Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Memişoğlu; Temel sağlık hizmetlerini ve aile hekimliklerini önemsiyoruz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Temel sağlık hizmetlerini ve aile hekimliklerini önemsiyoruz ve onları kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Hastalanmadan sağlığımızı korumak, esas hedeflerimizden bir tanesi" dedi.

ABONE OL
Suat DENİZ/IĞDIR, (DHA)

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sabah saatlerinde Iğdır Valiliği’ni ziyaret etti. Kentin sorunlarıyla ilgili brifing alan Bakan Memişoğlu'na, Vali Ercan Turan ziyaret anısına birlik beraberliği temsil eden iç içe geçmiş halkaların olduğu tablo hediye etti.

Valilik toplantı salonunda kurum yöneticileriyle toplantı yapan Bakan Memişoğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi'nde incelemede bulundu. Burada vatandaşlarla da sohbet eden Memişoğlu, sağlık sistemini daha iyi hale getireceklerini söyledi.


IĞDIR'DA 400 YATAKLI HASTANE

Serhat şehri Iğdır'da sağlık hizmetlerini değerlendirdiklerini ifade eden Memişoğlu, "Sağlık hizmetleri anlamında değerlendirmemiz neticesinde şunu gördük ki Iğdır çok daha iyi sağlık hizmetini yapabilecek kapasiteye sahip. Bunun için de inşallah projesini bitirdiğimiz, çok yakında ihalesini yapıp, inşaatına başlayacağımız 400 yataklı hastanemizi bir an önce Iğdırlılarımıza kazandıracağız. Bunun burada sözünü veriyoruz. Çok yakında herkes görecek ki Iğdır'ı sadece kendisine değil, çevresindeki illere hatta uluslararası anlamda sağlık hizmeti verecek kapasiteye ulaştıracağız. Sağlıklı hayat merkezi olmayan Iğdır'ımıza bir proje hazırladık. Onun da çok yakın zamanda inşaatına başlayacağız" diye konuştu.

'SAĞLIK BİLİMİNİN ÜRETECEK ÇALIŞMALAR İÇİNDEYİZ'

Temel sağlık hizmetlerini ve aile hekimliklerini önemsediklerini belirten Bakan Memişoğlu, "Temel sağlık hizmetlerini ve aile hekimliklerini önemsiyoruz ve onları kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Hastalanmadan sağlığımızı korumak, esas hedeflerimizden bir tanesi. Bununla ilgili de iyi hekimlik uygulamalarını ödüllendireceğimiz aynı zamanda onların toplumla beraber daha iyi kaynaşmasını sağlayacağımız bir sistem için çalışıyoruz. Dezenformasyonlara, yanlış haberlere toplumun itibar etmemesini, hekim arkadaşların itibar etmemesini özellikle istirham ediyoruz. Özellikle aile hekimliğini, temel sağlığı ön plana almış Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlığı dünyanın en iyi sunulduğu ülkelerinden bir tanesiyiz. Sadece sağlık hizmetini değil, aynı zamanda sağlık teknolojisini, sağlık bilimini üretecek çalışmalar içindeyiz. Özellikle sağlık ekiplerine, sağlık çalışanlarına ve tüm topluma teşekkür ediyorum" dedi. Bakan Memişoğlu, cuma namazı sonrası da esnafı ziyaret edip, sohbet etti.

AĞRI'YA GEÇTİ

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geçti. Bakan Memişoğlu, yol güzergahındaki İshak Paşa Sarayı'nı gezdi. Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi alan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı. Kurum yöneticileriyle basına kapalı toplantıya katılan Memişoğlu, kent merkezinde esnafı ziyaret etti. Ağrı Sağlıklı Hayat Merkezi'ni ziyaret eden Vali Memişoğlu, "Sağlıkla ilgili ihtiyaçları değerlendirdik. Sağlıklı hayat merkezini ziyaret ettik. Sağlıklı hayat merkezleri malum. Her türlü fizik tedavisinden, egzersizine, çocuk gelişiminden fizyoterapistine, diyetisyenine, hekiminden mamografisine ve kanser taramalarına kadar her türlü altyapısı olan mahallede insanlarımıza hizmet veren güzel bir örneği de var burada. Ağrı'da 200 yataklı bir hastane inşaatımız var. Bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastane yapma ile ilgili planlama ve çalışmalar yapıyoruz. Onun haricinde sağlık hizmetlerinin daha iyi olabilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Daha da iyi olacak Ağrı. Ağrı sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait bir şehir. Hep beraber ekibimizle bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık. Eksiklikleri ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah Ağrı'da çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız ve özellikle sağlık hayat merkezi gibi bazı Doğubayazıt olsun Ağrı merkezi olsun yenilememiz gereken her tarafı düzelteceğiz" dedi.

