Son dakika Yunus Emre Enstitüsü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yunus Emre Enstitüsü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yunus Emre Enstitüsü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 226 yunus emre enstitusu haberi bulunmuştur.
Cevdet Yılmaz: Afrika'yla ticaret hacmimiz 7 kat arttıCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2003 yılında Afrika kıtasıyla 5,4 milyar dolar seviyesinde olan ticaret hacmimiz 2023 yılında 7 kat artarak 37 milyar dolara ulaşmıştır. Hedefimiz kıtayla ticaret hacmimizi 50 milyar dolara ulaştırmaktır" dedi.
Bişkek’te, Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi açıldıYUNUS Emre Enstitüsü, yurt dışında faaliyet gösteren kültür merkezlerinin sayısını artırmaya devam ediyor. Türk kültürünü, sanatını tanıtmak ve kültürel diplomasiyi güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezleri’nin 92’ncisinin açılışı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te gerçekleştirildi.
Cevdet Yılmaz Senegal ile ilk etapta 1 milyar dolarlık ticari hedef konduCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye'nin katılımıyla gerçekleşen Türkiye-Senegal İş Forumu'nda konuştu. Yılmaz, 2023 yılı itibarıyla ikili ticaret hacmimiz yarım milyar dolara ulaşmış durumda. Dün iki Cumhurbaşkanı bir araya geldiler ve ilk etapta 1 milyar dolarlık bir hedef kondu. Müteahhitlik alanında 1,8 milyar dolara ulaşan 37 projede müteahhitlerimiz görev aldılar dedi.
Türk ve Japon kültürleri arasındaki bağı güçlendirecek ‘Meddahlık ve Rakugo Üzerine Sohbet’ etkinliğiTürkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerinin 100’üncü yılı kapsamında, Türk ve Japon kültürleri arasındaki derin bağı mizah aracılığıyla güçlendirmek amacıyla hazırlanan ‘Mizah ile Bağlanan Türkiye ve Japonya: Meddahlık ve Rakugo Üzerine Sohbet’ etkinliği, 1 Kasım'da Türk Japon Vakfı’nda düzenlenecek. Japonya Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Japonya Tanıtma Vakfı iş birliğiyle gerçekleşecek olan etkinlikte, iki ülkenin yüzyıllardır süregelen hikâye anlatıcılığına dayanan mizah kültürleri ele alınacak.
Yahya Kemal Beyatlı’nın diplomatik yönü 'Bir Şairin Diplomat Olarak Portresi' başlıklı söyleşide ele alındıYunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Diplomat Şair Yahya Kemal Beyatlı’ sergisi kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Türk edebiyatının ve diplomasi tarihinin önemli isimlerinden Yahya Kemal Beyatlı’nın diplomatik yönü Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk’un katılımıyla düzenlenen ‘Bir Şairin Diplomat Olarak Portresi’ başlıklı söyleşide ele alındı.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya'ya gidiyorTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mevkidaşı Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'nun daveti üzerine yarın Rusya'ya gidecek. Federasyon Konseyi Genel Kurulu'na hitap edecek Kurtulmuş'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de görüşmesi bekleniyor.
Türkiye’nin kültürel mirası dört farklı tematik yaz okuluyla tanıtıldıYunus Emre Enstitüsü, düzenledikleri ‘Cumhuriyet’in Kültürel Yüzü’ başlıklı yaz okulu programlarının tamamlandığını duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen programda; Türkiye’nin edebiyat, sinema, mutfak ve arkeoloji alanındaki zengin mirası yabancı katılımcılara sunuldu. Sinema Yaz Okulu’na katılan Samed Aghayev, “Türkiye’nin sinemacılarıyla, yönetmenleriyle, senarist, yapımcı ve oyuncularıyla bir araya gelmek harikaydı. Bu program bizim için ufuk açıcıydı” dedi.
YEE, ‘Cumhuriyet’in Kültürel Yüzü’ adlı uluslararası yaz okulu programı düzenliyorYunus Emre Enstitüsü tarafından ‘Cumhuriyet’in Kültürel Yüzü’ adlı uluslararası yaz okulu programı düzenleniyor. Program kapsamında Yazar Adnan Özer, ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Şiiri’ adlı söyleşi gerçekleştirdi. Yaz okulu programı, Türk edebiyatının modern ve klasik eserlerini, yazarlarını ve bu eserlerin mekansal yansımalarını uluslararası katılımcılara tanıtmayı amaçlıyor.
Balkanlardan gelen gençler ‘Tarih, Kültür ve Medeniyet Yaz Okulu'nda buluşuyorYunus Emre Enstitüsü, yurt dışındaki Türk Kültür Merkezlerinde Türkçe öğrenen kursiyerlerin dil becerilerini geliştirmek ve Türk kültürünü daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığıyla 'Tarih, Kültür ve Medeniyet' temalı uluslararası yaz okulu düzenliyor. Bu yaz okulu, Balkanlardan gelen gençlerin Türkiyeyi daha iyi tanımasına ve tarihî, kültürel bağları güçlendirmesine yönelik önemli bir fırsat sunuyor.
