Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Suudi Arabistan'da 14 yeni petrol ve doğal gaz sahası bulundu

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, ülkede 14 yeni petrol ve doğal gaz sahası keşfedildiğini duyurdu.

ABONE OL
SUUDİ ARABİSTAN, (DHA) -

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, ülkede keşfedilen 14 yeni petrol ve doğal gaz sahasının Suudi Arabistan'ın küresel enerji sektöründeki lider konumunu pekiştirdiğini söyledi. Keşifleri yapan Suudi Arabistan Petrol Şirketi Aramco’nun doğu bölgesi ve güneydeki Rubülhali bölgesinde 6 petrol sahası, 2 petrol rezervi, 2 doğal gaz sahası ve 4 doğal gaz rezervi bulduğu bildirildi.

 

Bakan Bin Selman, keşiflerin Suudi Arabistan’ın hidrokarbon kaynaklar açısından zengin olduğunu gösterdiğini ve ülkenin küresel enerji pazarındaki konumunu güçlendireceğini belirtti.

 

Dünyanın en büyük petrol şirketi olan Aramco, 2023 verilerine göre günlük 12,3 milyon varil ham petrol üretim kapasitesine sahip. Suudi Arabistan ise, ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci ham petrol üreticisi konumunu koruyor.

 

Diğer Haberler

  1. Louvre Müzesi, grev nedeniyle kapandı
  2. ABD'li yönetmen ve eşi, evlerinde ölü bulundu
  3. Avustralya’da plajdaki saldırının ardından silah yasaları sıkılaştırılacak
  4. Kolombiya’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 17 ölü, 20 yaralı
  5. Şili'de devlet başkanlığı seçimini Jose Antonio Kast kazandı
  6. ABD’de üniversitedeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı
  7. Avustralya'da plajdaki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi
  8. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da
  9. İsrail'den Lübnan'ın güneyine İHA saldırısı: 2 ölü
  10. Hamas: İsrail, ateşkesi kasten baltalamaya ve sabote etmeye çalışıyor

© Copyright 2025

DHA