'ŞİDDETE TOLERANS YOK'

Sağlıkta şiddete toleranslarının olmadığını belirten Bakan Memişoğlu, şunları söyledi:

"Biz sağlıkçıları insanlara yardım etmeleri, onlara iyilik etmeleri için yetiştiriyoruz. Amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok. Bunu herkes bilmesini istiyoruz. Sağ olsun bugün adalet dağıtan hakimlerimiz olsun, savcılarımız olsun artık bu konuda tavizsiz hareket ediyorlar. Şiddet gören sağlıkçıların haklarını bizim kadar savunuyorlar. Onun için bu cezalar caydırıcılığın yanında biz yine de insanlarımızın ceza yemesinden çok şiddet göstermemesini istiyoruz. Çünkü biz onlara iyilik yapıyoruz. Biz onlara hayatımızı adadık. Onları iyileştirmeye çalışıyoruz. Onun için sağlıkçılar şiddet gördüğü zaman bunu anlamlandıramıyor. Biz onun için iyilik yaparken insanlara faydamız dokunsun diye çalışırken şiddet görmeye tahammül edemiyoruz ve moralimiz ve açıkçası motivasyonumuz bozuluyor. Onun için ben özellikle toplumdan sağlıkçılara lütfen değer vermelerini korumalarını istiyorum. Tabii ki eksikler olabilir, hatalar olabilir. Bunu da biz elimizden geldiğince düzeltmeye çalışıyoruz. Bizlere iletebilirler. Ama biz biliyoruz ki Türkiye'nin sağlık sistemi ve Türkiye'nin sağlık insan gücü dünyaya örnek olmuş bir yer. Bu konuda insanlar Türkiye'den sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çünkü sağlık çalışanımızın da kalitesi, sistemimizi de işlerliği dünyanın en iyi sistemlerinden bir tanesi. Onun için toplumdan da bunu değerlendirmesini bekliyoruz. Sağlıkla ilgili şiddet gösterenleri hep beraber engelleyeceğiz. Buna tolerans yok bizim açımızdan. Toplumun da olmadığını düşünüyorum. Onun için herkese bu konuda hassasiyet tavsiye ediyorum." 

'HASTALIĞI ERKEN TEŞHİS İÇİN UĞRAŞIYORUZ'

Koruyucu sağlığı ön planda tuttuklarını kaydeden Bakan Memişoğlu "Biz temel sağlık dediğimiz koruyucu sağlığı ön planda tutuyoruz. Aşılar olsun, topuk kanları olsun, bunları almamızın en önemli sebebi çocuklarımız hastalanmasın veya hastalığı varsa erken teşhis ederek o hastalığın hayatı boyunca etkisini yaşamasın diye uğraşıyoruz. Onun için bugün burada koruyucu hekimliği temel sağlığı çok önemsediğimizi hep belirtiyoruz. İşte kilo alırsanız, sigara içerseniz, tütün kullanırsanız, hareketsiz olursanız, sağlığınızın bozulacağı aşikar. Onun için bu tür tesisleri, aile hekimliklerini hep biz hastalanmadan başvurmanız gereken, danışılarak sağlığımızı daha nasıl iyi korumayı öğrenmemiz gereken birimler olarak konumlandırdık" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Diğer Haberler

  1. Sağlık Bakanlığı'ndan 'e-Nabız Katar'a satıldı' iddiasına yalanlama
  2. Türk Kızılay’dan Lübnan’dan tahliye edilenlere beslenme desteği
  3. İnşaat ustasının organları, 2 kadın hastayı hayata bağladı
  4. ‘Rinoplastinin tek sebebi estetik kaygılar değil’
  5. Doç. Dr. Kuşçu: Covid-19 testi verenlerin yarısı pozitif çıkıyor, hastalık hafif seyrediyor
  6. İşitme uzmanları Ankara'da toplandı
  7. 'Uygun koşullarda yapılmayan saç ekimi operasyonları hayati riskler barındırıyor'
  8. ‘Kontrolsüz diyabet düşüğe zemin hazırlayabilir’
  9. Erkek hastanın karnından 26 kiloluk tümör çıkaran cerrah: Böyle bir kitleyi literatürde hiç göremedim
  10. 'Karın ağrısı' şikayetiyle gittiği hastanede karnından 26 kiloluk tümör çıktı

© Copyright 2024

DHA