Doğuştan safra kanalları bulunmayan Aslan Zeyd, 3 aylıkken geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştuDenizli'de yaşayan Selime İldam (26) ve Ali İldam (27) çiftinin ikinci oğlu 6 aylık Aslan Zeyd İldam, doğuştan safra kanallarının bulunmaması nedeniyle 3 aylıkken geçirdiği operasyonun ardından İzmir'de sağlığına kavuştu. Oğlunu kaybetmekten çok korktuğunu dile getiren baba Ali İldam, "Bir ara ümidi kesmiştik. Elimiz ayağımız dolandı. Doktorlara canımızı emanet ettik. Çocuğumuz nereden nereye geldi. Gözleri bile sarıydı. Safra kesesindeki sorun burada tedavi edildi" dedi.�
Doğuştan safra kanalları bulunmayan Aslan Zeyd, 3 aylıkken geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştuDENİZLİ'de yaşayan Selime İldam (26) ve Ali İldam (27) çiftinin ikinci oğlu 6 aylık Aslan Zeyd İldam, doğuştan safra kanallarının bulunmaması nedeniyle 3 aylıkken geçirdiği operasyonun ardından İzmir'de sağlığına kavuştu. Oğlunu kaybetmekten çok korktuğunu dile getiren baba Ali İldam, "Bir ara ümidi kesmiştik. Elimiz ayağımız dolandı. Doktorlara canımızı emanet ettik. Çocuğumuz nereden nereye geldi. Gözleri bile sarıydı. Safra kesesindeki sorun burada tedavi edildi" dedi.
'Safra kesesi taşları zamanında tedavi edilmezse ciddi sorunlara neden olabilir'Toplumda yaklaşık yüzde 15 oranında görülen safra taşları özellikle 40 yaş üstü kadınları daha çok etkiliyor. Her safra kesesi taşı ameliyat gerektirmemekle birlikte ameliyatın geciktirilmesinin de ciddi komplikasyonlar yaratabileceğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Umman, “Asıl mesele, taşın belirti verip vermediği ve hastanın genel sağlık durumuna olan etkisidir. Özellikle belirli risk faktörlerine sahip kişilerde ameliyat erken planlanabilir. Hastalar doktora başvurmayı geciktirirse, safra kesesi tamamen iltihaplanabilir, safra yollarına düşen taşlar tıkanmaya yol açarak sarılık yapabilir veya pankreas iltihabı gibi çok ciddi sorunlara neden olabilir” diye konuştu. Doç. Dr. Umman, safra kesesi ameliyatlarıyla ilgili gelişmelerden de bahsetti.