Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Edirne'de buğday tarlasında çıkan yangın kontrol altında

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bağlı Donbay köyünün Kocatepe mevkisinde buğday tarlasında başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılıp ağaçlara sıçrayan yangın, takviye gelen itfaiye ekiplerinin de çalışmasıyla kontrol altına alındı.

ABONE OL
Umut IŞIK/EDİRNE, (DHA)-

Lalapaşa ilçesine bağlı Donbay köyünün Kocatepe mevkiindeki ekili buğday tarlasında bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı.

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle çevredeki ağaçlara sıçradı.

Köylüler, yangına traktör ve hortumlarla müdahale ederken, bölgeye Edirne Belediyesi, Lalapaşa Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

VALİ SEZER, YANGIN BÖLGESİNDE

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bağlı Donbay köyünün Kocatepe mevkisinde buğday tarlasında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yayılıp çevredeki ağaçlara sıçrayan yangına müdahale, takviye gelen ekiplerin de katılımıyla itfaiye ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ile bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını takip etti.

Vali Sezer, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye aracının üzerine çıkıp, çevreyi kontrol etti.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bağlı Donbay köyünün Kocatepe mevkisinde buğday tarlasında başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılıp ağaçlara sıçrayan yangın, takviye gelen itfaiye ekiplerinin de çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yaklaşık 4  saat süren çalışmayla kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Edirne Valisi Yunus Sezer, yangının Lalapaşa ilçesine bağlı Demirköy ile Dombay köyleri arasında ahır yangınıyla birlikte yaygın bir alanı etkilediğini söyledi. Yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi, AFAD ve belediye itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini belirten Sezer, yaklaşık 700 dönüm alanın zarar gördüğünü söyledi. Sezer, şöyle konuştu:

"Çevre illerden gelen desteklerle beraber şu anda yangın durdurulmuş durumda. Arkadaşlarımız da sahada çalışmalarını devam ettiriyorlar. Yerleşim yerlerine sıçramaması için gerekli tedbirler alınmıştı. Şu anda da yerleşim yerlerine sıçrama ihtimali çok kalmadı. Yangın kontrol altına alındı. Yine çalışmalar devam ediyor, neden çıktığını tabii araştıracağız. Ama bu dönem nemin çok düşük olduğu ve hava sıcaklığının çok üst düzeyde olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Tüm ülkede olduğu gibi Edirne'mizde de. Dolayısıyla en ufak bir kıvılcım, bu balya makinelerinden çıkıyor. Yani sigara izmaritlerinden çıkıyor, anız yangınlarından çıkıyor. Vatandaşlarımızın buna dikkat etmeleri gerekiyor. Bugün yaklaşık 700 dönüm alanda etkili oldu ve ürün zararı da söz konusu. Tekrar uyarımız bu dönemde vatandaşlarımızın çok çok dikkatli olmaları yönünde. Ben çalışmalarından dolayı arkadaşlarımıza, jandarmamıza, AFAD'ımıza, orman teşkilatımıza ve gerçekten çok yoğun bir mücadele veren özel idaremize de teşekkür ediyorum. Muhtarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.



Diğer Haberler

  1. Motosikletle takip ettikleri sürücüyü, tabancayla başından vurdular
  2. ‘Dur’ ihtarına uymayan otomobile polis ateş açtı; 1 kişi yaralandı, 2 gözaltı
  3. Kazada hayatını kaybeden baba, anne ve kızı toprağa verildi
  4. MSB: Karadeniz'de mayın tehdidine karşı görev grubu kuruldu
  5. Türkiye, Bulgaristan ve Romanya mayın imha gemileri İstanbul Boğazı'nda
  6. Ankara'da yola çıkan başıboş ata otomobil çarptı
  7. Kağıthane’de 8 yaşındaki Berke’nin ölümüne neden olan beton mikseri sürücüsü tutuklandı
  8. Aydın'da zeytinlik yangını
  9. Sultangazi'de alacak verecek cinayeti
  10. Bekçiyi kurtarmaya çalışırken cinayet işledi; 5 yıl hapis cezası aldı

© Copyright 2024

DHA