Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

HSK'dan Hakim Altınok ile Cumhuriyet Savcısı Aslan hakkında açıklama

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Adana Hakimi Gül Altınok ile Mardin Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan hakkında birtakım iddialara rağmen görevlerine devam ettikleri ya da kendileriyle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)- 

HSK tarafından yapılan açıklamada, "Hakim Gül Altınok hakkında Adana ilinde görev yapmakta iken Kurulumuza intikal eden iddialar üzerine soruşturma izni verilmiş olup, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 77. maddesi uyarınca ilgilinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir. Anılan disiplin soruşturması devam etmektedir. Ayrıca adı geçen hâkim hakkında daha önce Edirne ilindeki görevi esnasındaki suç teşkil eden iddialar nedeniyle verilen soruşturma izni üzerine yapılan soruşturma sonucunda düzenlenen rapora istinaden iki kez meslekten çıkarma cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir. Öte yandan, anılan hâkim hakkında Kurulumuzca verilen kovuşturma izni kapsamında konusu suç teşkil eden eylemleri nedeniyle yargılanmasına Yargıtay 5. Ceza Dairesinde devam edilmekte olup, duruşması 10.09.2024 tarihine bırakılmıştır" denildi.

'SAVCI ASLAN'IN MESLEKTEN ÇIKARMA CEZASIYLA CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLDİ'

Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan hakkında ise "Soruşturma konusu eylemleri nedeniyle Kurulumuzca ilgilinin iki kez meslekten çıkarma cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiş olup bu kararlar kesinleşmiş bulunmaktadır. Öte yandan, anılan Cumhuriyet savcısı hakkında Kurulumuzca verilen kovuşturma izni kapsamında yargılanmasına Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilmektedir. Kurulumuzca yargı mensupları ile ilgili iddialar hassasiyetle takip edilmekte olup, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mevzuatımızdan kaynaklanan görev ve yetkilerimiz çerçevesinde gecikmeksizin gerekli işlemlere tevessül edilecektir. Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından haklarında disiplin işlemi yapılan ve yargılamaları devam eden kimi yargı mensupları hakkında işlem yapılmadığı yönünde haber yapılmasının yargının itibarını ve yargıya olan güveni olumsuz etkileme ihtimali bulunduğundan, toplumun tüm kesimlerinin bu hususa hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir" açıklamasında bulunuldu. (DHA)

Diğer Haberler

  1. MSB: Yunanistan'a geçmeye çalışan 5'i FETÖ mensubu 7 kişi yakalandı
  2. Kiraz toplamaya çıktığı ağaçtan düşüp öldü
  3. Bakan Göktaş'tan koruyucu aile ziyareti
  4. Çeşme'de makilik yangını
  5. Edirne'de buğday tarlasında çıkan yangın, ağaçlara sıçradı
  6. Tunceli Valisi Tekbıyıkoğlu, festivalde yamaç paraşütü yaptı
  7. İzmir'de orman yangını
  8. Vücut geliştirme sporcusu, sokakta ölü bulundu
  9. Balıkesir’de orman yangını kontrol altında
  10. Avcılar'da otomobil yayaların arasına daldı: 1'i ağır 4 yaralı

© Copyright 2024

DHA