Oynatma Listesi
VİDEO

Engelli Zeynep'in hayalini öğretmeni gerçekleştirdi

Ankara'da doğuştan omurilik rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan 4'üncü sınıf öğrencisi Zeynep Bezci (11), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında öğretmeni Batuhan Altundal'ın kucağında halk oyunları gösterisine katılarak, hayalini gerçekleştirdi.

Pursaklar ilçesinde Faik Hızıroğlu İlkokulu'nda eğitim gören ve doğuştan omurilik rahatsızlığı nedeniyle yürüme ve konuşma güçlüğü çeken Zeynep Bezci, okulda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında yer aldı. Bezci, kutlamalar kapsamında yapılan halk oyunları gösterisine, öğretmeni Batuhan Altundal'ın kucağında katıldı. Bezci, öğretmeninin kucağında el işaretleriyle erik dalı oynayan halk oyunu ekibindeki arkadaşlarına eşlik etti. Öğretmen ve öğrencisinin gösterisi sosyal medyada büyük ilgi gördü, yüzlerce kişi yorum yaptı. Zeynep Bezci, hayalini gerçekleştirdiği için öğretmenine teşekkür etti.

Batuhan Altundal ise 4 aylık bir çalışma sonucu gösteriyi gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Zeynep'in normalde çalışmaya imkanı yok. Bir şekilde oynatmaya çalıştım; ama ayaklarından dolayı oynayamadı. Ama çok istiyordu. Bir şekilde değerlendireceğimizi söyledim. Tamamen spontane gelişti gösteri alanında. Zeynep'in kulağına eğildim, 'Ben senin bacağın olacağım, sen benim elim olacaksın' dedim. Öyle bir gösteri yaptık. Sağ olsunlar videoya çekmişler. Herkes tarafından çok güzel yorumlar, çok çok fazla mesaj geliyor. Özellikle engelli aileler bana çok teşekkür ediyor. Mesajları okurken gerçek anlamda duygulandığımı söyleyebilirim. Benim için maddi, manevi paha biçilemez duygular. Zeynep alkışla eşlik etti, ben de ayak hareketi yaptım. Yani bir bütün haline geldik onunla beraber. Bunu yaparken gözümden yaş geldi ve çok duygulu bir an yaşadım" dedi.

Sınıf öğretmeni Yavuz Yıldız, Zeynep'i arkadaşlarıyla erik dalı oynarken izlediklerini ve çok duygulandıklarını söyledi. Anne Serap Bezci de "Engel bedende değil engel, kalpte ve beyinde. Biz bunu aştık. Biz bunu okulca açtık. Zeynep gerçekten çok şanslı" diye konuştu.

Umutcan ÖREN-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER