomorrow programına bu yıl Türkiye’nin birçok farklı bölgesinden 263 proje başvururken, program kapsamında toplamda 627 öğrenci bu projeler üzerinde çalışmalar yürüttü. Süreç boyunca 167 öğretmen ve 15 mentordan eğitimler ve koçluk alan takımlar arasında finale kalan 10 takımdaki öğrenciler, program finalinde İstanbul’da düzenlenen iki günlük eğitim kampı aktivitesine de katıldı. Kampa katılan öğrenciler sunum teknikleri eğitimi ve danışmanlık alma olanağı buldu.

 

Yarışmanın final bölümünde, farklı bilimsel yöntemleri ve teknolojik araçların kullanımını öneren ve toplum sağlığı, çevre ve atık yönetimi, afet yönetimi ve iklim eylemi alanlarındaki sorunlara çözümler arayan 10 proje ve takım yarıştı. Bu yılki yarışmanın kazanan takımı, yerli aşı üretimine ve hastalıkların önlenmesine odaklanan Yerli Malzemelerle Plazmit Üretimi projesiyle PlazmiGenomix Takımı oldu. İkinci olan Akana Takımı ise plastik kirliliğini azaltmayı ve tarımsal sürdürülebilirliği teşvik etmeyi hedefleyen inovatif biyoplastik “Küstik” projesiyle ödül almaya hak kazandı. NeuroAid_Innovators takımı, boyun kaslarının hareketine yardımcı olan, joystick ve jiroskop destekli cihaz projesiyle üçüncülüğü elde etti. Düzenlenen törende kazanan takımlara ödül olarak Samsung online mağazasında kullanabilecekleri hediye çekleri takdim edildi.

 

‘Solve for Tomorrow’ programı ilk tur, yarı final ve final olmak üzere üç etaptan oluşuyor. “Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi” kapsamında programa katılan öğrenci ve gönüllü eğitmenlere eğitim veriliyor. Program kapsamında bugüne kadar 5 bin 454 öğrenciye Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimleri verilirken, bu yılın sonuna kadar 10 ayrı şehirde fiziksel eğitimlerin devam edeceği belirtildi. Samsung ve Habitat Derneği’nin aynı kapsamda periyodik olarak açtıkları çevrimiçi eğitimler ise yıl boyunca devam edecek.

 

Solve for Tomorrow Ödül Töreni etkinliğinde genç takımlara ödüllerini takdim eden Samsung Electronics Türkiye CEO’su Jeff Jo, yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Samsung Electronics olarak, Solve for Tomorrow Programımızı zaman içinde geliştirerek ve 66 ülkede uygulanmasını sağlayarak dünyanın önde gelen küresel vatandaşlık programlarından biri haline getirdik. Dünyanın her yerinde yenilikçi fikirleri desteklerken, Türk gençlerinin yenilikçilik alanındaki potansiyelinin de farkındayız. Gelecek neslin teknoloji odaklı, özellikle de Yapay Zeka teknolojilerine odaklı bir gelecekte gelişmeye hazır olmasını sağlamaya kararlıyız. Habitat Derneği’nin değerli katkısıyla, Türkiye’nin birçok bölgesinden gençleri herkes için daha iyi bir gezegeni teknolojik yeniliklerle inşa edebilmeleri için eğitimle desteklemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Itır Akdoğan ise törende yaptığı konuşmada “Ülkemizdeki gençlerin dijital becerilerini geliştirerek, 21. yüzyılın yetkinlikleriyle donatılmalarını ve yeni teknolojilerin yalnızca kullanıcıları değil, aynı zamanda geliştiricileri olmalarını sağlamaya odaklanıyoruz. Bu yaklaşım doğrultusunda 2021 yılında, Samsung ile Türkiye ayağını hayata geçirdiğimiz Solve for Tomorrow, bizim için çok değerli bir program. Hem bir yarışma hem de bir öğrenme süreci olarak gördüğümüz bu programın, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisini kullanarak ülke genelinde inovatif düşünmeyi teşvik ettiğine inanıyoruz” dedi.

 

Samsung’un 2010 yılında global düzeyde başlattığı Solve for Tomorrow Programı, toplumun en acil sorunlarına çözüm bulmak için gençlerin yaratıcılığını ve yenilikçiliğini teşvik ediyor. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitimine olan ilgiyi ve yeterliliği artırmak için tasarlanan program, gençlerin içinde yaşadıkları dünyayı daha iyi anlamalarına ve toplumda ihtiyaç duyulan becerileri geliştirmelerine yardımcı oluyor. Program katılımcılarına ayrıca eleştirel ve yaratıcı düşünme, iletişim kurma ve iş birliği yapma gibi önemli yetenekleri geliştirebilecekleri eğitimler ve mentorluk destekleri de sağlanıyor.


Diğer Haberler

  1. Türk Telekom uygulaması yenilendi
  2. MediaMarkt Tech Arena deneyimini sanal ortama taşıyor
  3. TÜBİTAK Fen Lisesi, geleceğin bilim insanı adaylarını bekliyor
  4. TBMM Sanayi Komisyonu'ndan Çin'in teknoloji üssüne ziyaret
  5. DowAksa fabrikasında outdoor otonom robotu devreye alındı
  6. Turkcell Genel Müdürü Dr. Koç: Teknolojide ülkemizin en parlak yıllarını Türkiye Yüzyılı'nda yazacağız
  7. Savunma Sanayii Bakanı Görgün'den, 'Avatar'lı sahte ilan uyarısı
  8. Bakan Uraloğlu: Türksat 6A'yı 9 Temmuz'da uzaya göndereceğiz
  9. “Türkiye’de blockchain ve kripto adaptasyonu oldukça yüksek”
  10. ASELSAN'ın komuta kontrol yetenekleri NATO tatbikatında başarıyla test edildi

© Copyright 2024

DHA