Orta çağdan uzay çağına 'Pul biber'in hikayesiİtalya Büyükelçiliği ev sahipliğinde İtalya Mutfağı Haftası kapsamında , ‘Çok önemli Pul Biber’ (Very Important Peperoncino) adlı kitap, yazarı Francesco Maria Spano tarafından bugün İstanbul elçiliğinde tanıtıldı. Spano, kitabının ana konusu biber hakkında “Çocukluğuma dair hatırladığım en keskin kokunun tarladan uzay istasyonuna yolculuğuna şahit oluyoruz” dedi.
Pul biberde hileye sulu testGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, 1 kilogram üretmek için 10 kilograma yakın biber kullanılan pul biberde hileler yapıldığını söyledi. Manavoğlu, "Talaş ve kiremit tozları kullanılabiliyor. Tüketiciler aldıkları pul biberi suya dökerek test yapabilir" dedi.
Pul biberde hileye sulu testGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, 1 kilogram üretmek için 10 kilograma yakın biber kullanılan pul biberde hileler yapıldığını söyledi. Manavoğlu, "Talaş ve kiremit tozları kullanılabiliyor. Tüketiciler aldıkları pul biberi suya dökerek test yapabilir" dedi.