Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ticaret Bakanlığı, 108 ülkede firmaların yanında

Ticaret Bakanlığı, yurt dışı teşkilatıyla 108 ülke ve 160 merkezde, 223 ticaret müşaviri ve ataşeyle firmaların yanında olunduğunu duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ihracatın geliştirilmesi, çeşitliliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanmasının ticaret müşavirleri ile ataşelerin öncelikli görevleri arasında yer aldığı belirtilerek, ticaret müşavirleri ve ataşelerin Türk iş dünyasının görev yaptıkları ülkelerdeki ilk temas noktaları ve temsilcileri olduğu ifade edildi. 2000'li yılların başında sadece 50 ülke ve 62 merkezde toplam 84 kadroyla temsil edilen yurt dışı teşkilatın, 2024'te 108 ülke ve 160 merkezde, 223 ticaret müşaviri ve ataşesiyle firmaların yanında olmayı sürdürdüğü vurgulanarak, şöyle denildi:

"Yurt dışı teşkilat, ocak-ağustos döneminde, iş dünyamızdan gelen 137 bin 430 talebe yanıt vererek firmalarımıza destek oldu, yerli ve yabancı muhataplarıyla 7 bin 816 toplantı gerçekleştirerek ticaret diplomasisi ve ticari bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu, ihracat desteklerine ilişkin 7 bin 613 belge incelemesi ve 772 yerinde inceleme yaptı. Ticaret müşavirleri, elde ettikleri ticari bilgileri, ağırlıklı olarak dijital mecralar vasıtasıyla iş dünyamızın istifadesine sunmaktadır. Bu itibarla potansiyel ortaklara erişime ilişkin bilgiler 'Müşavire Danışın' uygulaması, 'Dış Talepler Bülteni' , 'Dış Temsilcilikler Blog' uygulaması ve 'Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler' etkinlikleri ile iş dünyamıza aktarılmaktadır."

'MÜŞAVİRE DANIŞIN' UYGULAMASI

Açıklamada, 'Müşavire Danışın' uygulaması ile firmaların ticaret müşavir ve ataşelerden görev yaptıkları ülkelerle ilgili olarak potansiyel ithalatçı bilgileri dahil her türlü ticari bilgiyi talep edebildikleri belirtilerek, "Müşavire Danışın uygulamasına kayıtlı aktif kullanıcı sayısı 52 bin 95'e ulaşmıştır. Ticaret müşavirliklerimize/ataşeliklerimize söz konusu uygulama üzerinden 7/24 erişim sağlanabilmektedir. Bakanlığımız organizasyonunda, yurt dışı teşkilatımız ile Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere 'Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler' adıyla düzenlenen 14 çevrim içi toplantıya yaklaşık 2 bin 800 firma temsilcisi tarafından katılım sağlanmıştır. 'Görevden Dönen Ticaret Müşavirleri ile Birebir Görüşme Etkinlikleri' kapsamında Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Denizli İhracatçılar Birliği, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Polatlı Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Odası organizasyonunda birebir görüşme etkinlikleri/bilgilendirme sunumları gerçekleştirilmiştir. 2024 yılı eylül ayında Konya Ticaret Odası iş birliğiyle birebir görüşme etkinliği yapılması planlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Rekabet Kurumu Başkanı Küle: Fındıkta rekabeti bozucu uygulamalar yaptırıma konu olacaktır
  2. Pegasus, yapay zeka destekli ‘çok dilde anons’ uygulamasını hayata geçirdi
  3. Bakan Şimşek: Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı
  4. İGA İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi raporu yayınladı
  5. Bakan Şimşek: 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladık
  6. 'Kriptodan Para Kazanma Rehberi 2024'te Bitcoin’in ortalama yıllık getirisine dair veriler paylaşıldı
  7. Türk Telekom, EMEA’da ‘Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket’ seçildi
  8. Dubai merkezli kripto para borsası DarkEx, Türkiye'ye açılacak
  9. Bolat: Havacılık ekosistemine 1,3 milyar dolarlık katkı sağlandı
  10. TÜİK: İhracatın yüzde 43,4'ünü büyük ölçekli girişimler yaptı

© Copyright 2024

DHA