Sigara

Sigara

Son dakika sigara haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sigara gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sigara haber sayfamızda...

Sigara

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.716 sigara haberi bulunmuştur.
İzmir'de 6,5 milyon TL değerinde kaçak ürün ele geçirildi
İzmir'de 6,5 milyon TL değerinde kaçak ürün ele geçirildiİzmir'de polis ekipleri tarafından son 1 haftada yapılan 20 ayrı kaçakçılık operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 6,5 milyon lira olan çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.
15.04.2025Gündem
Kapıkule'deki TIR'da 463 kilo kimyasal madde ele geçirildi
Kapıkule'deki TIR'da 463 kilo kimyasal madde ele geçirildiEdirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan TIR'da 463 kilo kimyasal madde ile 46 bin 761 elektronik sigara ele geçirildi.
15.04.2025Gündem
Jandarmadan kaçak sigara ve silah operasyonu; 3 gözaltı
Jandarmadan kaçak sigara ve silah operasyonu; 3 gözaltıBolu'da jandarma ekiplerinin düzenlediği 2 ayrı operasyonda çok sayıda kaçak sigara ve silah ele geçirildi. 3 şüpheli gözaltına alındı.
15.04.2025Gündem
Bakan Memişoğlu, 6 bileşenli karma aşı uygulamasını başlattı
Bakan Memişoğlu, 6 bileşenli karma aşı uygulamasını başlattıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, difteri, asellüler boğmaca, tetanos, inaktif polio (çocuk felci), hemofilus influenza tip B olmak üzere 5 bileşenli karma aşı ile hepatit B aşısını bir araya getiren '6 bileşenli karma aşı' uygulamasını başlattı. Bakan Memişoğlu, "Vatandaşlarımıza, insanlarımıza, çocuklarımıza, özellikle bebeklerimize aşılarını zamanında yapmasını ve aşı programlarına uyumunu istiyoruz" dedi.
14.04.2025Sağlık-Yaşam
‘Huzursuz bacak sendromu, Parkinson belirtisi olabilir’
‘Huzursuz bacak sendromu, Parkinson belirtisi olabilir’Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Aylin Yaman, toplumda yaygın görülen huzursuz bacak sendromunun, Parkinson hastalığının erken dönemde ortaya çıkan prodromal (öncül) belirtilerinden olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Yaman, özellikle gece saatlerinde kendini gösteren bacaklarda istemsiz hareket ettirme isteği, ağrı, yanma ve iğnelenme gibi şikayetlerin hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.
13.04.2025Video
‘Huzursuz bacak sendromu, Parkinson belirtisi olabilir’
‘Huzursuz bacak sendromu, Parkinson belirtisi olabilir’Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Aylin Yaman, toplumda yaygın görülen huzursuz bacak sendromunun, Parkinson hastalığının erken dönemde ortaya çıkan prodromal (öncül) belirtilerinden olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Yaman, özellikle gece saatlerinde kendini gösteren bacaklarda istemsiz hareket ettirme isteği, ağrı, yanma ve iğnelenme gibi şikayetlerin hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.
13.04.2025Sağlık-Yaşam
‘Değişen çevresel koşullar alerjik hastalıkları etkiliyor’
‘Değişen çevresel koşullar alerjik hastalıkları etkiliyor’Son 50 yılda alerjik hastalıkların görülme sıklığında belirgin bir artış olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Samet Özer, “Bu artışın ardında hem genetik yatkınlık hem de değişen çevresel koşullar etkili oluyor” dedi.
12.04.2025Sağlık-Yaşam
Bilim insanları, beslenme alışkanlıklarının akciğer kanseriyle bağlantılı olabileceğini keşfetti
Bilim insanları, beslenme alışkanlıklarının akciğer kanseriyle bağlantılı olabileceğini keşfettiFlorida ve Kentucky Üniversiteleri'nden bilim insanları, akciğer kanseriyle beslenme arasında bir bağlantı keşfetti.
11.04.2025Dünya
Bakan Memişoğlu: Biz sağlıkçılar insanlığa adanmış insanlarız
Bakan Memişoğlu: Biz sağlıkçılar insanlığa adanmış insanlarızSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Bolu Kartalkaya'daki otel yangınında hayatını kaybeden tıp fakültesi son sınıf öğrencisi intörn doktor Yiğit Gençbay'ın adıyla açılan Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi'nin (SHM) açılış töreninde, "Yiğit, isminden de anlaşılabileceği gibi büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Biz sağlıkçılar kendinden çok başkasına hizmet eden, insanlığa adanmış insanlarız" dedi.
