Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pegasus, yapay zeka destekli ‘çok dilde anons’ uygulamasını hayata geçirdi

Pegasus Hava Yolları, kabin içi anonsunu, klonlanmış gerçek bir kaptan sesiyle ve misafirlerin kendi ana dillerinde yapmaya başladığını duyurdu. İlk olarak 24 Eylül’deki Sevilla seferiyle başlayan uygulama Ekim sonu itibariyle, İspanyolca, Arapça ve Rusça konuşulan ülkelere yapılan uçuşların tamamında hayata geçecek.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)- 

Pegasus Hava Yolları, ‘Türkiye’nin dijital hava yolu’ olma hedefi doğrultusunda misafirlerine seyahat deneyimlerini daha konforlu hale getirecek yeni bir projeyi hayata geçirdiğini açıkladı. Pegasus’un İspanyolca, Arapça ve Rusça konuşulan ülkelerdeki uçuş noktalarına yaptığı seferlerde, artık İngilizce anonsu takiben, yapay zeka ile klonlanmış gerçek kaptan sesiyle, ilgili dilde anons yapılacak.

Proje ilk olarak 24 Eylül’deki Sevilla seferiyle hayata geçirildi. Yapay zeka kullanılarak klonlanan gerçek bir kaptanın sesiyle misafirlere İspanyolca dilinde ‘Hoş geldiniz’ denilerek, yeni hattın açılışına dair bilgiler verildi. Uygulama, Ekim sonu itibariyle, ilgili uçuşların tamamında hayata geçecek.

PEGASUS INNOVATION LAB İLK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Şirketten yapılan açıklamaya göre; geçtiğimiz yıl Silikon Vadisi’nde kurulan Pegasus Innovation Lab, sektörde yapay zekayla ses klonlama ve farklı dillerde anons sisteminin hayata geçirilmesinin mimarı olarak dikkat çekiyor. Pegasus bünyesinde görev alan kadın ve erkek kaptanların sesinin klonlanmasıyla oluşturulan sistem, her uçuşa özel olarak ilgili dillerde dinamik anonslar yapılmasını sağlıyor.

Anonslarda uçuş bilgileri, hava durumu, varış noktası, kaptan adı ve uçuş süresi gibi parametreler, yapay zeka ile her uçuş öncesinde güncellenerek misafirlerle paylaşılacak. Pegasus, bu projeyle misafirlerine kendi dillerinde seslenerek onlara kişiselleştirilmiş ve yenilikçi bir uçuş deneyimi sunuyor.

Diğer Haberler

  1. Rekabet Kurumu Başkanı Küle: Fındıkta rekabeti bozucu uygulamalar yaptırıma konu olacaktır
  2. Bakan Şimşek: Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı
  3. İGA İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi raporu yayınladı
  4. Bakan Şimşek: 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladık
  5. Ticaret Bakanlığı, 108 ülkede firmaların yanında
  6. 'Kriptodan Para Kazanma Rehberi 2024'te Bitcoin’in ortalama yıllık getirisine dair veriler paylaşıldı
  7. Türk Telekom, EMEA’da ‘Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket’ seçildi
  8. Dubai merkezli kripto para borsası DarkEx, Türkiye'ye açılacak
  9. Bolat: Havacılık ekosistemine 1,3 milyar dolarlık katkı sağlandı
  10. TÜİK: İhracatın yüzde 43,4'ünü büyük ölçekli girişimler yaptı

© Copyright 2024

DHA