Yunus Emre Enstitüsü tarafından yaz okulu programları başlıyorYunus Emre Enstitüsü tarafından ‘Cumhuriyet’in Kültürel Yüzü’ adlı uluslararası yaz okulu programı düzenleniyor. 14 gün sürecek olan bu programda ‘Litera-Türk’, ‘Kamera Arkası’, ‘Türk Sofrası’ ve ‘Türk Arkeolojisi’ temaları işlenecek. 18-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde gerçekleştirilecek bu programlar, Türkiye’nin 1923-2023 yılları arasında yaşadığı kültürel değişim ve dönüşümün uluslararası katılımcılara aktarılmasını hedefliyor.
Romanya’daki Türkiye yaz kampı sona erdiYunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe öğretimi ile ilgili projeleri ve Türkiye’yi tanıtma etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda Romanya’nın başkenti Bükreş’teki en ünlü müzelerden biri olan Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi ev sahipliğinde başlattığı yaz kampı sona erdi. Türkçe, seramik, dokuma, cam boyama, çömlek gibi atölyeleri içeren kamp altı hafta sürdü.
YEE Başkanı Prof. Dr. Aliy’den Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajıYunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, “Enstitü olarak dünya çapında yürüttüğümüz kamu diplomasisi ve kültürel diplomasi çalışmalarımızda, kültürel etkileşimin yanı sıra iletişim ve medya alanlarına yönelik projeleri de hayata geçiriyoruz. Ülkemizin uluslararası arenada sahip olduğu başarılarının, köklü ve zengin kültürel değerlerinin doğru ve güvenilir kaynaklar tarafından anlatılması büyük önem arz ediyor” dedi.
Yunus Emre Enstitüsü küresel faaliyetlerini sürdürüyorKatar’da faaliyetlerini yürüten Doha Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle Katar ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde üstlendiği rolden dolayı Katar’ın kültürel ilişkilerine katkıda bulunan kuruluşlar arasında yer aldı.
Kazak ressam Kemelbayeva: Türkiye’ye gitmeden Türkiye’yi resmetmeye başladımYunus Emre Enstitüsünün Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan temsilciliğinde Türkçe kurslarına başlayan ve Türkiye’nin kültürel unsurlarından etkilenerek Türkiye temalı resimler yapan Ressam Nazerke Kemelbayeva, “Türkiye Türkçesi öğrenirken bir yandan da Türkiye temalı resimler yapmaya başladım ve daha sonra ‘Kazakistanlıların Gözünden Türkiye’ sergisi fikri ortaya çıktı. Türkiye’ye gitmeden Türkiye’yi ve kültürel değerlerini resmetmeye başladım” dedi.
Fransız ve Türk öğrenciler İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfediyorParis Yunus Emre Enstitüsü ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan 'Yaşadığın Şehri Tanıyor Musun?' projesi kapsamında Fransa'dan gelen öğrenciler Süleymaniye Camii'ni ziyaret etti. Tematik gezilerin düzenlendiği projede Türk ve Fransız öğrencilerin İstanbul ve Paris'in kültürel zenginliklerini keşfetmeleri amaçlanıyor.
Fransız ve Türk öğrenciler İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfediyorParis Yunus Emre Enstitüsü ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan 'Yaşadığın Şehri Tanıyor Musun?' projesi kapsamında Fransa'dan gelen öğrenciler Süleymaniye Camii'ni ziyaret etti. Tematik gezilerin düzenlendiği projede Türk ve Fransız öğrencilerin İstanbul ve Paris'in kültürel zenginliklerini keşfetmeleri amaçlanıyor.
İstanbul ve Paris’te ‘Yaşadığın Şehri Tanıyor Musun’ projesi düzenleniyorParis Yunus Emre Enstitüsü ile İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) Fransa desteğiyle ‘Yaşadığın Şehri Tanıyor Musun?’ isimli proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Türk ve Fransız öğrencilerin İstanbul ve Paris’in kültürel zenginliklerini keşfetmeleri amaçlanıyor.
YEE Başkanı Aliy: Dünyaya anlatacak çok sayıda hikayemiz varYunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, "2009 yılında dünyada Türkiye'yi ve Türkiye'nin kültürel ögelerini tanıtmak amacıyla çıktığımız bu yolda dünyaya anlatacak çok sayıda hikayemiz var" dedi.
Londra Yunus Emre Enstitüsü'nden 'Gelecek Tahayyülleri' semineriLondra Yunus Emre Enstitüsü'nce, 20 Haziran'da 'Genç Akademisyen Seminer Serisi' kapsamında düzenlenen programda, Doç. Dr. Emrah Atasoy 'Gelecek Tahayyülleri: Türkiye'de ve Dünyada Ütopik ve Distopik Anlatılar' başlıklı konuşma gerçekleştirdi.
Yunus Emre Enstitüsü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.