10.04.2025Sağlık-Yaşam
Kağıthane’de komşuların sigara izmariti kavgası: Taşlarla saldırıp polisin yanında birbirlerine girdiler
Kağıthane’de komşuların sigara izmariti kavgası: Taşlarla saldırıp polisin yanında birbirlerine girdilerKağıthane’de 3 kişi apartmanın giriş katında oturan komşusunun evine taşlarla saldırdı. Cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıyan kavgada saldırıya uğrayan kişi, polis çağırınca taraflar tekme tokat birbirine girdi. Polis kavgaya karışan tarafları gözaltına aldı. Evine taşla saldıranlardan şikayetçi olan Sinan Alhan, "Öncesinde bir iki kez daha tartışmıştık. Sonunda dün geldiler kapımıza dayandılar, ben misafirlerimi içeriye alırken cam kapı ve pencereleri taşladılar." dedi. Birbirlerinden şikayetçi olan tarafların emniyetten serbest kaldığı öğrenildi.
9.04.2025Gündem
AK Parti'li Durgut: Tütün endüstrisi gençleri hedef alıyor
AK Parti'li Durgut: Tütün endüstrisi gençleri hedef alıyorAK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, dijital platformlarda tütün endüstrisinin görünürlüğü ve genç izleyicilere yönelik dolaylı reklam stratejilerine dikkat çekerek, "Bu görünürlük yalnızca halk sağlığını değil, yasaları da ihlal ediyor" dedi.
8.04.2025Politika
Kağıthane’de komşularının evine taşlarla saldırdılar; polisin yanında da birbirlerine girdiler
Kağıthane’de komşularının evine taşlarla saldırdılar; polisin yanında da birbirlerine girdilerKağıthane’de 3 kişi apartmanın giriş katında oturan komşusunun evine taşlarla saldırdı. Cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıyan kavgada saldırıya uğrayan kişi, polis çağırınca taraflar tekme tokat birbirine girdi. Polis kavgaya karışan tarafları gözaltına aldı. Evine taşla saldıranlardan şikayetçi olan Sinan Alhan, "Öncesinde bir iki kez daha tartışmıştık. Sonunda dün geldiler kapımıza dayandılar, ben misafirlerimi içeriye alırken cam kapı ve pencereleri taşladılar." dedi.
8.04.2025Gündem
Elle muayenede memesinde kitle olduğunu öğrendi; tedaviyle kanseri yendi
Elle muayenede memesinde kitle olduğunu öğrendi; tedaviyle kanseri yendiElle yaptığı meme muayenesi sonucunda göğsünde bir kitle olduğunu anlayan 34 yaşındaki Cansu Taşkın, lokal ileri evre meme kanseri teşhisi aldı. Önce 16 kür kemoterapi ardından 25 seans ışın tedavisi alan Taşkın, sağlığına kavuştu. Kitleyi ilk gördüğünde yağ bezesi olduğunu düşünen ve muayeneyi 3-4 ay erteleyen Taşkın, "Kadınlara, özellikle gençlere sesleniyorum. Kendinizi mutlaka düzenli olarak muayene edin, hiçbir durumu görmezden gelmeyin” dedi. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Sakin ise “Kadınların tarama programlarına düzenli bir şekilde katılmaları gerekiyor. 17 yaşında bile meme kanserine yakalanan hastam var. Geç kalınan her gün riski artırır” uyarısında bulundu.
Çocuklara istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı
Çocuklara istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandıTekirdağ'ın Şarköy ilçesinde evine çağırdığı 4 erkek çocuğu cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Kemalettin Kaya (56), tutuklandı.
6.04.2025Gündem
‘Kalp krizinde ilk 5 dakika hayat kurtarıyor’
‘Kalp krizinde ilk 5 dakika hayat kurtarıyor’KARDİYOLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, kalp krizinin çoğu kez göz ardı edilen sinyaller verdiğini belirterek risk faktörlerinin ve zamanında müdahalenin yaşamsal önemini vurguladı. Okuyan, “Kalp krizleri genellikle aniden ortaya çıkar gibi düşünülse de, aslında pek çok vakada öncesinde uyarıcı belirtiler görülebilir. Kalbin durması durumunda, ilk müdahale olarak hemen kalp masajına başlanmalı ve mümkünse elektriksel şoklama (defibrilasyon) uygulanmalıdır” dedi.
