Neşeli Günler’in turşu tartışması araştırıldı: Yüzde 75 sirkeli tercih ediyor Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden Neşeli Günler’e konu olan ve hafızalara kazınan ‘turşu limonlu mu olur, yoksa sirkeli mi’ tartışmasına yönelik araştırma yapıldı. Araştırma sonucuna göre, katılımcıların yüzde 75,9 gibi çok büyük bir çoğunluğu 'sirkeli' olanını tercih ederken yüzde 24,1 ise turşunun limonla yapılması gerektiğini ifade etti.
İzmir'de yıldırım düşen turşu fabrikasında yangınİzmir'de, depolama tankları ve trafonun olduğu bölüme yıldırım düşen turşu fabrikasında yangın çıktı. Alevler yarım saatte söndürülürken, fabrikada zarar oluştu.
2 bin nüfuslu mahalle 10 milyon dolarlık turşu ihraç ediyorBursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Gedelek Mahallesi, Türkiye'nin turşu ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. 2 bin nüfuslu mahallede, 50 imalathanede 2 bin kişiye istihdam sağlanırken, yılda 60 bin ton üründen üretilen turşuların büyük bir bölümü ise ihraç ediliyor. Coğrafi işarete sahip Gedelek turşusunun 10 milyon dolarlık ihracat hacmine sahip olduğunu söyleyen Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Hatırlı, “Turşuların 250 milyon liralık kısmı iç pazara veriliyor. 10 milyon dolarlık kısmında da ihracat gerçekleştiriliyor” dedi.