Prof. Dr. Kaya: Ramazan ayı sonrası yoğun yemek tüketimi yapmayınSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, ramazan ayında aç kalan vücuda, bayram sabahı ile birlikte yoğun olarak yemek tüketimi yapılmaması gerektiğini belirterek, “Ramazanda gün boyu aç kalan vücudumuz kendini adaptasyon sürecine sokacak. Bu demek oluyor ki normal yemek düzenine geçiyoruz” dedi.
Uzmanı uyardı: Bilinçli meyve tüketimi ile kolesterolü dengede tutmak mümkünMeyvelerin, yüksek miktarda posa (lif) içermesi sebebiyle bağırsakların düzenli çalışmasında ve kolesterol seviyesinin kontrolünde büyük rol oynadığını belirten Diyetisyen Sena Genç, “Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt, armut, kivi gibi bütün kış meyveleri vitamin yönünden zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan ve antienflamatuar özelliklerinden dolayı enfeksiyonlara karşı da vücudun direncini artırır. Kolesterolü dengeler, kalbi korur ve cildi güzelleştirir. Lif oranları yüksek olduğu için bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar” dedi.