Omurga

Omurga

Son dakika omurga haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan omurga gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan omurga haber sayfamızda...

Omurga

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 346 omurga haberi bulunmuştur.
‘Endoskopik cerrahi ile bel fıtığı operasyonundan 3 saat sonra yürümek mümkün’
‘Endoskopik cerrahi ile bel fıtığı operasyonundan 3 saat sonra yürümek mümkün’BEYİN ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Timur Yıldırım, endoskopik cerrahi yöntemin her bel fıtığı hastasına uygulanabileceğini söyleyerek “Bel fıtığında son dönemde uygulanmaya başlayan yöntemlerden endoskopik cerrahide, 7 milimetrelik bir kesi ile çevre anatomik dokulara çok zarar vermeden, sağlıklı kasların arasından güvenli bir şekilde omurganın hastalanan bölgesine ulaşıyoruz. Bu yöntem, kanama miktarında azalma ve çok daha anatomik boşluklardan faydalanarak normal omurga yapısına kalıcı bir hasar vermeden hastalanan bölgeye girmemize imkân sağlıyor. 2-3 saat sonra biz hastayı güvenle ayağa kaldırıp yürütebiliyoruz. 10-15 gün içinde de iş hayatına geri dönebiliyorlar” dedi.
12.10.2024Video
‘Endoskopik cerrahi ile bel fıtığı operasyonundan 3 saat sonra yürümek mümkün’
‘Endoskopik cerrahi ile bel fıtığı operasyonundan 3 saat sonra yürümek mümkün’Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Timur Yıldırım, endoskopik cerrahi yöntemin her bel fıtığı hastasına uygulanabileceğini söyleyerek “Bel fıtığında son dönemde uygulanmaya başlayan yöntemlerden endoskopik cerrahide, 7 milimetrelik bir kesi ile çevre anatomik dokulara çok zarar vermeden, sağlıklı kasların arasından güvenli bir şekilde omurganın hastalanan bölgesine ulaşıyoruz. Bu yöntem, kanama miktarında azalma ve çok daha anatomik boşluklardan faydalanarak normal omurga yapısına kalıcı bir hasar vermeden hastalanan bölgeye girmemize imkân sağlıyor. 2-3 saat sonra biz hastayı güvenle ayağa kaldırıp yürütebiliyoruz. 10-15 gün içinde de iş hayatına geri dönebiliyorlar” dedi.
12.10.2024Sağlık-Yaşam
‘Spina Bifida’ hastası Nafiya, ameliyat olup dik durmak istiyor
‘Spina Bifida’ hastası Nafiya, ameliyat olup dik durmak istiyorSamsun’da doğuştan ayrık omurga (Spina Bifida) hastalığı nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Nafiya Kaman (10), ameliyatı olup dik durmak istiyor.
8.10.2024Video
‘Spina Bifida’ hastası Nafiya, ameliyat olup dik durmak istiyor
‘Spina Bifida’ hastası Nafiya, ameliyat olup dik durmak istiyorSamsun’da doğuştan ayrık omurga (Spina Bifida) hastalığı nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Nafiya Kaman (10), ameliyatı olup dik durmak istiyor.
8.10.2024Gündem
Şambrelle kayarken yüksekten düşen kadının ölümünde işletmeciye adli para cezası
Şambrelle kayarken yüksekten düşen kadının ölümünde işletmeciye adli para cezasıKocaeli'nin Kartepe ilçesindeki bir işletmede şambrelle kaydığı sırada yaklaşık 3 metre yüksekten düşen Tuğba Paloluoğlu'nun (50) ölümüne ilişkin davada tutuksuz yargılanan işletmeci İ.T. (39), indirim uygulanarak 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza da 45 bin 500 TL adli para cezasına çevrilerek, sanığın 24 ay taksitle ödemesine hükmedildi.
1.10.2024Video
Şambrelle kayarken yüksekten düşen kadının ölümünde işletmeciye adli para cezası
Şambrelle kayarken yüksekten düşen kadının ölümünde işletmeciye adli para cezasıKocaeli'nin Kartepe ilçesindeki bir işletmede şambrelle kaydığı sırada yaklaşık 3 metre yüksekten düşen Tuğba Paloluoğlu'nun (50) ölümüne ilişkin davada tutuksuz yargılanan işletmeci İ.T. (39), indirim uygulanarak 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza da 45 bin 500 TL adli para cezasına çevrilerek, sanığın 24 ay taksitle ödemesine hükmedildi.
1.10.2024Gündem
‘Okul çantası tek omuzda ve çapraz taşınmamalı’
