Sempozyum

Sempozyum

Son dakika sempozyum haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sempozyum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sempozyum haber sayfamızda...

Sempozyum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 464 sempozyum haberi bulunmuştur.
Bakan Ersoy: 8 bin eseri ülkemize, yani ait olduğu topraklara getirdik
Bakan Ersoy: 8 bin eseri ülkemize, yani ait olduğu topraklara getirdikKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Dünyanın herhangi bir yerinde eğer Türkiye'ye ait bir eser sahibiyseniz artık biliyorlar ki; 'Türkiye bunu gelip sizden alacak' Bu kararlı takibimiz neticesinde eser sahipleri de artık; bize ait olanı iade etmeye başladılar. Göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 8 bin eseri ülkemize, yani ait olduğu topraklara getirdik" dedi.
8.11.2024Politika
Prof. Dr. Özgen: Selimiye, dünya kültürü ve mimarlığı açısından eşsiz yere sahip
Prof. Dr. Özgen: Selimiye, dünya kültürü ve mimarlığı açısından eşsiz yere sahipEdirne'de düzenlenen 'Edirne'de Osmanlı Kimliği ve Selimiye' sempozyumunda konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camisi'nin Osmanlı sanatının en nadide örneklerinden birisi olduğunu belirterek, "Mimar Sinan'ın bu şaheseri şüphesiz ki Osmanlı sanatının en nadide örneklerinden birisidir. Öte yandan UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Selimiye'nin sadece Türkler için değil dünya kültürü ve mimarlığı açısından eşsiz yeri de hepimizin malumudur" dedi.
6.11.2024Gündem
Depreme sempozyumda yakalandılar
Depreme sempozyumda yakalandılarMalatya’nın Kale ilçesinde dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde sarsıntının hissedildiği Tunceli’de, sempozyumda olanların yaşadığı panik güvenlik kamerasına yansıdı.
17.10.2024Video
Depreme sempozyumda yakalandılar
Depreme sempozyumda yakalandılarMalatya’nın Kale ilçesinde dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde sarsıntının hissedildiği Tunceli’de, sempozyumda olanların yaşadığı panik güvenlik kamerasına yansıdı.
17.10.2024Gündem
Ankara’da ‘Sağlık Hukuku Sempozyumu’ düzenlendi
Ankara’da ‘Sağlık Hukuku Sempozyumu’ düzenlendiSağlık-Sen, Ankara Üniversitesi ve Ankara 2 No’lu Barosu iş birliğiyle sağlık hukukun temel ilkeleri, sağlık meslek mensuplarının hakları, hasta mahremiyeti ve hukuki düzenlemelere ilişkin konuların ele alındığı ‘Sağlık Hukuku Sempozyumu’ düzenlendi.
Bakan Yardımcısı Yelkenci: 4+4+4 sisteminin son 4 yılını yeniden ele almamız gerek
Bakan Yardımcısı Yelkenci: 4+4+4 sisteminin son 4 yılını yeniden ele almamız gerekMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, ''Kademeler arası geçiş; gerek ortaokuldan liseye, gerek liseden yükseköğretime geçişte öğrenciyi bütün boyutlarıyla ele alacak bir sistemi geliştirmek kaçınılmaz. Doğrudan ilişkili olan bir başka husus da 4+4+4 sisteminin son 4 yılı. Bu son 4 yılı da yeniden ele almamız gerektiği şüphesiz aşikardır" dedi.
4.10.2024Eğitim
ÖSYM Başkanı Ersoy: Ölçme ve değerlendirmeye güncel bakış sunulmasını hedefliyoruz
ÖSYM Başkanı Ersoy: Ölçme ve değerlendirmeye güncel bakış sunulmasını hedefliyoruzÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu ile ölçme ve değerlendirme alanına güncel bir bakış sunulmasını hedeflediklerini açıkladı.
3.10.2024Eğitim
Adli tıpta 1 yılda 29 bin otopsi, 150 bin DNA incelemesi
Adli tıpta 1 yılda 29 bin otopsi, 150 bin DNA incelemesiAdalet Bakanlığı'na bağlı Adli Tıp Kurumu'nun Başkanı Dr. Hızır Aslıyüksek, 2023 yılında yaklaşık 29 bin otopsi, 25 bin ölü muayenesi, 435 bin adli muayene ve 150 bin DNA incelemesi olmak üzere toplam 785 bin adli dosyayı inceleyerek, mütalaa ve raporlar düzenlediklerini, 2023 yılında kuruma gelen bilirkişilik taleplerinin tamamının 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak adli mercilere gönderildiğini açıkladı.
