Son dakika sanal gerçeklik haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sanal gerçeklik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sanal gerçeklik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 347 sanal gerceklik haberi bulunmuştur.
Ürettikleri oyunlar dünyaya satılıyorZonguldak’ta Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle hayata geçen Siber Vatan Programı kapsamında lise yıllarında başlayıp eğitim alan Bertan (22) ve İlkan Gökalp (22) isimli ikizler, ilkokul arkadaşları Görkem Güngör ile birlikte oyun geliştirme firması kurarak, küresel satış yapmaya başladı.
Yaklaşık 75 milyon TL değerindeki Sanal Gerçeklik Küresi, depo olarak kullanılıyorNazım Özgün ERBULAN/İZMİT, (Kocaeli), (DHA)- İZMİT'te 2019'da belediye tarafından açılan, ardından atıl halde kalan Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi, depo olarak kullanılmaya başlandı. Sayıştay Başkanlığı’nın 2023 denetim raporunda, "Maliyet bedeli 2023 yılı itibarıyla güncellendiğinde yaklaşık 75 milyon TL olan Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi'nin kullanım amacı dışında atıl tutulması ve depo olarak işletilmesi kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli olarak kullanılmadığı şeklinde değerlendirilmektedir" denildi.
İstanbul'da elektronik mağazalardan hırsızlık yapan yabancı uyruklu 2 şüpheli yakalandıİstanbul'daki alışveriş merkezlerinde bulunan elektronik mağazalardan drone, sanal gerçeklik gözlüğü, oyun konsolu gibi binlerce liralık hırsızlık yapan yabancı uyruklu iki hırsız polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin hırsızlık yaptıkları anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Sağlık Bakanı açılışını yaptı, doktorlara uzay üssü gibi eğitim merkeziSağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 65 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’ye kazandırılan ve dünyanın birçok ülkesinden binlerce hekimin eğitim aldığı 'İstanbul Medtronic İnovasyon Merkezi'nin ikinci faz açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Prof. Dr. Memişoğlu, "Böyle bir merkezin Türkiye’de olması çok büyük bir şans. Sadece Türkiye için değil, çevresindeki bütün bölgeler için. Yurt dışından da birçok sağlık profesyoneli, eğitilmek için buraya geliyor" dedi. Medtronic Türkiye, Rusya, Orta Doğu ve Orta Asya (TURMECA) Bölge Başkanı Ayhan Öztürk ise geliştirdikleri yeni teknoloji sayesinde artık ilaca rağmen iyileşmeyen yüksek tansiyon hastalarının girişimsel yöntemle tedavi edilebildiğini kaydederek, “Dünyadaki 6 eğitim merkezimizden en büyüğü İstanbul’da. Bu tedavi yöntemi burada verilen eğitimlerle Türkiye’de de uygulanmaya başlandı" dedi.
'Kodlamayla yetişen bir çocuk bütün mesleklerde etkin olacaktır'BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, 6. Dijital CEO ve Liderler Zirvesi Vizyon100 programında “Türk gençliği gerçekten bilinçli ve okuyarak geliyor. Buradan bütün ebeveynlere tavsiyem, lütfen çocuklarınızı anaokulundan itibaren kodlamaya gönderin. Üniversitede hangi bölümleri bitirirseniz bitirin, çocukluğundan beri kodlamayla yetişen bir çocuk bütün mesleklerde etkin olacaktır" dedi.
TEKNOFEST’e üçüncü gününde de yoğun ilgiAdana’da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), üçüncü gününde de yoğun ilgi gördü. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın standında askeri kar, deniz ve hava araçları sinevizyon ve modellerle ziyaretçilere tanıtıldı. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, ‘Milli Yetkinlik Hamlesi’ ile yerli ve milli platform ürünlerle gençleri tanıştırıp, yeni yetenekler keşfetmeyi amaçladıklarını söyledi.
Stevie MENA Ödülleri’nin 2025 başvuruları başladıBölgesel inovasyonu desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Stevie MENA Ödülleri’nin 2025 başvuruları için geri sayım başladı. Programın online başvuruları, 2 Ekim ve 6 Kasım’da olmak üzere iki aşamada yapılacak. Kazananlar 16 Ocak’ta açıklanırken, gala etkinliği 22 Şubat’ta Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilecek.
İmamoğlu: Marmara’da konuştuğumuz deprem Türkiye’nin depremidirİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Planlama Ajansı ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından’ programına katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, " Marmara Bölgesi yani bu coğrafya hala büyük bir tehdit altındadır. Bugün bu 25 yıllık süreçte çeyrek asırlık zaman diliminde neler öğrendik, neler biliyoruz, nasıl önümüze bakıyoruz, bu gözden geçirilecek. Marmara'da konuştuğumuz deprem Marmara'nın ya da İstanbul'un değil net olarak Türkiye'nin depremidir. Türkiye'nin her yerindeki acı bizim acımızdır ama bu deprem Türkiye'nin depremdir" dedi.