‘Okul çantası tek omuzda ve çapraz taşınmamalı’Çocuklarda okul çantasının ortopedik açıdan uygun olmasının, uzun vadeli sağlık sorunlarını önlemek ve konfor sağlamak açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kerem Şencan, “Çantanın tek omuz veya çapraz taşıma yöntemleri, bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Çantanın dengesiz şekilde taşınması, vücudun bir bölgesinde yoğun baskıya neden olabilir. Bu da o bölgede rahatsızlık ve ağrıya neden olabilir” dedi.
20.09.2024Sağlık-Yaşam
Yerli ve milli elastik rod üretildi; skolyoz hastalarında omurga hareketlerini kısıtlamıyor
Yerli ve milli elastik rod üretildi; skolyoz hastalarında omurga hareketlerini kısıtlamıyorManisa'da, iki profesör tarafından geliştirildikten sonra patenti alınan ve şu an seri üretimi yapılan, yerli ve milli elastik rodlar, skolyoz (omurga eğriliği) hastalarının tedavisinde kullanılmaya başlandı. Yurt dışına ihracı da başlayan elastik rodlar, sabit rijid rodların aksine hastanın omurga hareketlerini kısıtlamadan, altı eksende hakaret etmesini sağlayarak, hastanın daha kısa sürede iyileşmesini sağlıyor.
15.09.2024Sağlık-Yaşam
Nöroloji Uzmanı Kaplan: DMD'de genetik danışmanlık çok önemli
Nöroloji Uzmanı Kaplan: DMD'de genetik danışmanlık çok önemliİnsandaki en büyük gen olan, X kromozomu üzerinde bulunan distrofin geninde, bozukluk yaşanması sonucunda ortaya çıkan 'Duchenne Musküler Distrofi' (DMD) hastalığı, 3 bin 500 erkek doğumda bir görülüyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Funda Kaplan, "Hastalıkta asıl teşhis, biyopsi ve genetik testlerle konuyor. DMD'de genetik danışmanlık çok önemlidir. Çünkü maalesef hala yürürlükte olan bir tedavimiz yok" dedi.
Skolyoz hastası Kardelen: Derecem biraz daha yükselirse, ameliyat şansım da kalmayacak
Skolyoz hastası Kardelen: Derecem biraz daha yükselirse, ameliyat şansım da kalmayacakİzmir'de Fadime (48)- Abdullah Akbay (55) çiftinin skolyoz (omurga eğriliği) hastası kızları Kardelen Akbay'ın (16) tedavisi için gerekli 4 milyon TL'nin toplanması için valilik onaylı kampanya başlatıldı. Skolyoz eğrilik derecesi 96'ya çıkan Kardelen Akbay, "Omuriliğim akciğerimi içine girmeye başlamış. Derecem biraz daha yükselirse, ameliyat şansım da kalmayacak ve hayati riskim artacak. Ameliyatın maliyeti 4 milyon TL ve bir an önce bu parayı toplamamız gerekiyor" dedi.
BSH Türkiye’den yeni inovasyon merkezi
BSH Türkiye’den yeni inovasyon merkeziBSH Ev Aletleri Türkiye, ‘Future Lab’ inovasyon merkezini açtı. Future Lab, şirketin dijitalleşme sürecinde rol oynayacak. Farklı başlıklarda verilecek eğitimler ile çalışanların bilgi ve becerileri geliştirilirken BSH Türkiye, kendi dijital çözümlerini de üretecek.
26.08.2024Kurumsal
'50 yaş üstündeki her 4 kişiden 1’inde kemik erimesi var'
'50 yaş üstündeki her 4 kişiden 1’inde kemik erimesi var'Türkiye’de son yıllarda yapılan bir çalışmada 50 yaş üstündeki kişilerin dörtte birinde kemik erimesinin saptandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Tuğba Baysak Tunçay, “50 yaşından sonra, her üç kadından birinde osteoporoz saptanmaktadır. Nadiren genç yaşlarda da osteoporoz görülebilir” dedi.
23.08.2024Sağlık-Yaşam
‘Tatil sırasında ortopedik yaralanmalara dikkat edilmeli’
‘Tatil sırasında ortopedik yaralanmalara dikkat edilmeli’Yaz aylarında tatil yerlerinde ortopedik yaralanma vakalarının arttığına dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Yıldırım, “Yazın ortopedik yaralanmalar genellikle çeşitli aktiviteler ve kazalar sonucu meydana gelmektedir” dedi.
SOCAR Fiber ve EXA Infrastructure’dan stratejik iş birliği
SOCAR Fiber ve EXA Infrastructure’dan stratejik iş birliğiSOCAR Fiber, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketi ve altyapı işletmecisi EXA Infrastructure ile protokol anlaşması imzaladı. Anlaşma ile Türkiye-Yunanistan sınırı ve Türkiye-Gürcistan sınırı arasında yer alan fiber altyapısı üzerinden aydınlatılmamış fiber hizmeti verilecek.
2.07.2024Ekonomi
