Edirne'de kavurucu sıcaklarda ayçiçeği ekili tarlalar kurudu, ürünlerin gelişimi durdu
Edirne'de kavurucu sıcaklarda ayçiçeği ekili tarlalar kurudu, ürünlerin gelişimi durduEdirne'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile süt olum devresindeki ayçiçeği ekili bazı tarlalar kurudu. Bu tarlalarda toprak çatlarken, ürünlerin gelişimi de durdu. Trakya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yalçın Kaya, "Artık bu ekim zamanının yavaş yavaş çok daha öne çekilmesinde fayda var. Bitkinin 3 tane temel öğesi var. Bunlardan en önemlilerinin başında süt olum devresi ki şu anda ayçiçeğinin olduğu dönem. Bu dönemde bitkiye aslında yağıştan ziyade serin hava gerekiyor, rüzgar gerekiyor. Çünkü süt olum devresinde olan aşırı sıcaklar, verimi yüzde 30-40'a varan şekilde etkiliyor" dedi.
11.07.2024Foto Galeri