26.09.2024Gündem
Ankara'da 45 bilim insanın katıldığı 'Genetik Festivali' düzenlendi; heyet, ilk önce Anıtkabir'i ziyaret etti
Ankara'da 45 bilim insanın katıldığı 'Genetik Festivali' düzenlendi; heyet, ilk önce Anıtkabir'i ziyaret ettiAnkara’da Türk bilim insanlarının yanı sıra 10 ülkeden 45 bilim insanın katıldığı ‘Genetik Festivali’ düzenlendi. Festivale katılan bilim insanlarından oluşan heyet ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret etti.
21.09.2024Gündem
Bakan Işıkhan'ın Paris temasları
Bakan Işıkhan'ın Paris temaslarıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Paris’teki temasları kapsamında ilk olarak OECD Genel Merkezi’nde, OECD Genel Sekreteri Sayın Mathias Cormann ile bir araya geldi.
20.09.2024Dünya
AİHM Yargıcı Yüksel: Türkiye aleyhine AİHM'de 24 bin dava dosyası var
AİHM Yargıcı Yüksel: Türkiye aleyhine AİHM'de 24 bin dava dosyası varAvrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıcı Saadet Yüksel, "Güncel olarak; Türkiye aleyhine AİHM'de 24 bin dava dosyası var. Mahkeme önünde bekleyen tüm dosyaların yüzde 37'sini bu davalar oluşturuyor" dedi.
12.09.2024Gündem
MEB'den 'Öğretmenler Günü' genelgesi
MEB'den 'Öğretmenler Günü' genelgesiMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün çeşitli etkinliklerle kutlanmasını öngören genelge yayımladı.
26.08.2024Eğitim
İletişim Başkanı Altun: Kamu diplomasisi faaliyetlerimizi kurumsal hale getirdik
İletişim Başkanı Altun: Kamu diplomasisi faaliyetlerimizi kurumsal hale getirdikİletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye İletişim Modeli'nin kapsamlı stratejik vizyonu çerçevesinde kamu diplomasisi alanındaki faaliyetlerimizi sistemli ve kurumsal hale getirdik. Bunun için öncelikle Ulusal Kamu Diplomasi Strateji Belgemizi ve eylemlerimizi hazırladık" dedi.
24.07.2024Politika
Milli Eğitim Bakanı Tekin 8. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'na katıldı
Milli Eğitim Bakanı Tekin 8. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'na katıldı8. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye'deki yerleşik vesayetçi geleneğin ürettiği darbe ve darbe girişimlerinden bütünüyle farklı bir seyir içinde gelişen ve halkın topyekûn direnişi karşısında akim kalan 15 Temmuz kalkışması ile Filistin'de süregelen işgal, zulüm ve soykırım politikaları arasında gerek aktörlerin benzerliği bakımından gerekse uygulama ve hedeflerin ortaklığı açısından büyük bir benzerlik olduğuna inanıyorum" dedi.
12.07.2024Eğitim
Bakan Uraloğlu: Ülkemiz, siber güvenlik gelişmişlik endeksinde dünyada 10'uncu
Bakan Uraloğlu: Ülkemiz, siber güvenlik gelişmişlik endeksinde dünyada 10'uncuUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Uluslararası Telekomünikasyon Birliği verilerinde ülkemiz, küresel siber güvenlik gelişmişlik endeksine göre; Avrupa'da 6'ncı, dünyada da 10'uncu sıradadır. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından yapılan çalışmalarda, 17 milyon IP adresi bir radar mantığıyla sürekli taranmaktadır. Her gün yaklaşık 422 büyük saldırı ve 11 milyondan fazla zararlı erişim isteği engellenmektedir" dedi.
28.05.2024Gündem
“İyi çalışan bir rehberlik servisinin olduğu okulda davranış sorunları da azalıyor”
“İyi çalışan bir rehberlik servisinin olduğu okulda davranış sorunları da azalıyor”İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Zirvesi ‘Birlikte Güçlenmek’ teması ile gerçekleşti. Çok sayıda PDR uzmanının yer aldığı zirvede ‘Akran Zorbalığı’ ve ‘Dijital Çağda PDR Uygulaması’ başlıkları ele alındı. Rehber öğretmenlerin psikolojik sağlamlığı geliştirme noktasında çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Uzman Psikolojik Danışman Betül Coşkun, “İyi çalışan bir rehberlik servisinin olduğu okulda davranış sorunları da azalıyor, öğretmenler arasındaki iletişim problemleri de azalıyor. Ayrıca velilerle ilgili olan problemler de azalıyor. Rehber öğretmenlerin bu anlamda çok önemli bir ayak olduğunu düşünüyorum” dedi.
27.05.2024Eğitim
Profesyonel Futbolcu Sözleşmelerinde Güncel Uyuşmazlıklar Sempozyumu düzenlendi
Profesyonel Futbolcu Sözleşmelerinde Güncel Uyuşmazlıklar Sempozyumu düzenlendiTürkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu koordinatörlüğünce Riva'da Profesyonel Futbolcu Sözleşmelerinde Güncel Uyuşmazlıklar Sempozyumu düzenlendi.
24.05.2024Spor
Tasarruf genelgesinde makam aracı kısıtlaması
Tasarruf genelgesinde makam aracı kısıtlamasıTasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne göre; Taşıt Kanunu kapsamındaki hizmetlere ve koruma altına alınanlara tahsis edilenler dışında hiçbir makama taşıt tahsis edilmeyecek. Cumhurbaşkanlığı'na 10, bakanlar, genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları, valiler, rektörler ve diyanet işleri başkanına 1'er makam aracı tahsis edilecek. Bakanlıklarda hizmet taşıtlarından en fazla 3 adedi bakanlar tarafından belirlenecek esaslar çerçevesinde makam hizmetlerinde kullanılabilecek.
17.05.2024Gündem
“Ülkemizin ve dünyanın hemşirelik mesleğine çok ihtiyacı var”
“Ülkemizin ve dünyanın hemşirelik mesleğine çok ihtiyacı var”Medicana Sağlık Grubu ve Fenerbahçe Üniversitesi Hemşirelik Bölümü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla Hemşirelik Haftası Sempozyumu gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından hemşirelerin buluştuğu sempozyuma, Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Reha Özkaya, Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Kanca gibi isimler katıldı. Sempozyumda; Fenerbahçe Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Dikeç, Dr. Öğr. Üyesi Nermin Eroğlu ve Medicana Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Uzm. Ayça Öcal sunum yapan isimler arasındaydı. Sempozyuma akademisyenler, hemşireler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Bu yıl beşincisi düzenlenen sempozyumda maliyet etkili bakım ve hasta güvenliğinin maliyete etkisi konuları ele alındı.
30.07.2024Sağlık-Yaşam
"Hemşireler olmasa sağlık sistemimiz çöker"
"Hemşireler olmasa sağlık sistemimiz çöker"İstanbul Medipol Üniversitesi ve Medipol Sağlık Grubu, Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlediği sempozyumla sağlık profesyonellerini bir araya getirdi. Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, “Hastanedeki iletişimin en büyük aktörü hemşireler. Sağlık hizmeti mekanizmasının ana dinamosu olan hemşireler olmasa sağlık sistemimiz çöker” dedi.
17.05.2024Sağlık-Yaşam
TİM Başkanı Gültepe: Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulması çok önemli
TİM Başkanı Gültepe: Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulması çok önemli‘İş Dünyasında Dönüşümler’ başlığı ile İstanbul Kültür Üniversitesi Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 10'uncu kez düzenlenen Aile İşletmeleri Konferansı'nda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Aile işletmelerinin ülke ekonomisinde özel bir yeri var. Bu nedenle aile işletmeleri büyümeli. Aile işletmelerini ihracatın dinamosu olarak görüyoruz. Dolayısıyla her şeyden önce bu işletmelerin ömrünü uzatıp, devamlılığını sağlamalıyız. İşletmelerin devamlığı için aile içinde uyum ve koordinasyon sağlanmalı. Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulmasının son derece önemli olduğunun altını çiziyorum. Aile Konseyi’nde yeni nesilin eğitiminden, ailenin değerler bütünlüğünü korumasına kadar birçok konuda istişare mekanizması kurulması gerekiyor” dedi.