Prof. Dr. Dostoğlu: Mimarlık, yapay zekanın yerini alamayacağı mesleklerden biriDünyanın en eski mesleklerinden biri olan ve asırlarca usta çırak öğretisi içinde devam eden Mimarlık mesleği teknolojiyle birlikte yeni bir profil kazandı. Mimarlığın doğrudan insan yaşamına dokunan bir meslek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, “Yapay zekanın mimarlık mesleğinin yerini almasının çok düşük bir ihtimal olduğunu gösteren araştırmalar var. Aynı zamanda mimarların yerine geçemeyeceği mimarların işlerini kolaylaştırabileceği çalışmalar da var. Dolayısıyla canlılar var oldukça mimarlık var olacak” dedi.
"Dijital Oyun Tasarımı endüstrisinde yetenek kadar eğitim de önemli"We Are Social Ocak 2023 verilerine göre Türkiye, dünyada en çok video oyun oynayan beşinci ülke konumunda. Aynı rapora göre küresel düzeyde 16-64 yaş arası internet kullanıcılarının yüzde 81,9'u herhangi bir cihazda video oyun oynarken Türkiye'de bu oran yüzde 92.3'e yükseliyor. Türkiye'yi dijital oyun sektöründe oyun tüketicisi konumundan oyun tasarımcısı konumuna ulaştırmayı hedefleyen en önemli atılımlardan biri de son yıllarda akademik alanda yaşanıyor. Dijital alanda oyunların eğlencenin ötesinde eğitim, sağlık, iletişim için de önemli bir enstrüman olarak kullanılmasıyla birlikte, üniversitelerde de bu alana yönelik bölümlere ilgi artıyor.
“Sanal gerçek gözlükler bilinçsiz kullanıldığında göz hasarına neden oluyor”Günümüzde popüler hale gelen sanal gerçek gözlüklerinin yeni etkileşim ve eğlence alanında fazla kullanıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, “Sanal gerçek gözlükler bilinçsiz kullanıldığında göz hasarına neden oluyor . VR gözlükler uzun süre kullanıldığında gözlerde batma yanma ve göz çevresinde ağrıya neden olabilir. Özellikle göz kırpma sıklığının azalması, göz kuruluğunu artırabilir. Ayrıca VR gözlük kullanımı sırasında veya sonrasında geçici bulanık görme yaşanabilir” dedi.
Prof. Dr. Ela Tarakçı: Çocuklar uzman önerisi olmadan profesyonel spora yönlendirilmemeliÇocukların hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ela Tarakçı, "Uygun spora yönlendirilme yaşı aslında bizim için adölesan (ergenlik) yaşı, yani 12 yaşa doğru. Spora ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur diye düşünülüyor ama bu her çocuk için geçerli değil. Çocuğun sevdiği, ilgi duyduğu alanlar çok önemli. Ama onun yanı sıra vücudunun da fiziksel uygunluğunun da buna müsaade ediyor olması lazım." dedi.
Prof. Dr. Ela Tarakçıoğlu: Çocuklar uzman önerisi olmadan profesyonel spora yönlendirilmemeliÇocukların hobi ya da profesyonel olarak yapacağı egzersiz ya da spor dallarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ela Tarakçıoğlu, "Uygun spora yönlendirilme yaşı aslında bizim için adölesan (ergenlik) yaşı, yani 12 yaşa doğru. Spora ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur diye düşünülüyor ama bu her çocuk için geçerli değil. Çocuğun sevdiği, ilgi duyduğu alanlar çok önemli. Ama onun yanı sıra vücudunun da fiziksel uygunluğunun da buna müsaade ediyor olması lazım." dedi.
MediaMarkt Tech Arena deneyimini sanal ortama taşıyorMediaMarkt, geçen yıl hizmete açtığı Tech Arena Marmara Park AVM mağazasında sunduğu deneyimleri Metaverse’ün sanal gerçeklik dünyasına taşıyor. Dijital İkiz Projesi, tüketicilerin Tech Arena mağazasında Web 3.0 deneyimiyle sanal gezinti yaparak alışveriş yapabilmesini sağlayacak.
En fazla bal üretimi Ordu, Adana, Muğla, Sivas, İzmir'deAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, 2023 yılında bal üretim miktarının 114 bin 886 ton olduğunu, en fazla kovana sahip illerin Muğla, Ordu, Adana, Mersin, İzmir; en fazla bal yapan illerin Ordu, Adana, Muğla, Sivas ve İzmir olduğunu söyledi.
