Oynatma Listesi
VİDEO

Taksim’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı dolayısıyla Taksim'de tören düzenlendi. Törende İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Murat Mücahit Yentür, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı nedeniyle tören düzenlendi. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Resmi törenin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu zabıta mangası eşliğinde İBB çelengini anıta bıraktı. İmamoğlu'nun ardından siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) da anıta çelenk bıraktı.

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "İçimizi kıpır kıpır eden ve her insanın çocukluğundan beri hafızalarında belki en güzel anılarını hissettiren, hatırlatan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın kutlamasının başlangıç anını yaşıyoruz. Aslında bayramı kutlamak, bir arada olmak, iyi günde kötü günde bir olabilmek, birlikte olabilmek duygusunun en önemli anlarından biri de bayramları kutlayabilmektir. Dünyada çok az millete nasıp olan Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin ilk ışığını yani TBMM'nin kuruluşunu milletin egemenliği kavramıyla insanlarımıza hediye edilmiş bir bayram haline gelmesi dünyada çok az rastlanır bir şeydir. Tematik anlamda çocuklara emanet edilmiş, gençlere emanet edilmiş yüz yıl önce bunlar muazzam düşünceler" dedi.

Törende çeşitli ülkelerden gelen çocuklar hazır bulundu. Tören halk oyunları gösterisi yapıldıktan sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Hasan YILDIRIM- Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER