Son dakika zeka haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zeka gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zeka haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.003 zeka haberi bulunmuştur.
'Savunma sanayinde atılan her adım, ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır'Uluslararası Ekonomi Zirvesi'nin 'Değişen Konseptler Işığında Savunma Teknolojilerinin Geleceği' başlıklı dördüncü panelinde konuşan Pasifik Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi M. Selman Dönmez, “Bugünün dünyasında güvenlik, yalnızca savunma değil; veri güvenliğinden enerjiye, iletişimden ulaşıma kadar birçok alanda yerli teknolojinin varlığıyla sağlanabiliyor. Bu bilinçle attığımız her adım, sadece bir şirketin değil, bir ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır" dedi.
Kriz kahini Prof. Roubini: Dünya olarak dümdüz kaosa sürükleniyoruzUluslararası Ekonomi Zirvesi'nde konuşan kriz kahini olarak bilinen Nobel ödüllü Ekonomist Prof. Nouriel Roubini, Donald Trump'ın başlattığı tarife savaşlarının belirsizliği ve güvensizliği artırdığına değinerek, bunun bir kaosa dönüşebileceği uyarısında bulundu.
İşe alım sürecini hızlandırmayı hedefleyen yapay zeka platformu geliştirildiTürkiye'deki farklı büyüklüklere sahip şirketlerin insan kaynakları ve teknoloji departmanlarında çalışan Dilara Ünal, Uğur Demirdiş ve Zeynep Malatyalı, işe alım sürecini hızlandırmak ve gözlemledikleri sorunları ortadan kaldırmak amacıyla yapay zeka platformu Hiroo'yu kurdu. Dilara Ünal, “Doğru kişinin, bir şirketin geleceğini değiştirebileceğine inanıyoruz. O kişiyi zamanında fark edebilmek için Hiroo’yu geliştirdik" dedi.
‘Yapay zekayla zirai donun etkisi azaltılabilir’Türkiye'de nisan ayında etkili olan ve üreticileri olumsuz yönde etkilediği aktarılan ‘zirai don’ İstanbul’da gerçekleşen Yapay Zeka Zirvesi’nde gündeme geldi. Yapay zekanın tarımda kullanılmasıyla verimin artacağını belirten Yeni Çiftçi Platformu Kurucusu Emrah İnce, “Yapay zeka uygulamaları, çiftçilerin hangi bölgeye ya da araziye, ne zaman ekim ve dikim yapılacağıyla ilgili kararlarında etkili olmasıyla zirai donun etkisi azalabilir” dedi.
‘Yapay zekayla zirai donun etkisi azaltılabilir’Türkiye'de nisan ayında etkili olan ve üreticileri olumsuz yönde etkilediği aktarılan ‘zirai don’ İstanbul’da gerçekleşen Yapay Zeka Zirvesi’nde gündeme geldi. Yapay zekanın tarımda kullanılmasıyla verimin artacağını belirten Yeni Çiftçi Platformu Kurucusu Emrah İnce, “Yapay zeka uygulamaları, çiftçilerin hangi bölgeye ya da araziye, ne zaman ekim ve dikim yapılacağıyla ilgili kararlarında etkili olmasıyla zirai donun etkisi azalabilir” dedi.
Paribu Custody ve Self çözümleri tanıtıldıParibu'nun sponsorları arasında yer aldığı Paris Blockchain Week 2025 sona erdi. Blokzincir ve web3 ekosistemini bir araya getiren etkinlikte, Paribu Custody ve Paribu Self çözümleri de küresel ölçekte tanıtıldı.
ÖRAV, 2024 eğitim programlarıyla 50 bin öğretmene ve 12 milyondan fazla öğrenciye ulaştığını duyurduGaranti BBVA tarafından 16 yıl önce kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), öğrencilerin nitelikli eğitime erişimini desteklemenin yanı sıra velilerin de dahil olduğu çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda vakıf, 2024 eğitim programlarını yaklaşık 50 bin öğretmene ve 12 milyondan fazla öğrenci ile ailelerine ulaştırdığını duyurdu.
19 yıldır kayıp kızlarını yapay zekayla canlandırılan fotoğrafıyla arıyorlarİzmir'de, 19 yıl önce ailesiyle gittiği piknikte kaybolan ve o dönem 5 yaşında olan İlayda Taşçı'nın ailesi, bugün 24 yaşında olan kızlarının son halini yapay zekayla canlandırıp arıyor. Bedriye-Saim Taşçı çifti, kızlarının fotoğraflarını duvarlara yapıştırıp, yolda karşılaştıkları kişilere gösteriyor. Saim Taşçı, "Kızımın öldüğünü düşünmüyorum. Aramaya devam ediyorum. Tek umudum ölmeden görmek" dedi.