‘Yüksek sese maruz kalmak işitme kaybının en temel nedeni’
‘Yüksek sese maruz kalmak işitme kaybının en temel nedeni’İşitme kaybının birçok nedeni olabileceğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Benzer, “Yüksek sese maruz kalmak en temel nedenidir. İşitme kaybınız varsa konuşmaları anlamakta, takip etmekte veya katılmakta zorluk çekebilirsiniz. Telefon görüşmelerini duymakta, çevrimiçi toplantılara katılmakta veya televizyon izlerken diyalogları takip etmekte zorlanabilirsiniz. İşitme cihazları gibi cihazlar işitme kaybını azaltabilir” dedi.
Yurt dışında kalp krizi geçirdi; 6 gün sonra Türkiye'de tedavi oldu
Yurt dışında kalp krizi geçirdi; 6 gün sonra Türkiye'de tedavi olduİstanbul'dan Valencia'ya iş toplantısı için giden ve orada kalp krizi geçiren Erhan Say, damarının yüzde 98 oranında tıkalı olmasına rağmen Türkiye'de tedavi olmak istedi. İstanbul'da özel bir hastanede gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Kalp krizi geçirdikten 6 gün sonra ülkesine dönerek tedavi olan Erhan Say, "En ufak bir belirtisi yoktu. Havalimanında kapıya yürürken göğsümde bir ağrı hissettim. Açıkçası kendi kendime de bu kadar yorulmuyor olmam lazım benim diye içimden geçirdim. Damarın yüzde 98'inin tıkalı olduğunu hocamız tespit etti. Sonrasında stent uygulaması yapıldı. Bu sabah bana eve git deseydi koşarak herhalde eve giderdim. Hiçbir şikayetim yok" dedi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, "Aslında yurt dışına gittiği zaman krizin başlangıç erken evreleri önce gözleniyor. Orada bir takım sıkıntılar geçiriyor ama bunu önemsemiyor. Şikayetleri arttıktan sonra hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Buna rağmen hasta Türkiye'ye gitmek için ısrar ediyor ve aslında normal şartlarda böyle bir durumda hastayı hiçbir merkez bırakmaz. Hastanede bir tedavi ret formu imzalatarak ve risklerini de anlatarak hastayı bırakıyorlar. Ana damarın başından yüzde 98 tıkalı olduğunu fark ettik ve oraya bir stent uygulamasıyla krizi tamamen sonlandırdık. Ama bu hastadaki özellik şu, krizin başlamasıyla finale giden süreç oldukça uzun ve maceralı ve enteresan. Şu anda hiçbir riski kalmadı" dedi.
Yurt dışında kalp krizi geçirdi; 6 gün sonra Türkiye'de tedavi oldu
Yurt dışında kalp krizi geçirdi; 6 gün sonra Türkiye'de tedavi olduİstanbul'dan Valencia'ya iş toplantısı için giden ve orada kalp krizi geçiren Erhan Say, damarının yüzde 98 oranında tıkalı olmasına rağmen Türkiye'de tedavi olmak istedi. İstanbul'da özel bir hastanede gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Kalp krizi geçirdikten 6 gün sonra ülkesine dönerek tedavi olan Erhan Say, "En ufak bir belirtisi yoktu. Havalimanında kapıya yürürken göğsümde bir ağrı hissettim. Açıkçası kendi kendime de bu kadar yorulmuyor olmam lazım benim diye içimden geçirdim. Damarın yüzde 98'inin tıkalı olduğunu hocamız tespit etti. Sonrasında stent uygulaması yapıldı. Bu sabah bana eve git deseydi koşarak herhalde eve giderdim. Hiçbir şikayetim yok" dedi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, "Aslında yurt dışına gittiği zaman krizin başlangıç erken evreleri önce gözleniyor. Orada bir takım sıkıntılar geçiriyor ama bunu önemsemiyor. Şikayetleri arttıktan sonra hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Buna rağmen hasta Türkiye'ye gitmek için ısrar ediyor ve aslında normal şartlarda böyle bir durumda hastayı hiçbir merkez bırakmaz. Hastanede bir tedavi ret formu imzalatarak ve risklerini de anlatarak hastayı bırakıyorlar. Ana damarın başından yüzde 98 tıkalı olduğunu fark ettik ve oraya bir stent uygulamasıyla krizi tamamen sonlandırdık. Ama bu hastadaki özellik şu, krizin başlamasıyla finale giden süreç oldukça uzun ve maceralı ve enteresan. Şu anda hiçbir riski kalmadı" dedi.
3.04.2025Video
Şekerden parmağı kesilen Türkmenoğlu; ‘Biraz daha geç kalsaydım ayağımı kaybedecektim’
