Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Memişoğlu: Sağlık hizmetleri ile ilgili eksiklerimizi tamamlayacağız

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Kilis'te eski hastane binamızı ek hastane olarak hizmete sunacağız. Sağlık hizmetleri ile ilgili eksiklerimizi de inşallah kısa sürede tamamlayacağız" dedi.

ABONE OL
Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)-Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, (DHA)

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kilis'e gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ilk olarak valiliği ziyaret edip, kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Valilikte sağlık yöneticileri ile toplantı yapıp, daha sonra esnafı ziyaret eden Memişoğlu, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi'ne ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Memişoğlu, "Kilis'te sağlık konusunda değerlendirmelerde bulunduk.

Tabii depremi de yaşamış bir şehir burası. Aynı zamanda Kilis, 2011 yılından beri Suriye'deki karışıklıktan çok etkilenen bir şehir ve misafirperverlik örneği sergiledi. Maalesef 6 Şubat depremlerinden de etkilenen bir şehrimiz.

Ama bütün yaraları sarmışlar. Tabii Kilis'te depremin sağlık eksikliklerini tamamlamış durumdayız. Kısa sürede inşallah Kilis'te eski hastane binamızı ek hastane olarak hizmete sunacağız. Sağlık hizmetleri ile ilgili eksiklerimizi de inşallah kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu.

'CERRAH OLARAK ÇALIŞTIĞIM YILLARI ÖZLEDİM'

Kilis temaslarının ardından Gaziantep'e gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Valiliği ziyaret edip, Vali Kemal Çeber'den kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Bakan Memişoğlu daha sonra bir otelde düzenlenen Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği'nin 15’inci kongresine katıldı. Bakan Memişoğlu'nun yanı sıra kongrede Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, kurum müdürleri ve dernek üyesi olan çok sayıda doktor yer aldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, cerrahlığın önemli bir meslek olduğunu belirterek, kendisinin de cerrah olarak çalıştığı yılları özlediğini kaydetti.

'TÜRKİYE, DÜNYANIN NAKİL MERKEZİ HALİNE GELMİŞ DURUMDA'

Türkiye'nin sağlıkta artık bilim ve teknoloji de üretmek zorunda olduğunu ifade eden Bakan Memişoğlu, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye 76 böbrek, 52 karaciğer, 15 kalp ve 2 akciğer nakil merkezi ile senede 5 bin nakille sadece bunların 1700'ün üzerinde karaciğer nakliyle hatta dünyada çoğu yerde yapılamayan çapraz nakillerle dünyanın nakil merkezi haline gelmiş durumdadır.

Bu büyük bir özveri ve çaba, çalışkanlıkla oldu. Hepinize minnet duyuyorum. Dünyanın en iyi sağlık hizmetini ve bilgisini bilen ve onu bu millete hizmet olarak sunan ekipsiniz. Türkiye sağlıkta sadece hizmet tarafından değil; artık bilim ve teknoloji tarafında da üretmek zorunda. Yeni bir şey söylemek durumundayız. Bunun için çabalıyoruz. Sağlık bilgisini yönetmek, sağlık bilgisiyle ekonomik güç ve sosyal güç de elde etmek. Özellikle genç arkadaşların önde oturan idealist, kendisini adamış hocalarımızın çok daha ilerisine gideceğine eminim. Bizlerden çok daha iyi olacağınıza eminim" dedi.

'KADAVRATİK VERİCİLERİMİZ YETERLİ DEĞİL'

Bakan Memişoğlu, Türkiye'de organ bağışının önemli olduğunu ve bunun iyi anlatılması gerektiğini aktararak, "Türkiye'de şu anda en büyük nakille ilgili problemimiz; canlı verici fazlalığı, kadavratik vericinin yeterli olmaması. Bizim gibi özverisi yüksek olan bir toplumun daha çok başkası için çalışan milletine her türlü özveriyi veren, bir canlı için canı kurtarmak için her türlü çabayı harcayan Türk toplumunun kadavratik organ bağışı konusunda az olmasının sebebi, bizlerin iyi anlatamamamızdır. Yaşamak güzel, yaşatmak daha güzel diyen bir toplumun organını bağışlamama şansı yoktur" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Kredi kartından savunma sanayi fonuna pay aktarılmayacak
  2. CHP'li Başarır: Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır
  3. Bakan Göktaş: 6284'ü sonuna kadar uygulatmaya kararlıyız
  4. Erbakan: Muş, partimizin kalesi olacaktır
  5. Bakanlıktan depremden etkilenen köylerin yerinde dönüşümüne ilişkin yönetmelik
  6. Kurtulmuş: Macaristan'la ikili ticaret hacminin 6 milyar dolara çıkacağını ümit ediyoruz
  7. AK Parti'li Ala'dan 'çözüm süreci' açıklaması: Masamızda böyle bir şey yok
  8. Bakan Şimşek: Önümüzdeki yıllarda küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyor
  9. Bakan Uraloğlu: Aydın-Denizli Otoyolu ile 2 saat süren yolculuk süresi 55 dakikaya indi
  10. Bakan Göktaş'tan Rojin'in ailesine taziye telefonu

© Copyright 2024

DHA