Yapay zekanın gerçekleştirdiği zirve, BAU ev sahipliğinde başladıBAHÇEŞEHİR Üniversitesi’nin (BAU) ev sahipliğinde, temasından, konuşmacılara, tüm etkinliklerin planlamasından, konuşmaların farklı dillerde yazıya çevrilmesine kadar tamamen yapay zekanın hazırladığı Future AI Summit 2025, İstanbul’da gerçekleştirildi. Yapay zekanın kendi hazırlayıp planladığı iki gün sürecek uluslararası zirvenin açılışının sunuculuğunu da konuşmasını kendi hazırlayan yapay zeka destekli ‘Lucia’ yaptı.
Yapay zekanın gerçekleştirdiği zirve, BAU ev sahipliğinde başladıBAHÇEŞEHİR Üniversitesi’nin (BAU) ev sahipliğinde, temasından, konuşmacılara, tüm etkinliklerin planlamasından, konuşmaların farklı dillerde yazıya çevrilmesine kadar tamamen yapay zekanın hazırladığı Future AI Summit 2025, İstanbul’da gerçekleştirildi. Yapay zekanın kendi hazırlayıp planladığı iki gün sürecek uluslararası zirvenin açılışının sunuculuğunu da konuşmasını kendi hazırlayan yapay zeka destekli ‘Lucia’ yaptı.
Patara Deniz Feneri, 544 yıl önceki gibi ayaktaANTALYA'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ndeki Roma İmparatoru Nero'nun yaptırdığı ve tamamı 1481'deki tsunamide yıkılan 26,5 metre yüksekliğindeki deniz fenerinin restorasyonu tamamlandıktan sonra iskelesi sökülerek, 544 yıl önceki gibi ayağa kaldırıldı. Prof. Dr. Havva İşkan Işık, fenerin son fotoğraflarını paylaşıp, Nero'nun ışığının yakılması için çağrıda bulundu.
Patara Deniz Feneri, 544 yıl önceki gibi ayaktaAntalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ndeki Roma İmparatoru Nero'nun yaptırdığı ve tamamı 1481'deki tsunamide yıkılan 26,5 metre yüksekliğindeki deniz fenerinin restorasyonu tamamlandıktan sonra iskelesi sökülerek, 544 yıl önceki gibi ayağa kaldırıldı. Prof. Dr. Havva İşkan Işık, fenerin son fotoğraflarını paylaşıp, Nero'nun ışığının yakılması için çağrıda bulundu.
Barış Yenidünya: 2027 yılında şirketlerin yüzde 50'si yapay zeka ajanı kullanmaya başlayacakTBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu'nda sunum yapan, Deloitte Türkiye Mühendislik, Yapay Zeka ve Veri Hizmetlerinden Sorumlu Barış Yenidünya, "Şirketin muhasebe departmanı da olacak veya şirketin tekrarlanabilir iş yapan diğer departmanları da olacak ve bu sistemleri bu ajanlar kendi başlarına kullanabilecekler. Özellikle baktığımızda, hızla büyüyen ve yılda yaklaşık yüzde 45'lik bileşik büyüme oranıyla artacağını düşündüğümüz, çok hızlı büyüyen bir pazar olacak. 2030 da 47 milyar dolara ulaşacak. 2027'de ise şirketlerin yüzde 50'si yapay zeka ajanı kullanmaya veya denemeye başlayacak" dedi.
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zeka ile ilgili programları 80 üniversiteye birden açacağızYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bildiğiniz üzere yapay zeka ve yapay zekaya dayalı ön lisans ve lisans düzeyinde 17 ayrı programı 20 farklı üniversiteye açtık. Bu sene bu programları, kısmet olursa 80 üniversiteye birden açacağız" dedi.
'Şirketler, AI entegrasyonunu öncelikli olarak değerlendirmeli'Dünya genelinde yapay zekanın yazılım geliştirme süreçlerindeki benimsenme oranının hızla yükseldiğini söyleyen Umay Ajans Kurucusu Murat Tekmen, "Özellikle uygulama geliştirme süreçlerinde AI teknolojilerinin kullanımı, süreci hem hızlandırıp hem maliyetleri düşürüyor. Yazılımcılar arasında AI temelli araçların tercihinde belirgin bir artış görülüyor. Bu nedenle şirketlerin AI entegrasyonunu öncelikli olarak değerlendirmeleri gerekiyor" dedi.
