Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları
Uzmanından doğal ekmeğin raf ömrünü uzatacak ipuçları Yiyeceklerin raf ömürleri, paketlenmesi, saklama koşulları gibi etkenler bozulma sürecini etkiliyor. Özellikle her öğünün vazgeçilmezi olan ekmekler, çabuk bayatladığı için kolay gözden çıkarılan yiyecekler arasında yer alabiliyor. Ekmeklerin raf ömrünü etkileyen başlıca faktörler olduğunu söyleyen Toptan ekmek imalatı markası Chef Morkoç Gıda Kurucusu Ulaş Morkoç, “Ekmekler serin ve kuru yerlerde, hava almayan kaplarda saklanmalıdır. Bu şekilde saklanan ekmeklerin raf ömrü uzar” dedi.
1 milyon liralık çamaşır makinelerini depoya saklayan şoföre gözaltı
1 milyon liralık çamaşır makinelerini depoya saklayan şoföre gözaltıMersin'den Suriye'ye nakliyesini yaptığı, 1 milyon 118 bin liralık 180 çamaşır makinesini depoya saklayan TIR şoförü H.Ö., polis ekiplerince yakalandı.
8.12.2022Gündem
Diyetisyen Araz: Elma, domates ve muzu buzdolabında diğer meyvelerin yanına koymayın
Diyetisyen Araz: Elma, domates ve muzu buzdolabında diğer meyvelerin yanına koymayınYiyeceklerin buzdolabında saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Özlem Araz, “Elma, domates, muz gibi yüksek oranda etilen gazı üreten meyveleri, buzdolabında başka meyve ve sebzelerin (örneğin salatalık, üzüm, çilek ve havuç gibi) yanında bırakmayın. Aksi takdirde diğerlerinin daha çabuk olgunlaşıp bozulmasına sebep olurlar” uyarısında bulundu.
26.07.2022Sağlık-Yaşam