Avcılar'da reçel yaparken evi yakıyorduAvcılar'da Müslüm Ayhan, arkadaşının bahçesinden topladığı vişnelerle reçel yapmak istedi. Ocakta unuttuğu tencere yangına neden oldu.
'Uygunsuz koşulda üretilen reçel ve marmelat tümöre neden olabilir'Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, uygunsuz koşullarda üretilen reçel ve marmelatlarda mikrobiyolojik ve HMF denilen hidroksimetil furfural sıkıntılarla karşılaşılabildiğine dikkati çekip, "Uzun süre ağzı açık bir şekilde belli sıcaklıkta kalan reçelde oluşan HMF dediğimiz bileşik, tümör dahi oluşturabiliyor. Ayrıca deride ve gözde birtakım yaralara neden olabiliyor" dedi.
'Uygunsuz koşulda üretilen reçel ve marmelat tümöre neden olabilir'Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, uygunsuz koşullarda üretilen reçel ve marmelatlarda mikrobiyolojik ve HMF denilen hidroksimetil furfural sıkıntılarla karşılaşılabildiğine dikkati çekip, "Uzun süre ağzı açık bir şekilde belli sıcaklıkta kalan reçelde oluşan HMF dediğimiz bileşik, tümör dahi oluşturabiliyor. Ayrıca deride ve gözde birtakım yaralara neden olabiliyor" dedi.
Türkiye’de en çok sevilen reçel çeşidi belli olduAraştırma şirketi Areda Survey’in bin 100 kişi ile gerçekleştirdiği reçel araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre Türkiye’de en çok vişne reçeli seviliyor. Vatandaşların yüzde 89’u reçelini kendi yapıyor ve yüzde 68,7’si de kışın tüketiyor.