Oynatma Listesi
VİDEO

Bu yıl 36'ncısı düzenlenen The Bodrum Cup yarışlarında start verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 36'ncısı bu yıl düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup yelken yarışları, Bodrum-Karaada etabıyla start verdi. 150 teknenin katıldığı etapta yaklaşık 2 binin üzerinde yarışçı kıyasıya mücadeleye başladı. Yarışanların yüzde 35'inin yabancılardan oluştuğunu belirten The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, "Hem Türkiye'ye gelip yat kiralayanlar hem de yurt dışından kendi yatlarıyla gelip yarışa katılanlar olmak üzere iki ayrı yabancı kategorimiz var" dedi.

Bodrum'da bu yıl 36'ncısı gerçekleştirilen Maximiles Black The Bodrum Cup yarışlarında günün ilk startı verildi. Start törenine Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, yarışçılar ve katılımcılar katıldı. Karaada yakınlarında yelkenli tekne üzerinden, The Bodrum Cup'ın kurucularından Arif Yılmaz ve hayatlarını kaybeden tüm denizciler anısına denize çelenk bırakıldı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte 36'ıncı The Bodrum Cup yelken yarışlarının Bodrum-Karaada etabı başlamış oldu. Bu kapsamda, ilk etap yarışına 150 tekne ve yaklaşık 2 binin üzerinde yarışçı katıldı. Öte yandan 36 yıldır dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum'da bir araya getiren uluslararası deniz festivali The Bodrum Cup'ta dün heyecanla beklenen kampana çaldı. Kampana töreni, Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Maximiles Black Yarış Merkezi'nde gerçekleşti.

ÜLKEMİZİN GURURU BİR ORGANİZASYON YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Yaklaşık 2 bin yarışçının denizde olduğunu söyleyen The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, "Bu yıl 36'ıncı The Bodrum Cup'ı başlatıyor oluyoruz. 36 yıldır kesintisiz yarışıyoruz ve bu yıl 102 yat kayıt yaptırdı. 38 yat yarışçılarımızı izliyor olacak, dolayısıyla 150 unsurumuzla deniz üzerinde olacağız. Bu etabımız iz bırakanlar etabı. The Bodrum Cup'ta bizim grubumuzda vefat etmiş kişileri andığımız bir gün. Bu yıl maalesef sevgili Arif Yılmaz'ı kaybettik ve onun adına bir çelenk töreniyle başlayacak. Bu yıl ilk defa yaptığımız bir etabımız var. Tüm yatlar Karaada'yı dönecekler ve Bodrum'un en hızlı yatını seçiyor olacağız. Bu rekor tekrar kırılana kadar kupanın sahibi olacaklar. Yüzde 35 bandında yabancı katılım sayısını yakaladık" diye konuştu.

'2 BİN YARIŞÇININ DENİZ ÜZERİNDE OLDUĞU BİR ORGANİZASYON'

Uysal, şöyle devam etti. "Hem Türkiye'ye gelip yat kiralayanlar hem de yurt dışından kendi yatlarıyla gelip yarışa katılanlar olmak üzere iki ayrı yabancı kategorimiz var. Yatlarda ortalama10 sporcunun olduğunu düşünüyoruz, Çok büyük yatlarda 22-23 kişinin yarıştığı yatlarımız var. Çok ufak 3 kişinin yarıştığı yatlarda var. Türkiye Yelken Federasyonu kurallarına göre minimum 3 yarışçının yatta olması gerekiyor. Biz ortalama 10 kişi olarak hesaplıyoruz. Bu da yaklaşık 2 bin yarışçının deniz üzerinde olduğu yaklaşık 6 bin kişinin de gün ve gün seyre çıktığı bir organizasyon yapıyoruz. Ülkemizin gururu bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz. 36 yıldır kesintisiz yarışmanın bize verdiği gurur var, dolayısıyla çok mutluyuz."

Fırat AKAY -MUĞLA/ (DHA)-

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER