Son dakika pandemi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pandemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pandemi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.226 pandemi haberi bulunmuştur.
Bakan Yumaklı: Zirai don nedeniyle zarar gören ağaçlarda gelişigüzel budama yapılmamalıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Önümüzdeki yıl da bu ağaçların tekrar verime geçebilmesi için yapılması gereken şeyler var. Bu nedenle, bu süreçlerin kulaktan dolma bilgilerle değil; Bakanlığımızın, tarım il müdürlüklerinin belirttiği şekilde yapılmasını özellikle istirham ediyoruz. ‘Artık bundan bir şey olmaz’ deyip aslında yapılabilecek çok şey varken, bu ağaçların gelişigüzel budanması, kesilmesi gibi uygulamalardan özellikle uzak durulmasını istiyoruz” dedi.
'Verinin hep birlikte paylaşılması ve analiz edilmesi büyük önem kazandı'Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde 'Sağlığın Geleceği: İnovasyon, Yapay Zeka ve Dijitalleşme' paneli düzenlendi. Panelde konuşan Sanofi Avrasya Bölge Başkanı Cem Öztürk, “Verinin hep birlikte paylaşılması ve analiz edilmesi inanılmaz şekilde önem kazandı. Öyle bir hale geldik ki artık bütün bu veri analizinde tek başımıza değil, bütün farklı şirketlerle beraber çalışarak bu veriyi kullanmaya çalışıyoruz” dedi.
'Verinin hep birlikte paylaşılması ve analiz edilmesi büyük önem kazandı'Uluslararası ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde 'Sağlığın Geleceği: İnovasyon, Yapay Zeka ve Dijitalleşme' paneli düzenlendi. Panelde konuşan Sanofi Avrasya Bölge Başkanı Cem Öztürk, “Verinin hep birlikte paylaşılması ve analiz edilmesi inanılmaz şekilde önem kazandı. Öyle bir hale geldik ki artık bütün bu veri analizinde tek başımıza değil, bütün farklı şirketlerle beraber çalışarak bu veriyi kullanmaya çalışıyoruz” dedi.
Bakan Yumaklı: Gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yokTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin 34 ili ile özellikle 16 ürününün zirai dondan etkilendiğini belirterek, "Artık yurt dışına bağımlıyız, gıda arz güvenliği açısından çok büyük bir sorun olacak' gibi şeyler söz konusu değildir. Etki sadece bu 16 üründe ve bu ürünlerin yetiştiği illerde oldu. Ülkemizin gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yaşaması söz konusu değil" dedi.
Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan: En çok ihracat gerçekleştiren ülkeler arasında ilk 10 sıradayızTicaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "İhracatımız 20 yılda 10 kat fazla büyümüş olup, 2024 yılında 4,5 milyar dolara ulaşmıştır. Böylece 20'nci sıradan ilk 10’a girmeyi başardık. Dünyada en çok ihracat gerçekleştiren ülkeler arasında ilk 10 sıradayız. En çok ihracat yaptığımız pazarlar; Irak, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Romanya olarak gerçekleşti" dedi.
TARPOL Başkanı Mehdi Eker: Tarım Diplomasisi Forumu Konya'da yapılacakTarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mehdi Eker, ‘Tarım Diplomasisi Forumu’nun Konya'da gerçekleşeceğini belirterek, “Bugün, bu toplantıyla ekim ayında organize edilecek, hayata geçirilecek olan böyle bir uluslararası forumun, bir dünya diplomasi formunun, ilk adımını atıyoruz. Dünya gerçekten küresel ısınmanın, adaletsizlik, hak ve hukuksuzlukların, savaşların ve benzeri doğal afetlerin getirdiği ciddi sorunların tehdidi altındadır. Biz bu sınavlardan insanlık olarak başarıyla çıkmak zorundayız” dedi.
Bakan Ömer Bolat, Türkiye- Şili İş Forumu'nda konuştuDış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) düzenlediği Türkiye-Şili İş Forumu Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye ve Şili coğrafi olarak birbirinden uzak ülkeler olsa da ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek, çeşitlendirmek ve daha önce ulaştığımız 1 milyar dolar eşiğini aşmak için fırsatlar olduğuna inanıyorum" dedi
'Galası gişesinden fazla izlenen filmler, 10 yılın en düşük seyircisine neden oldu'Filmlerin gişe performansı hakkında bilgi veren Box Office Türkiye, şubat ayında bu yılın ilk 3 ayına ilişkin sinemada izleyici verilerini açıkladı. Buna göre ilk 3 ayda izleyici sayısı son 10 yılın altında kalarak 8,7 milyona düştü. Söz konusu verilere ilişkin görüş bildiren KEM Yapım'ın Kurucusu ve yapımcı Kemalhan Balçık, “İzleyicinin sinemaya gitmesi için sebep sunmalıyız. Sinema ölmedi, hasta. İyileşmesi için de sadece yapımcı ya da yönetmenlerin çabası yetmez" dedi.
Dünya turizmi, tüm zamanların rekoruna hazırlanıyorAntalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, bu yıl dünya turizminin yeni bir rekora imza atıp, pandemi öncesi dönemi geçeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Yavuz, "Dünyadaki ekonomik ve siyasi dalgalanmalara rağmen 1,5 milyar insanın seyahat edeceği 2025 yılında, gözler yine Akdeniz'de olacak. Yaz döneminin en önemli oyuncularından Türkiye, dünya turizminde yerini koruyacak" dedi.
Kanser hastaları en çok psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyorKanserle Dans Derneği ve Değer Temelli Sağlık Derneği tarafından yapılan 'Kanser Tedavisinde Hasta Beklentileri' araştırma sonuçlarına göre kanser hastaları ve yakınlarının en çok psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu belirlendi.
İkamet izinli Rusların sayısı, Ukraynalıların 2,5 katıRusya ile Ukrayna arasında 3 yılı aşan savaşta göç etmek zorunda kalan iki ülke vatandaşlarından 81 bin 635 Rus, 32 bin 785 Ukraynalı, ikamet izniyle Türkiye'de yaşamaya devam ediyor.
Bakan Göktaş, Almanya'da Küresel Engellilik Zirvesi'ne katılacakAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar ve buna yönelik çözümleri araştırmak, engelli haklarına ilişkin sözleşmenin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla bu yıl Almanya'da üçüncüsü düzenlenecek Küresel Engellilik Zirvesi'ne katılacak.
55 yıl önce babasının açtığı dükkanda kolonya üretimine devam ediyorOrdu'da Ahmet Tepe (65), babasının 55 yıl önce açtığı dükkanda kolonya üretimini sürdürüyor. Kolonya kültürünün zamanla değişime uğradığını belirten Tepe, "Misafirlere kolonya ikramı bir bayram geleneğidir" dedi.
Bakan Uraloğlu: Sosyal medyada 13-16 yaş arası ebeveyn iznine tabi olsun, 13 yaş altına izin verilmesinUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaş sınırlamasını Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile değerlendirdiklerini söyleyerek, "Aşağı yukarı bir yol haritası tespit ettik. Geldiğimiz nokta şudur; Sosyal medyada 13’le 16 yaş arası ebeveyn iznine tabi olsun, 13 yaş altı izin verilmesin şeklinde. Genel bir mutabakat sağladığımızı söyleyebiliriz. Böyle bir düzenlemeyi bu sene içerisinde inşallah yapmış oluruz" dedi.
'İstanbul Senin' uygulamasında toplanan verilerin belediye başkan adaylarına satıldığı iddiası İBB soruşturmasındaİstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne(İBB) yönelik gerçekleştirilen 2 ayrı soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltındaki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi alındı. İmamoğlu’nun ifadesinde yer alan gizli tanığın iddiasına göre, 'İstanbul Senin' isimli uygulama üzerinden toplanan kişisel veriler, 2024 yerel seçimlerinde dahi aday olan ilçe belediye başkan adaylarına satıldı. İfade sırasında bu iddiaya karşı cevabı sorulan İmamoğlu, "Bu soruyu muhatap almıyorum. Tüm isnatları şiddetle reddederim" dedi.
'Tudem Yanında' platformu yenilenerek geri döndüTudem Yayın Grubu'nun pandemi döneminde hayata geçirdiği ücretsiz içerik platformu 'Tudem Yanında'nın yenilenerek geri döndüğü duyuruldu. 40'ıncı yılını geride bırakan Tudem'in eğitim ve kültür yayınları kataloğundan çeşitli içeriklerin indirilebileceği platform yıl boyunca öğrenci ve öğretmenin yanında olmayı hedefliyor.
