Vinç operatörünün öldüğü şantiyede inceleme; ray ve ağırlıklar uygun sabitlenmemiş
Vinç operatörünün öldüğü şantiyede inceleme; ray ve ağırlıklar uygun sabitlenmemişTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ekibi, kule vincin devrildiği, operatör Bülent Temli'nin (37) öldüğü toplu konut inşaatı şantiyesinde inceleme yaptı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Kerem Şahin, "Sahada, rayların yere bağlantısının yapılmadığı, ağırlıkların uygun sabitlenmediği gibi kurulumu doğrudan etkileyen ve kule vincin devrilmesine zemin hazırlayan hatalarla karşılaşılmıştır" dedi. Şahin, benzer kazaların önüne geçilmesi için denetimlerin kamu kurum, kuruluşları ve meslek odaları tarafından düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
8.11.2024Video
Vinç operatörünün öldüğü şantiyede inceleme; ray ve ağırlıklar uygun sabitlenmemiş
Vinç operatörünün öldüğü şantiyede inceleme; ray ve ağırlıklar uygun sabitlenmemişTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ekibi, kule vincin devrildiği, operatör Bülent Temli'nin (37) öldüğü toplu konut inşaatı şantiyesinde inceleme yaptı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Kerem Şahin, "Sahada, rayların yere bağlantısının yapılmadığı, ağırlıkların uygun sabitlenmediği gibi kurulumu doğrudan etkileyen ve kule vincin devrilmesine zemin hazırlayan hatalarla karşılaşılmıştır" dedi. Şahin, benzer kazaların önüne geçilmesi için denetimlerin kamu kurum, kuruluşları ve meslek odaları tarafından düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
8.11.2024Foto Galeri
Mardin’de 32 ağır hasarlı bina tespit edildi
Mardin’de 32 ağır hasarlı bina tespit edildiMardin’de, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin İl Koordinasyon Kurulu ekiplerince yapılan hasar tespit çalışmalarında incelenen 1000 binadan 32’sinin ağır hasarlı olduğu belirlendi.
6.03.2023Gündem
'Kurban etini oda sıcaklığına gelmeden dolaba koymayın'
'Kurban etini oda sıcaklığına gelmeden dolaba koymayın'Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, kurban etlerinin oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına konulması gerektiğini belirterek, "Eğer sıcakken konulursa yeşillenme olur. Et çürümeye başlar. Mikrobiyolojik olarak üreme olur. Gıda zehirlenmesine yol açar" dedi.
7.07.2022Video