Uzman açıkladı: Ekşi mayalı ekmek ve tarhana sağlık açısından çok değerli
Uzman açıkladı: Ekşi mayalı ekmek ve tarhana sağlık açısından çok değerliModern beslenmede işlenmiş gıdaların yaygınlaşmasıyla birlikte geleneksel fermantasyon yöntemlerine dayanan ekmek ve tarhana gibi ürünlerin sağlık açısından öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özbek, “Fermente yiyecekler hem lezzet hem de sağlık açısından eşsiz birer seçenek. Fermente yiyeceklerin probiyotikler açısından zengin olduğu da bilinen bir gerçek. Ekşi mayalı ekmek ve tarhana gibi fermantasyonla elde edilen ürünler, pişirme süreci sırasında probiyotik bakterileri kaybetseler bile, fermantasyon sırasında oluşan biyolojik bileşikler sayesinde sağlık açısından çok değerli hale gelir” dedi.
Anneden MIT'te doktora yapan kızına, 'tarhana bursu'
Anneden MIT'te doktora yapan kızına, 'tarhana bursu'Antalya'da Nilüfer Leylek (48), ABD'nin saygın üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) kanser üzerine tam burslu doktora yapan kızı Özen Leylek'e (28), her ay sattığı tarhanadan elde ettiği paranın tamamını harçlık olarak gönderiyor. Özen Leylek, “Annemin desteğine hiçbir zaman 'az' demedim. Desteği benim için çok önemli" dedi.
22.07.2022Gündem