Mobilite alanında en yenilikçi ürünler tanıtıldıMobiliteye yönelik yenilikçi çözümler geliştiren YTU Yıldız Teknopark, YTU Innovation Hub lansmanında birbirinden önemli projelerini tanıttı. Otonom araçlar, elektrikli taşımacılık, akıllı şehir sistemleri ve diğer yenilikçi projeler sergilendiği lansmanda konuşan YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, “Teknopark olarak farkımız, sahip olduğumuz girişim sermayesi yatırım ortaklığıyla girişimlerimize yatırım yapmak. Türkiye'nin ihtiyacına göre ürünleri ürettiğimiz gibi globale satılabilecek olan ürünleri de üretmeye çalışıyoruz” dedi.
Mobilite alanında en yenilikçi ürünler tanıtıldıMobiliteye yönelik yenilikçi çözümler geliştiren YTU Yıldız Teknopark, YTU Innovation Hub lansmanında birbirinden önemli projelerini tanıttı. Otonom araçlar, elektrikli taşımacılık, akıllı şehir sistemleri ve diğer yenilikçi projeler sergilendiği lansmanda konuşan YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, “Teknopark olarak farkımız, sahip olduğumuz girişim sermayesi yatırım ortaklığıyla girişimlerimize yatırım yapmak. Türkiye'nin ihtiyacına göre ürünleri ürettiğimiz gibi globale satılabilecek olan ürünleri de üretmeye çalışıyoruz” dedi.
“Mobilya alışverişindeki gelenekler teknoloji ile yıkılıyor”Mobilya sektöründe pandemiyle birlikte başlayan değişim, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla devam ediyor. Tüketiciler, artık mağaza içi alışveriş alışkanlıklarını terk ederek online kanallara yöneliyor. Bu durumun sektörde yeni bir döneme kapı araladığını aktaran yerli markalar ise e-ticaretin mağaza satışından daha önemli hale geleceğine işaret ediyor. E-ticaretin mobilya sektörüne etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, “Pandemi süreci tüketicilerdeki ‘mobilya görmeden alınmaz’ anlayışını yıktı ve online mobilya alışverişinin ivme kazanmasını sağladı. Bu değişimler, gelecekte e-ticaret etkisiyle mobilya sektörünün nasıl şekilleneceği konusunda ışık yaktı. Geleneksel mağaza deneyiminden dijital platformlara geçiş, teknolojinin alışveriş deneyimine etkisi, sürdürülebilirlik trendinin sektördeki yansıması ve daha birçok faktör, sektörün geleceğini şekillendirecek önemli unsurlar arasında bulunuyor. Yarının dünyasında yer almak isteyen mobilya markaları, bu dönüşümü iyi okumalı” dedi.
Bakan Uraloğlu: Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2002 yılından bu yana yürütülen hava ulaşım ve politika faaliyetleriyle 2002'de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34,5 milyon olan yolcu sayısını 2023 yılında 214 milyonun üstüne yükselttik" dedi.
Bakan Osman Aşkın Bak: Sporcuları çok iyi eğitmek için antrenörlere, teknolojiye ihtiyacımız varGençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte iki bakanlık arasında imzalanan “Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında düzenlenen BİGG Spor Ödülleri Yarışması'nın törenine katıldı.
Türk mühendislerden sporda sanal gerçeklik projesi DeveladDünya çapındaki uluslararası spor organizasyonlarında uzun zamandır FIFA dahil bir çok kuruluş ve yabancı yazılım şirketlerinin oluşturmaya çalıştığı sporda gerçeklik, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri, Türk yazılım mühendisleri tarafından başarılı bir şekilde hayata geçirildi.
Dijital çağın psikolojik sorunlarından korunmanın yollarıDijital çağın getirdiği yalnızlık duygusunun yeni psikolojik sorunları da beraberinde getirdiğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Gizem Konuş, “Dijital çağın getirdiği yeni sorunlarla baş etmenin birinci kuralı insan ilişkilerini ve günlük yaşam aktivitelerini kaybetmemek. İnsanların çekinmesi ve dikkatli olması gereken asıl nokta; yapay zekanın insanlaşması değil, insanların robotlaşması” dedi.
Humanis, üretim tesisini sanal gerçeklik filmiyle tanıtıyorİlaç sektöründe faaliyet gösteren Humanis, Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan üretim tesisinin bilimsel yaklaşımlarından klinik çalışmalarına, Ar-Ge süreçlerinden üretim aşamasına kadar tüm süreçlerini, sanal gerçeklik filmiyle Türkiye'deki doktorlara, eczacılara ve uluslararası iş ortaklarına tanıtıyor.
Sanal Gerçeklik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.