Yayman: Netflix'teki 'Famagusta' dizisinin yayınlanmasını asla tasvip etmiyoruz
Yayman: Netflix'teki 'Famagusta' dizisinin yayınlanmasını asla tasvip etmiyoruzTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Kıbrıs Barış Harekatı'na ilişkin Rum tarafının propagandasını yapan 'Famagusta' dizisiyle ilgili, "Netflix'teki bu dizinin yayınlanmasını asla tasvip etmiyoruz, onaylamıyoruz. Netflix, Türkiye'de en çok abonesi olan platformlardan biridir. Dünyada da ilk 10'dadır. Büyük bir pazar olarak görülen platformun; Türkiye'nin, milletimizin hassasiyetlerini dikkate alacağını ve bir çözüm üretileceği konusunda ümitvar tavrımızı devam ettiriyoruz" dedi.
4.09.2024Politika
Yayman: Türkiye'de oyun meselesi, milli güvenlik sorununa dönüşmüş durumda
Yayman: Türkiye'de oyun meselesi, milli güvenlik sorununa dönüşmüş durumdaTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, çocukların nitelikli zaman geçirmesi gerektiğini belirterek, "Muhakkak bu bilgisayarda geçirdikleri, oyunlarda geçirdikleri sürelerin kısıtlanması gerekiyor. Bu çok önemli, hayati bir konu; çünkü Türkiye'de bu oyun meselesi, bir milli güvenlik sorununa dönüşmüş durumda ve bu noktada bizim gençlerimizi korumamız lazım" dedi.
26.08.2024Politika
Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: Yapay zeka ile ilgili kanun çalışması gündeme gelecek
Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: Yapay zeka ile ilgili kanun çalışması gündeme gelecekTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, yeni yasama döneminde kurulması planlanan, 'Yapay Zeka Komisyonu'nun Dijital Mecralar Komisyonu ile birlikte çalışacağını ve konunun uzmanları dinlendikten sonra bir rapor hazırlanacağını belirterek, "Bu noktada, bir yasa çalışması ve yapay zeka ile ilgili kanun hazırlıklarının yapılması gündeme gelecek, değerlendireceğiz ve muhalefetle beraber bu konuyu ele alacağız" dedi.
24.08.2024Politika
Yayman: Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu günümüzün ihtiyaçlarına cevap veremiyor
Yayman: Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu günümüzün ihtiyaçlarına cevap veremiyorTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu tarihinin 1951 olduğunu düşündüğümüzde nasıl bir olguyla karşı karşıya olduğumuzu görürüz. İşte 2'nci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra ve Türkiye'de çok partili bir döneme geçildiğinde çıkan Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'muz günümüzün ihtiyaçlarına, şartlarına cevap vermez niteliktedir" dedi.
22.05.2024Politika