Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İzmir'deki elektrik akımı faciasında ara karar verildi

İzmir'de yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) ölümüne ilişkin 13'ü tutuklu, 42 kişinin 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasının ilk celsesi 2 gün sürdü. Mahkeme başkanı, sanık ve avukatların mütalaaya karşı savunmalarının ardından ara kararını açıkladı.

ABONE OL
Kadir ÖZEN/ İZMİR, (DHA)

2 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDE ARA KARAR; 13 TUTUKLU SANIĞIN TUTUKLULUĞUNA  DEVAM KARARI VERİLDİ

İzmir'de yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) ölümüne ilişkin 13'ü tutuklu, 42 kişinin 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasının ilk celsesi 2 gün sürdü. Mahkeme başkanı, sanık ve avukatların mütalaaya karşı savunmalarının ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme tutuklu 13 sanığın adli kontrol şartının yetersiz kalacağını belirtip tutukluluğunun devamına hükmetti. Diğer tutuksuz sanıklardan sadece hamile olan Alara Ekli'nin, konutu terk etme kontrol şartı kaldırıldı.

SANIKLARIN DİNLENMESİNE DEVAM EDİLDİ

İzmir'de yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz'in (23) ölümüne ilişkin 13'ü tutuklu, 42 kişinin 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına verilen 30 dakikalık aranın ardından devam edildi. Duruşmada mütalaaya ilişkin konuşan Özge Ceren Deniz'in babası Ahmet Abi, "İhmali ve sorumluluğu bulunanların en ağır cezayı almasını istiyorum. Başka birinin daha böyle canı yanmasın" dedi. Özge Ceren Deniz'in annesi Filiz Abi ise "42 kişinin de müebbet almasını istiyorum" dedi.

Tutuklu ve tutuksuz sanıklar, mütalaaya karşı görüşlerini söyledi. Tutuklu sanıklar, tahliyelerini istedi. Bazı tutuksuz sanıklar ise adli kontrol şartının kaldırılmasını istedi. Avukatlar ise mütalaaya karşı savunma yaptı. Bu sırada tutuklu sanık Barış Koç'un avukatı Ercan Demir'in, siyasi parti temsilcilerinin mahkeme başkanı ile görüştüğünü iddia etmesi gerginlik yarattı. Demir, "AK Parti ve MHP il başkanı ve bir siyasi partinin milletvekilinin sizi ziyaret ettiği söylendi" dedi. Mahkeme başkanı ise "Kim söyledi bunu size? Kim söylediyse gelsin o bana söylesin. Siz görmediğiniz bir şeyi söylüyorsunuz. Bunu söylemeniz doğru mu? Ben onları hayatımda görmedim. Şaibe oluşturuyorsunuz" ifadelerini kullandı. Demir ise sözlerini, "Koridorda önümüzden geçtiler ve sizin koridorunuza girdiler" sözleriyle sürdürdü. Hakim ise son olarak "Benimle görüşmüşler mi? Olmayan bir şey söylüyorsunuz" diyerek avukat Demir'den esasa ilişkin savunma yapmasını istedi.

TUTUKLUĞA DEVAM KARARI

İki gün süren davanın ilk duruşmasında mahkeme başkanı, sanık ve avukatların mütalaaya karşı savunmalarının ardından ara kararını açıkladı. Duruşmada, adli kontrolün yetersiz kalacağından tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkemece adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı ile yargılanan tutuksuz sanıklardan Alara Ekli'nin ev hapsi kararının kaldırılmasına karar verildi. Ekli'nin hamile olduğu öğrenildi. 

Kararın ardından salonda sanık yakınlarının sesinin yankılanmasının ardından mahkeme başkanı “İki gündür burada sanık dinliyoruz. Kimse kusurlu değil ama iki kişi ölmüş. Herkes bunun bilincine göre hareket etsin. Yedi gün içerisinde itiraz edebilirsiniz" dedi.

Mahkeme ara kararında ayrıca Gediz Şirketine yazı yazılmasına ve sanıkların HTS kayıtlarının istenmesine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon'a (Aykome) 6 ay öncesine ilişkin çalışma yapılıp yapılmadığı ve izin alınıp alınmadığına ilişkin yazı yazılmasına karar veridi. Mahkeme, duruşma savcısının keşifle birlikte yeni bir bilirkişi raporunun da alınması talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

MAHKEME SONRASI AÇIKLAMA

İzmir'de yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in ölümüne ilişkin 13'ü tutuklu, 42 kişinin 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2’nci gününün tamamlanmasıyla duruşma sonrasında mağdur avukatları ve aileleri basın açıklamasında yaptı. 

İnanç Öktemay’ın avukatı Cenk Düzgüner, "Sosyal medyayı her zaman çok kötülüyoruz. Ama bu davada sosyal medya bize çok faydalı oldu. Çünkü insanlar bu davayla çok ilgilendi. İnşallah adalet tecelli edecektir. Biz de avukatlar olarak elimizden geleni yapacağız. Suçluların bulunması, ihmalleri olanların en alttan en üste kadar ihmali olan herkesin yargılanıp ceza görmesini istiyoruz ve sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz ise, "İki gündür içeride sorumluluklar kime aittir, kim sorumludur sorusunun cevabı aranıyor ama kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Dosyadaki bilirkişi raporu ve iddianame bizim için yetersiz. Asıl sorumluların kim olduğunu bulmak gerekir." dedi.

Özge Ceren Deniz’in avukatı Ayşe Sarıçiçek ise, "Davamız dün başladı. Fakat sanıkların çok sayıda olması nedeniyle dün ve bugün toplamda 13’ü tutuklu dokuzu tutuksuz 22 sanık dinlendi. Bir dahaki duruşmamız 3 güne yayılacak. 13-14-15 Kasım tarihlerine ertelendi." dedi.

Diğer Haberler

  1. Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebekle ilgili 2 tutukluya evde tatbikat yaptırıldı
  2. Yangından kurtuldu, aklı kedilerinde kaldı
  3. Bakan Bolat: Yıl sonunda kişi başı 15 bin dolarlık milli gelire ulaşabileceğiz
  4. Tekirdağ'da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı
  5. Gözü yaşlı aile, biyolojik babanın sakladığı Umut'un evlerine dönmesini istiyor
  6. Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği iddialarına yalanlama
  7. Mersin’de balıkçılar ‘Vira Bismillah’ deyip denize açıldı
  8. Yasal sınırın altında alkollü olduğunu kanıtlayan sürücü ehliyetini geri aldı
  9. MSB: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi
  10. Taziye dönüşü kaza; 1'i ağır, 10 yaralı

© Copyright 2024

DHA