Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Marmara Denizi’nde deniz çayırı ekimi başladı; müsilajla birlikte azalan oksijen seviyesi artırılacak

Marmara Denizi'nde Deniz Çayırı Dağılım Alanlarının Belirlenmesi (MAR-ÇAYIR) Projesi kapsamında, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 50 metrekarelik pilot alanda deniz çayırı ekimine başlandı. Türkiye'de ilk kez yapılan deniz çayırı ekimiyle Marmara Denizi'nde, 2021'deki müsilajla azalan oksijen seviyesinin artırılacağını söyleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, "50 metrenin altında, oksijen seviyesinin 2 miligram litrenin altına düştüğünü görüyoruz. Yani Marmara Denizi hızlı bir şekilde oksijensizleşmeye doğru ilerliyor. 1 metrekare deniz çayırı alanı yaklaşık olarak günde 10 litre oksijen üretiyor" dedi.
ABONE OL

EN SON GALERİLER

  1. Anadolu medeniyetlerinin kültürel hazinelerini deri rölyefle yeniden yorumluyor
  2. Havacılık tutkunları Eskişehir’deki hava gösterisinde buluşacak
  3. Üç kez iptal edilen Kaş marina imar planı yeniden gündemde
  4. Van'daki evlat eylemine katılan anne: PKK bir oğlumu kaçırdı, birini infaz etti
  5. Osmanlı döneminden değirmeni, emekli öğretmen işletiyor
  6. Yaşam süresinin en yüksek olduğu il Tunceli; sırrı doğa ve doğal ürünler
  7. Bisiklet yolunu kapatan araçların üzerine branda çekip tepki gösterdiler
  8. İncil’de adı geçen, Hristiyanlığın Anadolu’da yayıldığı Lystra’da arkeolojik kazı başladı
  9. Marmara Denizi’nde deniz çayırı ekimi başladı; müsilajla birlikte azalan oksijen seviyesi artırılacak
  10. Gazilerin rafting heyecanı

© Copyright 2024

DHA