Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adana markası Bulutlar Kuruyemiş, uzaya kuruyemiş gönderdiğini duyurdu

ADANA'NIN köklü markalarından olan Bulutlar Kuruyemiş, Türkiye'den uzaya kuruyemiş gönderdiğini duyurdu. Marka, davetli çocukların da katılımıyla uzaya gönderdiği kuruyemişlerin, Türk gıda sektörünün inovatif projelerle dünya sahnesine çıkabileceğini belirtti. Yaklaşık 30 kişilik bir uzman ekip tarafından aylar süren hazırlıkların ardından gerçekleşen bu proje, Türkiye’nin uzay teknolojilerine olan ilgisini pekiştirmeyi ve gelecek neslin uzay kültürünü benimsemesini hedefliyor.  

ABONE OL
ADANA, (DHA)-

Kuruyemişlerin uzaya güvenle gönderilebilmesi için özel olarak tasarlanmış bir kapsül geliştirildiğini belirten marka, kapsülün farklı sıcaklık ve düşük basınç koşullarına dayanıklı hibrit malzemelerden yapıldığını ifade etti. Kapsül, üzerindeki kamera ve takip cihazı sayesinde yolculuk boyunca takip edilerek, stratosfere ulaşma anı ve paraşütle inişi kayıt altına alındı.

3 SAATLİK YOLCULUK VE STRATOSFERE ULAŞAN KURUYEMİŞLER

Kuruyemiş yüklü kapsül, Adana’nın Örcün Fırlatış Alanı bölgesinden gökyüzüne yükseldi. Radiosonde sistemi ile uzaya gönderilen kapsül, yaklaşık 94.850 ft. irtifaya ulaştı. Bu süreç boyunca kapsül, dayanıklı kameralar tarafından sürekli olarak kayıt altına alındı. Uzay koşullarını deneyimleyen kuruyemiş yüklü kapsülün paraşütle 3 saatlik yolculuktan sonra İskenderun’a başarılı bir şekilde indiği belirtildi.

Sinyal takip cihazı sayesinde kapsülün yerini tespit ederek bölgeye ulaştı ve projeyi başarıyla tamamladı. Marka, İskenderun’a inen kapsüldeki kuruyemişlerin, yüksek irtifada uzay yolculuğunu başarıyla tamamladığını ve kuruyemişlerin farklı gazlardan etkilenerek fiziksel değişime uğradığı ifade etti.

BULUT: TÜRKİYE'DEN UZAYA GÖNDERİLEN İLK KURUYEMİŞ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Proje sonrası Bulutlar Kuruyemiş yetkilileri, uzaya kuruyemiş göndererek hem Türkiye hem de dünya adına bir ilke imza attıklarını ifade etti. Bulutlar Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Bulut, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Tarihte uzaya çıkan ilk kuruyemiş markası olmamızın gururunu yaşıyoruz. Aylarca süren hazırlık ve başarılı bir fırlatış sonrası kuruyemişlerimiz uzay yolculuğunu başarıyla tamamladı. İlkleri gerçekleştirmiş olmak heyecan verici. “

ALBAYRAK: UZAY KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ALBA Space kurucusu İdris Albayrak ise “Bizler özellikle Türk markalarını global pazarda görünür yaparak uzay kültürünü yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Uzaya gönderilen kuruyemiş ve uzay aracı Bulutlar Kuruyemiş şubelerinde sergileniyor.

Diğer Haberler

  1. Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nin Enter programıyla genç yetenekler sektöre adım atıyor
  2. Turna.com, kredi kartı puanlarını seyahat fırsatlarına dönüştürdüğünü duyurdu
  3. Turkcell Genel Müdürü, Dünya GSM Birliği GSMA’nın Yönetim Kurulu’na seçildi
  4. ‘Başlangıç Noktası Akademi’ başvuruları 1 Kasım’a kadar devam edecek
  5. THY, İran uçuşlarını iptali etti
  6. Vodafone’un esnek yan haklar programı ‘Vflexy’ yenilendi
  7. Türk Telekom ve Kızılay'ın 100’üncü Yıl Kütüphaneleri’nde öğrenciler LGS ve YKS’ye hazırlandı
  8. Medeniyet Teknopark Dubai’deki fuarlara katıldı
  9. Drone avcısı sistemleri, SAHA EXPO'da tanıtıldı
  10. Pegasus, İran uçuşlarını iptal etti

© Copyright 2024

DHA