00:45Kapıkule Gümrük Sahası'nda 31 kilo kokain ele geçirildi: 2 gözaltıOlay, sabah saatlerinde İstanbul Boğazı güney girişinde meydana geldi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinden kaptan Oğuz Kök, kılavuz kaptanlık hizmeti vermek için Cook Adaları bandıralı 176 metrelik NEW SIHAM isimli gemiye çıktı. Bu sırada çarmıhtan (merdiven) denize düşen Kök hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti.
İTÜ Denizcilik Güverte Bölümünden mezun olan Kaptan Oğuz Kök 2006 yılının Şubat ayında İstanbul Boğazı Kuzey-Güney geçişi yaparken dümen arızası yapan, 160 bin ton koresen yüklü Genmar Star gemisini Dolmabahçe Sarayı önünde demir atarak durduran ve İstanbul'u büyük bir tehlikeden kurtaran kılavuz kaptandı.
DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
Denizcilik Genel Müdürlüğü sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İstanbul Boğazında kılavuzluk hizmeti vermek için transfer botunda bulunan iki denizcimiz denize düşmüş, hemen hastaneye ulaştırılan denizcilerimizden kılavuz kaptan Oğuz Kök hayatını kaybetmiştir. Mesai arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza baş sağlığı dileriz" denildi.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından da açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bu sabah, İstanbul Boğazı güney girişinde kılavuzluk hizmeti vermek için gemiye katılırken, transfer esnasında denize düşen Kılavuz Kaptanımız Oğuz Kök şehadete ermiştir. Deniz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve denizcilik camiasına sabırlar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
03:03Site inşaatı kazısında mezar kalıntıları ile insan kemikleri bulundu
03:49Adana'da adadaki kaçak yapılar yıkıldı; bölgenin son hali havadan görüntülendi
04:02 Eşini yaralayan sanığın çocukları: Annemizi babamız bıçakladı
01:12Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı
00:11Husumetlisinin tabancasından çıkan kurşunlardan mağazaya sığınarak kurtuldu; o anlar kamerada
00:06Trump ile Netanyahu, yapay zeka videosunda bir araya geldi
08:53Mahalle aralarında Türkiye şampiyonları yetiştiriyor