Şekerden parmağı kesilen Türkmenoğlu; ‘Biraz daha geç kalsaydım ayağımı kaybedecektim’Diyabet hastası Recep Türkmenoğlu’nun (65), ayak parmağında damar tıkanıklığı ve morluk oluştu. Parmağında başlayan morluk her geçen gün ilerledi. Gittiği sağlık kuruluşlarında sadece hap verip evine gönderdiklerini ve ayağını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Türkmenoğlu, uygulanan multidisipliner tedaviyle sağlığına kavuştu. Türkmenoğlu, “Şeker parmağımı etkiledi. Parmağımda başlayan morluk her geçen gün ilerledi. Son çare olarak bu merkeze başvurdum. Biraz daha geç kalsaydım ayağımı kaybedecektim. Parmağımı kestiler ama şu an iyiyim. Tedavimi en iyi şekilde yaptılar, her adımda yanımda oldular” dedi.�
'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'
'Bahar alerjisi uykusuzluğa neden olabilir'Bahar alerjisinin temel nedeninin polenler olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik bünyeli kişi polen ve polen ortamıyla ne kadar içli dışlı olursa, o oranda bahar alerjisi belirtileri olacaktır. Bahar alerjisi ayrıca kronik yorgunluk yaparak okul ve iş başarısını etkiler. Bu kişilerin burunları genellikle tıkalı olduğu için uyku kaliteleri de bozulur. İyi bir uyku alamayan kişiler ise gün boyu kendilerini yorgun ve halsiz hisseder” dedi.
‘Kanserden korunmanın yolu düzenli taramadan geçiyor’
‘Kanserden korunmanın yolu düzenli taramadan geçiyor’Kanserin erken teşhiste hayat kurtardığını ve gelişen tıbbi yöntemlerle erken evrede tespit edilip tedavi edilebildiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Fatih Ölmez, “Kanserden korunmanın yolu düzenli taramadan geçiyor. Bu testler sayesinde hastalık belirti vermeden teşhis edilebilir” dedi.
'Akciğer sönmesi gençleri tehdit ediyor'
'Akciğer sönmesi gençleri tehdit ediyor'Halk arasında 'akciğer sönmesi' olarak bilinen pnömotoraks, özellikle genç bireylerde, sigara kullananlarda ve uzun boylu, zayıf yapılı erkeklerde sıkça görülüyor. Akciğerin dış zarının yırtılmasıyla meydana gelen bu durum, nefes darlığı ve şiddetli göğüs ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Son yıllarda kadınlarda da pnömotoraks vakalarının arttığını belirten Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Kemal Karapınar, özellikle sigara ve elektronik sigara kullanımının bu riski daha da tetiklediğine dikkat çekti. Doç. Dr. Karapınar, pnömotoraksın nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.
29.03.2025Sağlık-Yaşam
Bakan Memişoğlu: Ülkemizde 4 kişiden 1'i aşırı kilolu
Bakan Memişoğlu: Ülkemizde 4 kişiden 1'i aşırı kiloluSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Eskiden beslenme alışkanlıklarımız enerji ağırlıklıydı şimdi ise maalesef kilolu bir toplum olduk, ülkemizde 4 kişiden 1 tanesi aşırı kilolu. Spor önemlidir, spor her gün yapılmalıdır. Sizlerden isteğimiz sigara, alkol, internet gibi bağımlılıklarından uzak durun, hastalanmadan sağlığınızı korumanız gerekiyor" dedi.
27.03.2025Politika
Muğla'da bayramda 22 bin 799 kolluk personeli görev yapacak
Muğla'da bayramda 22 bin 799 kolluk personeli görev yapacakBodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaca ünlü turistlik ilçelere sahip Muğla'da, Ramazan Bayramı tatili için 22 bin 799 kolluk personeli görevlendirildiği duyuruldu.
27.03.2025Gündem
Akciğer kanserine yakalanan baba-kız hastalığı birlikte yendi
Akciğer kanserine yakalanan baba-kız hastalığı birlikte yendiİZMİR'de, geçirdiği operasyonun ardından akciğer kanserini yenip sağlığına kavuşan Mehmet Atsız'ın (76) kızı Ebru Atsız (50) da aynı hastalığa yakalandı. Atsız’ın, kendi doktoru olan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Figen Türk’e emanet ettiği kızı Ebru Atsız sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Türk, "'Akciğere bıçak değmez' inanışının aksine uygun hastalarda mümkün mertebe en kısa sürede ilgili hekime ulaşarak tedavi edilmesini öneriyoruz" dedi.
27.03.2025Video

Benzer Haber Etiketleri

SağlıkizmirBakan Memişoğluparkinsonhuzursuz bacak

Sigara ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.