Bakan Kacır: 2 bin 490 teknoloji girişiminin kurulmasına öncülük ettikSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin girişimlere dönüşmesini destekleyen TÜBİTAK Bigg programıyla bugüne dek 2 bin 490 teknoloji girişiminin kurulmasına öncülük ettik" dedi.
Bakan Kacır: Bu yılın ilk iki ayında hibrit araç satışı bir önceki yıla göre yüzde 74 yükseldiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası'nda düzenlenen Otomotiv Sanayii Derneği 50'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kacır, "Bu yılın ilk iki ayında hibrit araç satışı bir önceki yıla göre yüzde 74, elektrikli araç satışı ise yüzde 71 yükseldi. Türkiye otomobil pazarında aynı dönemde hibrit araçların payı yüzde 14,8'den yüzde 28,7'ye, elektrikli araçların payı ise yüzde 6,7'den yüzde 12,7'ye çıktı. Elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların payının mevcut yüzde 17 seviyesinden 2030'da yüzde 35'i aşmasını yüzde 50'lere ilerlemesini öngörüyoruz" dedi.
Eczacı cinayetinde tutuksuz yargılanan kadın: Eğer kocam tahliye edilmezse intihar edeceğimİzmir'in Karşıyaka ilçesinde, eczacı Birsen Bayraktar'ın (73) evinde öldürülmesine ilişkin yargılanmalarına başlanılan 1’i tutuklu 3 sanık, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Apartman görevlisi tutuklu sanık Uğur Can, “Kimseyi öldürmedim. Evine dahi girmedim. Olay günü binada temizliğimi yapıyordum. Ben de polislerin gelmesini bekledim. Gelince de onlarla birlikte daireye çıktım” dedi. Uğur Can’ın eşi tutuksuz sanık M.C. (34) ise “Eğer kocam tahliye edilmezse intihar edeceğim” dedi.
‘Aşılamanın yaygınlaştırılması, antibiyotik ihtiyacını azaltacak’Antibiyotiklerin bilinçsiz ve aşırı kullanımının pek çok soruna neden olabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Samra Heydarova, “Başta gereksiz kullanıma bağlı dirence neden olan antibiyotikler, bu anlamda insan sağlığını tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olarak tanımlanıyor. Aşılamanın yaygınlaştırılması, enfeksiyonları önleyecek ve antibiyotik ihtiyacını azaltacaktır” dedi.
Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Mutlu'dan genel af çağrısıYerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, genel af çağrısında bulunarak "bu konu ertelenemeyecek noktaya geldi. Açıkça söylüyorum, acil bir af çıkarılmalıdır. Affın kapsamını belirlemek zaten meclisin yetkisindedir. Toplumun istemediği hiçbir suça af getirmeyin. Ancak bir kamuoyu yoklaması yapın, bakın halkın yüzde 80'i affı destekliyor" dedi.
Kanserle mücadele eden hekimin, 14 Mart için umut çağrısıMakedonya'da tıp fakültesi okurken pandemi dönemi Erasmus ile İstanbul Tıp Fakültesi'ne intörn olarak gelen Dr. Gizem Demir (29), şimdi doktor olarak dolaştığı o koridorlarda, hasta olarak ilik nakli olacağı günü bekliyor. Hekim olarak şifa dağıtmayı hayal ederken, birkaç ay önce kan kanseri (T Lenfoblastik Lösemi) teşhisi alan ve tam 3 aydır hiç dışarı çıkamadığı hastane odasında, aldığı ağır kemoterapilerle hayata tutunmaya çalışan Dr. Demir, “14 Mart'ta benim için en büyük hediye, benim gibi uygun ilik bekleyen çocuk, genç, pek çok hasta için bağışta bulunulması. 18-35 yaş arası herkese çağrıda bulunuyorum, lütfen kök hücre bağışçısı olun ve uygun bulunduğunuzda son anda vazgeçmeyin. Sizin için riskli bir işlem değil" dedi. Dr. Demir'in tedavisini gerçekleştiren hocası ve doktoru Hematoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Sevgi Kalayoğlu Beşışık ise doku uyumu belirlendiğinde bağış için çağrılan gönüllülerin son anda vazgeçmesinin, bir hastayı ölüme terk etmek anlamına geldiğini vurguladı.
Pandemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.