Başkentte 'Adana kebabı yeme yarışması'Ankara'da Adana Gastronomi ve Kültür Günleri kapsamında '15 metrelik Adana Kebabı Yeme Yarışması' düzenlendi. Yarışmada birinci olan Barış Yalınkılınç, restoranda bir hafta boyunca ücretsiz yemek kazandı.
Uzmanından ‘Aşırı sağlıklı beslenme takıntısı kişileri yeme bozukluğuna sürüklüyor’ uyarısı Besinleri iyi ya da kötü olarak sınıflandırmanın kesinlikle çok yanlış olduğunu ve bu konuda Türkiye’de çok fazla bilgi kirliliği olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Baş, iyi- kötü besinleri aşırı dikkate alarak yemek yemenin ‘dengesiz beslenmeye’ yol açtığını söyledi. Asıl önemli olanın besinler arasındaki dengeyi kurabilmek olduğunun altını çizen Prof.Dr. Baş, “Örneğin aşırı sağlıklı beslenen bir kişide dengesiz beslenme ve yeme bozukluğu görülür” uyarısında bulundu.
Uzmanı uyardı: Aşırı üzüntü, duygusal yeme bozukluğu sebebiKaygı, stres, sevinç, üzüntü gibi duyguların çok yoğun hissedildiği durumlarla başa çıkabilmek için yemek yeme ihtiyacı olarak tanımlanan duygusal yeme bozukluğunun sağlık açısından önemli sorunlar oluşturabileceğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Bireyler öfkelendiklerinde ya da kendilerini baskı altında hissettiklerinde normalden daha fazla yiyecek tüketebilirler. Bu yiyecek tüketiminin yapıldığı yeme problemlerinden biri de duygusal yeme olarak tanımlanan, olumsuz duygulara karşı gelişen aşırı yeme eğilimini anlatan bir yeme bozukluğudur” dedi.
"Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir"Fiztoterapist Damla Arslan, “Günümüzde skolyoza neden olan faktörler kesin olarak bilinmemektedir. Skolyoz, bazı hormonal (leptin, melatonin) değişikliklere, vitamin ve mineral eksikliklerine, çeşitli bağ dokusu anomalilerine, anormal biyomekanik yüklenmelere ve genetik faktörlere bağlı olarak gelişebilir” dedi.