Türk hekimler buldu, otoriteler 'mutlaka okunmalı' diyerek bilim dünyasına sundu
Türk hekimler buldu, otoriteler 'mutlaka okunmalı' diyerek bilim dünyasına sunduDünyada ilk 10'da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, nüfusun yüzde 90'ını en az bir kere etkileyen bu hastalıkla ilgili teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği hekimleri dünyada ilk kez, bel ağrısının fıtık, omurga problemleri gibi nedenler dışında tıp dünyasında yıllardır kabul gören ‘alt orta bölgedeki kasların yağlanması ve zayıflaması’ nedeniyle değil, sırtın her iki yanında bulunan dış yan kaslardaki yağlanma ve zayıflama sonucu ortaya çıktığını bilimsel olarak ispatladı. Çalışmayı yürüten ekipten Doç. Dr. Murat Şakir Ekşi, bu sonuçların hastalardan istenen MR bulgularının yorumlanmasından, hastaya verilecek egzersiz programlarına kadar literatürdeki tüm ezberleri değiştirebileceğini vurguladı. Tıpta uzun yıllardır kabul gören bir bilgiyi değiştirebilecek bulgular içeren araştırma, başta pek çok yayın tarafından ret alsa da bel ağrısı konusunda dünyadaki en önemli otoritelerden Dünya Ağrı Enstitüsü'nün resmi yayını ‘Pain Practice’de, üstelik baş editörün ‘mutlaka okunmalı’ ibaresiyle yayınlandı ve tıp dünyasında da ses getirdi.
30.06.2024Sağlık-Yaşam
Türk hekimler buldu, otoriteler 'mutlaka okunmalı' diyerek bilim dünyasına sundu
Türk hekimler buldu, otoriteler 'mutlaka okunmalı' diyerek bilim dünyasına sunduDünyada ilk 10'da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, nüfusun yüzde 90'ını en az bir kere etkileyen bu hastalıkla ilgili teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği hekimleri dünyada ilk kez, bel ağrısının fıtık, omurga problemleri gibi nedenler dışında tıp dünyasında yıllardır kabul gören ‘alt orta bölgedeki kasların yağlanması ve zayıflaması’ nedeniyle değil, sırtın her iki yanında bulunan dış yan kaslardaki yağlanma ve zayıflama sonucu ortaya çıktığını bilimsel olarak ispatladı. Çalışmayı yürüten ekipten Doç. Dr. Murat Şakir Ekşi, bu sonuçların hastalardan istenen MR bulgularının yorumlanmasından, hastaya verilecek egzersiz programlarına kadar literatürdeki tüm ezberleri değiştirebileceğini vurguladı. Tıpta uzun yıllardır kabul gören bir bilgiyi değiştirebilecek bulgular içeren araştırma, başta pek çok yayın tarafından ret alsa da bel ağrısı konusunda dünyadaki en önemli otoritelerden Dünya Ağrı Enstitüsü'nün resmi yayını ‘Pain Practice’de, üstelik baş editörün ‘mutlaka okunmalı’ ibaresiyle yayınlandı ve tıp dünyasında da ses getirdi.
30.06.2024Video
Trafik kazasında ve doğada ölen hayvanlar, tahnit edilerek BUÜ Zooloji Müzesi'nde sergileniyor
Trafik kazasında ve doğada ölen hayvanlar, tahnit edilerek BUÜ Zooloji Müzesi'nde sergileniyorBursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Zooloji Müzesi'nde, Türkiye'de bulunan 481 kuş türünden 80'i, 161 memeli türünden 30'u, 141 sürüngen ve amfibi türünün yüzde 90'ı sergileniyor. Zengin bir koleksiyona sahip olan müzedeki en dikkat çeken türler ise yabani hayvanlar. Trafik kazasında, doğada ve hayvanat bahçesinde ölen ayı, kurt, tilki, geyik gibi hayvanlar tahnit edilerek muhafaza ediliyor.
15.06.2024Video
Ali Koç: Siz sadece Fenerbahçe başkanı olmayı ya da sizin başkanı olduğunuz Fenerbahçe’yi seviyorsunuz
Ali Koç: Siz sadece Fenerbahçe başkanı olmayı ya da sizin başkanı olduğunuz Fenerbahçe’yi seviyorsunuzFenerbahçe Başkanı ve Başkan Adayı Ali Koç, “Siz sadece Fenerbahçe başkanı olmayı ya da sizin başkanı olduğunuz Fenerbahçe’yi seviyorsunuz. Siz benden nefret ediyorsunuz ama ben sizden nefret etmiyorum. Sizin Ali Koç nefretiniz, Fenerbahçe sevginizin önüne geçmiş durumda. Bu çok acı bir durum” dedi.
8.06.2024Spor
‘Sürekli oturarak çalışmak fıtık riskini artırabilir’