16.05.2024Video
TİM Başkanı Gültepe: Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulması çok önemli
TİM Başkanı Gültepe: Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulması çok önemli‘İş Dünyasında Dönüşümler’ başlığı ile İstanbul Kültür Üniversitesi Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 10'uncu kez düzenlenen Aile İşletmeleri Konferansı'nda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Aile işletmelerinin ülke ekonomisinde özel bir yeri var. Bu nedenle aile işletmeleri büyümeli. Aile işletmelerini ihracatın dinamosu olarak görüyoruz. Dolayısıyla her şeyden önce bu işletmelerin ömrünü uzatıp, devamlılığını sağlamalıyız. İşletmelerin devamlığı için aile içinde uyum ve koordinasyon sağlanmalı. Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulmasının son derece önemli olduğunun altını çiziyorum. Aile Konseyi’nde yeni nesilin eğitiminden, ailenin değerler bütünlüğünü korumasına kadar birçok konuda istişare mekanizması kurulması gerekiyor” dedi.
16.05.2024Ekonomi
“Kolon ve rektum kanseri gaitada gizli kan testi ile önceden tespit edilebiliyor”
“Kolon ve rektum kanseri gaitada gizli kan testi ile önceden tespit edilebiliyor”Kolon ve rektum (kalın bağırsağın son kısmı) kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ediz Altınlı, “Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre dünyada 1 milyon 900 bine yakın kolon ve rektum tümörü vakası tespit ediliyor. Bilinen yıllık vakanın 950 binini ise maalesef kaybediyoruz, bu çok yüksek bir oran. Sağlık Bakanlığı’nın çok güzel bir uygulaması var, gaitada gizli kan testi yapılıyor. Bu test ücretsiz olarak 2 yılda bir yapılıyor. Türkiye’de gaitada gizli kana bakan yaklaşık 683 tane merkez var. Gidelim bu testi yaptıralım, gerekirse kolonoskopi yaptıralım. Çok basit bir testle kolon tümörü varlığını öncesinden tespit ediyoruz” dedi.
13.05.2024Video
“Kolon ve rektum kanseri gaitada gizli kan testi ile önceden tespit edilebiliyor”
“Kolon ve rektum kanseri gaitada gizli kan testi ile önceden tespit edilebiliyor”Kolon ve rektum (kalın bağırsağın son kısmı) kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ediz Altınlı, “Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre dünyada 1 milyon 900 bine yakın kolon ve rektum tümörü vakası tespit ediliyor. Bilinen yıllık vakanın 950 binini ise maalesef kaybediyoruz, bu çok yüksek bir oran. Sağlık Bakanlığı’nın çok güzel bir uygulaması var, gaitada gizli kan testi yapılıyor. Bu test ücretsiz olarak 2 yılda bir yapılıyor. Türkiye’de gaitada gizli kana bakan yaklaşık 683 tane merkez var. Gidelim bu testi yaptıralım, gerekirse kolonoskopi yaptıralım. Çok basit bir testle kolon tümörü varlığını öncesinden tespit ediyoruz” dedi.
13.05.2024Sağlık-Yaşam
“Yeşil ekonomik dönüşümde kurumlar ve sektörler değişime uğramak zorunda”
“Yeşil ekonomik dönüşümde kurumlar ve sektörler değişime uğramak zorunda”İstanbul Kültür Üniversitesi’nin İşletme ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri iş birliği ile düzenlenen ‘Sürdürülebilirlik ve Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu’nda konuşan İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil, “Artık yeşil ekonomik dönüşüm günümüzün bir gerçeği. Bu anlamda kurumlar ve sektörler değişime uğramak zorunda. Sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik boyutunun yanında, çevresel ve sosyal fayda boyutunun da çok ciddi bir şekilde ele alınması gerektiği bir dönemdeyiz. Bu dönüşümü gerçekleştirebilecek kurumların başında da üniversiteler yer alıyor. Çünkü üniversitelerin elinde gençler olarak çok önemli bir kitle var. Hem çevreyi hem insanı hem de ekonomik büyümeyi harmanlayan yeşil ekonomik dönüşümde üniversitelerin rolü çok büyük” dedi.
10.05.2024Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

sağlıksempozyumdepremyakalandılarsistem

Sempozyum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.