Medeniyet Teknopark Göztepe yerleşkesinin inşaat sürecinde sona gelindiİstanbul Medeniyet Üniversitesi, Medeniyet Teknopark Göztepe yerleşkesinin inşaat sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu. Üniversite, bu proje ile fintek’ten yapay zekaya, girişimcilikten büyük veriye kadar birçok alanda Türkiye’nin küresel rekabetçiliğini artırmayı hedefliyor.
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin Yapay Zeka Toplantısı Turkcell ev sahipliğinde gerçekleştiUluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne (ITU) bağlı, Yerleşik Yapay Zeka Odak Grubu’nun ilk toplantısı Turkcell ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Etkinliğe Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ile ITU Standardizasyon Bürosu Direktörü Seizo Onoe’nin yanı sıra dünya genelinden 100’ü aşkın sektör temsilcisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak, sadece Türkiye’de değil global ölçekte de dijital dönüşüme liderlik etme vizyonumuzun da bir yansıması” dedi.
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin Yapay Zeka Toplantısı Turkcell ev sahipliğinde gerçekleştiUluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne (ITU) bağlı, Yerleşik Yapay Zeka Odak Grubu’nun ilk toplantısı Turkcell ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Etkinliğe Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ile ITU Standardizasyon Bürosu Direktörü Seizo Onoe’nin yanı sıra dünya genelinden 100’ü aşkın sektör temsilcisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak, sadece Türkiye’de değil global ölçekte de dijital dönüşüme liderlik etme vizyonumuzun da bir yansıması” dedi.�
MİA'dan 'Türkiye'de İstihbarat Çalışmaları' raporuMilli İstihbarat Akademisi (MİA), ‘Türkiye’de İstihbarat Çalışmaları’ başlıklı raporunu yayımladı. Raporda, Türkiye’nin istihbarat çalışmalarında kendi kavramsal ve kuramsal çerçevesini oluşturma potansiyeli vurgulanırken; istihbaratın güvenlik pratikleriyle sınırlı kalmadığı artık tarih, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi sosyal bilim disiplinleriyle bütünleşerek akademik bir alan haline dönüştüğü ifade edildi.
‘Eğitimciler olarak bizim sorumluluğumuz, kolektif aklın gelişeceği ortamları yaratmaktır’Eğitimde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla Hisar Okulları Türkiye’deki tecrübeli eğitimcilere ve yüksek öğrenim aşamasındaki eğitimci adaylarına yönelik konferansın 2’ncisini düzenledi. ‘Düşünce Okulu: Kolektif Akıl ile Eğitimi Yeniden Tasarlamak’ başlıklı eğitim konferansında 40’ın üzerinde dünyaca ünlü akademisyen ve yazar Sir Geoff Mulgan’ın yanı sıra akademik ve profesyonel hayattan birçok uzman yer aldı. Hisar Okulları Genel Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “Kolektif akıl; farklı seslerin saygıyla buluştuğu, verinin sezgiyle, bilginin vicdanla dengelendiği dinamik bir düşünme sistemi olarak tanımlanır. Eğitimciler olarak bizim sorumluluğumuz, kolektif aklın gelişeceği ortamları yaratmaktır” dedi.
‘Eğitimciler olarak bizim sorumluluğumuz, kolektif aklın gelişeceği ortamları yaratmaktır’Eğitimde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla Hisar Okulları Türkiye’deki tecrübeli eğitimcilere ve yüksek öğrenim aşamasındaki eğitimci adaylarına yönelik konferansın 2’ncisini düzenledi. ‘Düşünce Okulu: Kolektif Akıl ile Eğitimi Yeniden Tasarlamak’ başlıklı eğitim konferansında 40’ın üzerinde dünyaca ünlü akademisyen ve yazar Sir Geoff Mulgan’ın yanı sıra akademik ve profesyonel hayattan birçok uzman yer aldı. Hisar Okulları Genel Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “Kolektif akıl; farklı seslerin saygıyla buluştuğu, verinin sezgiyle, bilginin vicdanla dengelendiği dinamik bir düşünme sistemi olarak tanımlanır. Eğitimciler olarak bizim sorumluluğumuz, kolektif aklın gelişeceği ortamları yaratmaktır” dedi.
Zeka ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.