‘Sürekli oturarak çalışmak fıtık riskini artırabilir’Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erkut Baha Bulduk, günümüzdeki hareketsiz yaşam alışkanlıkları, yoğun cep telefonu kullanımı, travmalar ve sigara kullanımının artışı gibi nedenlerle kendini gösteren boyun fıtığının, neredeyse tüm toplumun sorunu haline geldiğini söyleyerek, “Özellikle telefon ve tabletlerle çok fazla zaman harcıyoruz, sürekli masa başında çalışıyor, daha az hareket ediyoruz. Bu omurga sistemimizde de önemli hasarlar oluşturuyor. Sürekli oturarak çalışmak, postürün uzun süreli bozuk halde kalması fıtık riskini artırabilir. Bu faktörlerin bir veya birkaçının bir araya gelmesi, boyun fıtığının ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor” dedi.
29.05.2024Sağlık-Yaşam
Bedensel engelli dansçının hedefi şampiyonluk
Bedensel engelli dansçının hedefi şampiyonlukAnkara'da yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdüren doğuştan bedensel engelli Cemalinur Susam (29), 2 yıl önce başladığı para dans sporunda eğitim almadan, yalnızca kendi çabaları ile Türkiye 3'üncüsü oldu. Susam, uluslararası yarışmalarda madalya kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor.
8.05.2024Video
Bedensel engelli dansçının hedefi şampiyonluk
Bedensel engelli dansçının hedefi şampiyonlukAnkara'da yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdüren doğuştan bedensel engelli Cemalinur Susam (29), 2 yıl önce başladığı para dans sporunda eğitim almadan, yalnızca kendi çabaları ile Türkiye 3'üncüsü oldu. Susam, uluslararası yarışmalarda madalya kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor.
8.05.2024Spor
BM, AB ve DSÖ’den İsrail’e ‘Refah’ uyarısı
BM, AB ve DSÖ’den İsrail’e ‘Refah’ uyarısıBirleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Tedros Ghebreyesus ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “Anlaşma olsa da olmasa da Refah’a gireceğiz” açıklamasının ardından uyarıda bulundu. Yetkili isimler, Refah’a olası bir harekatın ‘facia’ ile sonuçlanacağını yineledi.
2.05.2024Dünya
"Bel ve boyun ağrıları için ‘sert zeminde yatma’ tekniğinde süreye dikkat edilmeli"
"Bel ve boyun ağrıları için ‘sert zeminde yatma’ tekniğinde süreye dikkat edilmeli"Bel ve boyun ağrılarını rahatlatmak için iki yöntem olduğunu belirten Doç. Dr. Mehmet Ağırman, “Birincisi yürümek iken, ikincisi düz bir zeminde kısa süreli uzanmaktır. Ancak uzanmak sadece kısa süreli rahatlama sağlayacaktır, yürümek kadar etkili olmayacaktır. Sert zemin üzerinde sırt üstü 5-10 dakikalık uzanmalar omurga ve kasların doğru postürü bulması açısından faydalı olabilir. Ancak gün içerisindeki sırt üstü yatış pozisyonunun 15 dakikayı geçmemesi gerekir” dedi.
23.04.2024Sağlık-Yaşam
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e: Ustana sor
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e: Ustana sorMemleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Özgür Bey, nereden çıktıysa, 6 sene geçmiş üstünden, 'seçim gecesi neredeydin' diyor. Ben de diyorum ki ona, 'Senin ustan olduğunu açıklayan Engin Altay'a sor. O sana 'Benim çırağımdır' demişti. O gece Engin Altay yanımdaydı. Ustana sor" dedi.
26.03.2024Politika
“Teknolojinin ilerlemesi omurga cerrahisindeki riskleri en aza indirdi”
“Teknolojinin ilerlemesi omurga cerrahisindeki riskleri en aza indirdi”Türkiye’nin dört bir yanındaki omurga cerrahları ‘Omurga Cerrahisinde Komplikasyonlar ve Önleme Yöntemleri’ başlıklı sempozyumda bir araya geldi. Omurga hastalıkları ve cerrahi komplikasyonların çözümleri tartışıldığı sempozyuma katılan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Varol, “Eskiden yapılan omurga tümörü cerrahilerinde ameliyattan sonra hastalar hem kol ve bacak güçsüzlükleri hem de yürüyememe durumlarıyla karşılaşabiliyordu, bu oran çok yüksekti. Günümüzde ileri teknolojiyle beraber mikroskobun hayatımıza girmesi ve mikro cerrahinin ilerlemesiyle artık bu riskler çok minimum boyuta iniyor” dedi.
18.03.2024Video

Benzer Haber Etiketleri

sağlıkŞambrelyüksekten düşen kadınomurgabilim dünyası

Omurga ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.