Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran'dan müzakere açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD Başkanı Donald Trump'ın istediği şekilde doğrudan müzakerelere girmeyeceklerini söyledi.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin dış politika gündemi ve bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Bekayi, ABD ile Başkan Donald Trump'ın istediği şekilde doğrudan müzakerelere girmeyeceklerini ve önerdikleri dolaylı müzakere formatı için Washington'ın kararını beklediklerini belirtti.

Bekayi, ABD ile müzakere ihtimaliyle ilgili, “İran'ın yanıt mektubu ABD'ye iletildi. ABD'nin bu konudaki kararını bekliyoruz. Diğer tarafların dolaylı müzakereleri ilerletmedeki katılımlarının sicili açıktır. Böyle bir süreç şekillenirse, Umman bu görev için başlıca aday olacaktır” dedi. 

Diğer Haberler

  1. BM: İsrail, 18 Mart'tan bu yana insani yardım girişimlerimizin yüzde 68'ini engelledi
  2. İsviçre'de iki belediye meclis üyesi Gazze'ye yardımların reddedilmesi üzerine istifa etti
  3. Suudi Arabistan'da 14 yeni petrol ve doğal gaz sahası bulundu
  4. Macron: Filistin devletini tanıyabiliriz
  5. Trump'ın yeni vergi kararı ABD borsalarını yükseltti
  6. Trump: İran'la askeri bir seçenek gündeme gelirse İsrail de buna dahil olur
  7. Trump, Çin’e yönelik tarifeleri yüzde 125’e çıkardı
  8. Trump: ABD her zamankinden daha büyük ve iyi olacak
  9. Dominik’te eğlence mekanının çatısının çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 113'e yükseldi
  10. Araştırma: Hazır yemekler biyolojik yaşlanmayı hızlandırabilir

© Copyright 2025

DHA